folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Harici DVDRW Boot Olmuyor

Harici DVDRW Boot Olmuyor

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Chip
    Chip's avatar
    Erkek
    Aldığım harici DVDRW bilgisayara USB ile bağlı laptop un içerisindede kendi bozuk DVDRW duruyor.Ben external'i boot edemiyorum.Çünkü boot seçeneklerinde Optical Drive yok.USB filan var denedim fakat olmadı.Acaba boot seçeneklerine Optical Drive eklenirmi ? veya bunu boot etmek için başka bir yöntem yokmu.Boot dvdrw olarak birtek kendi içerisindekini görüyor benim hariciyi görmüyor.İşletim sistemi kurucam kuramıyorum.Bilen varsa yardımcı olursa makbule geçer.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Liquid
    Liquid's avatar
    Erkek

çıkar bozuk olanı.Muhtemelen dvdrw lerden bozuk olanı birinci seçiyordur.Ona dikkat .boot ayarlarına bir daha bak.Cd romlarıda kendi arasında sıralayabilmen lasım ama harici olunca usb demi göstericek emin değilim.Olmadı çıkar laptopdakini o zaman hallolur herhalde.Yine olmadı windows açıkken kur :)

İmzalamazsam ne olcak?
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Chip
    Chip's avatar
    Erkek
    Hocam ben laptop u açmayı bilmiyorumda başka bir yöntemi yokmu onun ? mesela hiç bi program gibi bişi varmı onu seçme gibi ? çünkü bu laptop u öyle bir yapmışlarki servisi dışında götürsem biyere garanti çizerler.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Liquid
    Liquid's avatar
    Erkek

anakartını açman gerekmez.Kızaklı oluyor.En fazla altta bir civatası vardır ama tabiki değişir yani laptopa göre.En iyisi hiç uğraşma.Bios seçeneklerinde dvdrw yi adıyla göremiyor musun ?

tek tuşla sadece boot seçeneklerine girme vardır.f12 f11 ile falan.Orda hangi seçenekler var.

Bide şeyi dene .laptopu aç usb yi seç yeniden başlattıktan sonra bios ekranı gelince cd yi tak .Ordan sonra dvdrw yi okumak için beklerse laptop usb den boot etmeyi deniyordur.muhtemelen cd de bişey vardır.cd yi değiştir başka dene

İmzalamazsam ne olcak?
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Chip
    Chip's avatar
    Erkek
    boot seçeneklerinde o dvdrw dan başka bişey görmüyo dvdrw olarak yani başka bişey seçilmiyo.Birde başka cd den denim bakalım ne olucak.Ayrıca bu laptopta altına yapmamış çıkarmak için :/
Toplam Hit: 978 Toplam Mesaj: 5