Harici Harddiskte Ki Sinir Bozucu Virüsler
-
Selamlar
geçenlerde (1-2 ay olucak) arkadaşıma haricimi vermiştim. geçenlerde bir şey lazım oldu diye taktım baktım anında windows essentials bile bağırmaya başladı. baktım için her klasörün içinde aynı isimde .exe mi dersin başka dela vere mi dersin arıyo. combofix yardımıyla taradım ettim ama içini ellememiş bile haricinin. windows 10 kurucam bu akşam ama harici böyle virüs yuvasıyken yapmak istemiyorum. nasıl şekilde tamamen içini temizleyebilirim?
-
güncel nod32 antivirüs le hepsinin hakkından gelebilirsin gibi gözüküyor.
-
deniyeyim hocam geçenlerde key konusunu görmüştüm zaten umarım kalıcı bir çözüm olur teşekkürler :)
-
şunun bir çözümü yok mu ya :( ağlıyolar harici harddisk hangi cihaza takarsam takayım
-
DaSpOnGe bunu yazdı
şunun bir çözümü yok mu ya :( ağlıyolar harici harddisk hangi cihaza takarsam takayım
pc yı usb den boot edılen bıtdefender ya da kasper resque cd ile aç hdd yi de böle tarat buyuk ihtimal düzelir
-
Hocam o virüs pcye de bulaşıyordur büyük ihtimalle ve takılan her bellek vs.'ye kendini kopyalıyor. E kopyalanan ortam da başka pc ye girince ordan da kendini o pcye alıyor vs. Live linux kur usb ye ve onunla aç temizle pcyi de bellekleri de... Şahsen bizim evdeki tüm belleklerde onlardan var ve temizlemek için bana getiriyorlar öyle yapıyorum yoksa direkt olarak windowsa takarsan ucu gelmez o ipin.
-
Caliber bunu yazdı
Hocam o virüs pcye de bulaşıyordur büyük ihtimalle ve takılan her bellek vs.'ye kendini kopyalıyor. E kopyalanan ortam da başka pc ye girince ordan da kendini o pcye alıyor vs. Live linux kur usb ye ve onunla aç temizle pcyi de bellekleri de... Şahsen bizim evdeki tüm belleklerde onlardan var ve temizlemek için bana getiriyorlar öyle yapıyorum yoksa direkt olarak windowsa takarsan ucu gelmez o ipin.
bu dediğiniz yöntemi nasıl yapabilirim bir kaynak önerebilir misiniz?
usbye live linux nasıl kurulur bilgim yok birde usbden bootlatıp açtığımda linux içinde neyle temizleyebilirim bir program vs mi kurmam gerekir ?