Harici Dvd Writer Önerisi?
-
Asus N53SN-SV082 model laptopum var dvd writer'ı bozuldu hiçbir cd dvd okumuyor. yazmıyor. Garantiye mi göndersem dedim ama ödevler var bir sürü. Bir de format atacaklar ben de kendime göre bir düzen oturttum bozulsun istemiyorum. Onun için harici almayı düşündüm. hem ileride param olursa ssd alır onun yerine takarım.
buradan önerebileceğiniz birşey var mı?http://www.vatanbilgisayar.com/optik-suruculer/products.aspx?L2=OEMOPT&k3=DVD-RW
-
harici dvdrw nin yerine ssd mi kullancaksın? doğru anladıysam eğer öyle birşey yapamazsın hacı. laptopların dvd lerini sökmek basittir. sökebilirsen bak bakalım satamı pata mı. duruma göre sana 2nci el okma-yazma sıkıntısı olmayan bişey ayarlanır burdan. izmirdeysen ben direk yardımcı olurum sana.
-
Hocam şimdi önce para bayılmadan şunları bi denesene
regedite gir
HKEY_LOCAL_MACHINE
SYSTEM
CurrentControlSet
Control
Class
{4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}yolunu bul. Bu yolda
UpperFilters
LowerFilters
UpperFilters.bak
LowerFilters.bakadlı girdiler varsa onları sil pcyi yeniden başlat
Bide aygıt yöneticisinden dvdwriter ın modelini söyle ona göre firmware bulup vereyim sana.
Bunları yazıyorum çünkü bende de asus laptop var tek farkı bendeki blu-ray okuyucu, aynı hiçbirşey okuyup yazamama problemi olmuştu dediklerimi yaparak çözdüm çatır çatır çalışıyor şuan
-
Kesinlikle samsung alma, elinde patlıyor söktüm sıfır cihazı tamir ettim o derece kötü. Pioneer pahalı fakat ömürlük bir alet onu tavsiye ederim.
-
torpedo_XL bunu yazdı
Hocam şimdi önce para bayılmadan şunları bi denesene
regedite gir
HKEY_LOCAL_MACHINE
SYSTEM
CurrentControlSet
Control
Class
{4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}yolunu bul. Bu yolda
UpperFilters
LowerFilters
UpperFilters.bak
LowerFilters.bakadlı girdiler varsa onları sil pcyi yeniden başlat
Bide aygıt yöneticisinden dvdwriter ın modelini söyle ona göre firmware bulup vereyim sana.
Bunları yazıyorum çünkü bende de asus laptop var tek farkı bendeki blu-ray okuyucu, aynı hiçbirşey okuyup yazamama problemi olmuştu dediklerimi yaparak çözdüm çatır çatır çalışıyor şuan
HL-DT-ST DVDRAM GT34N
-
benim yeni aldıgım dvd-ram de de -R olan dvd leri okumuyor yazmıyor firmware yuklemesi mi gerekiyor
-
torpedo_XL firmware için bekliyorm ama tahminim tamamen donanımsal olduğu yönünde