folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Harici Harddisk Sorunu WD Elements 2Tb

Harici Harddisk Sorunu WD Elements 2Tb

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    OCEANUS
    OCEANUS's avatar
    Erkek

Birkaç ay önce yeni aldığım harici harddisk bu günlerde garip bir şekilde çalışmaya başladı neyin nesidir bilmiyorum size de sormak istedim.

Pc de win 8.1 yüklü ve pc açıldığında parola ekranı geldiğinde 2, 3 saniyeliğine harici disklerin "2 tane harici var" ışıkları yanıp sönüyor sonrasında oturumu açıyorum normal olanı

Ama WD Elements 2tb bazı durumlarda pc açıldığında pc ye parola girmeden önce sürekli olarak ışığı yanıp sönüyor bu esnada parola girip giriş yapsam dahi 20 saniye kadar bayağı bir bekliyor.

Ve bu bekleme sonrası pc açıldığında WD Elements 2 TB olan harici diske birşey kopyalamaya çalıştığımda ise maksimum kopyalama hızı 800kb ila 1mb arası oluyor.

Bu durumun düzelmesi için harici diskin arkasındaki butondan kapatıp açtıktan sonra cihaz olması gerekiği şekilde çalışıyor.

Cihaza format attım, usb portlarını değiştirdim, pc ye format attım ama bu sorun düzelmedi.

Bu sizce cihazın arızalı olduğu bir belirti mi ?

Cihazı incelemeleri için garantiye gönderecem de inşallah sorun yok diye geri göndermezler

KNOWLEDGE IS POWER!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Erkek

Eğer yanlış anlamadıysam HDD kutusu ile ilgili bir sorun var gibi görünüyor. Sıkıntı yaşadığınız taşınabilir diski kutusundan çıkarıp sağlam olanın kutusuna koyarak kullanmayı deneyin. Eğer sorun ortadan kalkıyorsa kutuda sorun var demektir.

Forumda mesaj yazarken lütfen imla kurallarına uyalım, düzgün bir TÜRKÇE ile yazışalım. TÜRKÇE bizimdir, dilimize sahip çıkalım.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    OCEANUS
    OCEANUS's avatar
    Erkek
    RaNGeR bunu yazdı

Eğer yanlış anlamadıysam HDD kutusu ile ilgili bir sorun var gibi görünüyor. Sıkıntı yaşadığınız taşınabilir diski kutusundan çıkarıp sağlam olanın kutusuna koyarak kullanmayı deneyin. Eğer sorun ortadan kalkıyorsa kutuda sorun var demektir.

Valla cihazların kutuları sonradan alma değil yani açarsam garantisi gider.

Gönderecem bakalım garantiye neyi var bi baksınlar

Şimdi ben bu cihazın içindekileri hızlı bir şekilde formatladım uzun versiyonu seçmiştim 12 saat kadar açık kaldı pc %50 ilerlemiş yani full format için 24 saat beklemem gerekecek :) saçma sapan iş gerçekten

Garantiye göndermeden full içindekiler silinsin istiyorum bunun için 24 saat beklemem mi gerekiyor ?

Daha farklı bir yolu var mı ? Cihaz garantili olduğu için cihaza zarar gelsin istemem

KNOWLEDGE IS POWER!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Erkek

HDD kutusunu açmak garantiye zarar vermez diye biliyorum ama tabi bu konuyu neden olarak gösterip teknik servis garantiden kaytarmak isteyebilir.

Diğer taraftan garantiye göndereceğiniz HDD ve bilgisayardaki hiçbir bilginin teknik servis tarafından korunacağının garantisi verilemez. Dahası, verileri geri dönülemeyecek şekilde silebilmek için hard formattan ziyade wipe yaparsanız daha uygun olur diye düşünüyorum ama tabi sizin tercihiniz.

Forumda mesaj yazarken lütfen imla kurallarına uyalım, düzgün bir TÜRKÇE ile yazışalım. TÜRKÇE bizimdir, dilimize sahip çıkalım.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    OCEANUS
    OCEANUS's avatar
    Erkek
    RaNGeR bunu yazdı

HDD kutusunu açmak garantiye zarar vermez diye biliyorum ama tabi bu konuyu neden olarak gösterip teknik servis garantiden kaytarmak isteyebilir.

Diğer taraftan garantiye göndereceğiniz HDD ve bilgisayardaki hiçbir bilginin teknik servis tarafından korunacağının garantisi verilemez. Dahası, verileri geri dönülemeyecek şekilde silebilmek için hard formattan ziyade wipe yaparsanız daha uygun olur diye düşünüyorum ama tabi sizin tercihiniz.

Hard format uzun süren format mı oluyor hocam ?

Bir de wipe nedir kısac açıklarsan iyi olur

KNOWLEDGE IS POWER!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Erkek

Format tiplerinden yavaş olanına hard format deniyor. Her ne kadar her hücre için silme işlemi uygulansa da kafaya koyan ve teknik imkanı olan birisi için verilerin geri getirilmesi imkansız değil. Diğer taraftan wipe işlemi, kısaca HDD içerisindeki verilerin dağıtılarak tekrar tekrar üst üste yazılması işlemi olarak tanımlanabilir. Yani dosyaların veri bütünlüğünün bozulması sağlanarak HDD'deki her hücrenin tekrar tekrar yazım için kullanılması işlemine deniyor. Detaylı bilgi için internette de arama yapabilirsiniz.

Wipe işlemini harici bir program ile yapabilirsiniz. Bir ara HolyOne'nın yazdığı bir program vardı ama çok eskiydi diye hatırlıyorum, hala düzgün çalışıyor mu bilemem. Wipe işlemi için şu ana kadar uğraşmadığım için kullandığım bir program ismi veremiyorum malesef.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    OCEANUS
    OCEANUS's avatar
    Erkek
    RaNGeR bunu yazdı

Format tiplerinden yavaş olanına hard format deniyor. Her ne kadar her hücre için silme işlemi uygulansa da kafaya koyan ve teknik imkanı olan birisi için verilerin geri getirilmesi imkansız değil. Diğer taraftan wipe işlemi, kısaca HDD içerisindeki verilerin dağıtılarak tekrar tekrar üst üste yazılması işlemi olarak tanımlanabilir. Yani dosyaların veri bütünlüğünün bozulması sağlanarak HDD'deki her hücrenin tekrar tekrar yazım için kullanılması işlemine deniyor. Detaylı bilgi için internette de arama yapabilirsiniz.

Wipe işlemini harici bir program ile yapabilirsiniz. Bir ara HolyOne'nın yazdığı bir program vardı ama çok eskiydi diye hatırlıyorum, hala düzgün çalışıyor mu bilemem. Wipe işlemi için şu ana kadar uğraşmadığım için kullandığım bir program ismi veremiyorum malesef.

Peki hocam teşekkür ederim

Hard format için kafadan 24 saat bekleyecez artık başka seçenek yok :)

KNOWLEDGE IS POWER!
Toplam Hit: 1050 Toplam Mesaj: 7