Harici Disk Problemi (Raw)
-
Forumda benzer konuları karıştırdım ama net bir cevap bulamadım (gözümden kaçmış da olabilir) elektriklerin gidip gelmesinden dolayı harici disk raw formatına döndü. Toplam 1 Tb disk boyutu ve yaklaşık olarak da 800 GB civarı veri mevcut . DiskInternals Partition Recovery programı ile dosya boyutlarını görebildim ama lisans key olmadığı için içeriği göremiyorum ve dışarıya aktaramıyorum. Tecrübesi ve yardımı olabilecek var mı ?
-
Kullandığınız programın versiyonunu bilemem ama lisans anahtarı için şu siteye bakabilirsiniz: www.serials.ws
İkinci bir program tavsiyesi olarak Runtime GetDataBack kullanabilirsiniz. Harici diskinizin dosyalama sistemine bağlı olarak "NTFS" ve "FAT32" için versiyonları bulunuyor. İnternetten bulup indirebilirsiniz, kullanışlı ve yetenekli bir programdır.
En son seçenek olarak bir Linux Live CD edinip (internetten .iso dosyasını rahatlıkla indirebilir ve bir medyaya yazabilirsiniz) Linux üzerinden bilgisayarı açıp diskin içindeki dosyalara ulaşmayı deneyebilirsiniz.
Başarılar.