folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Harici HDD İle İlgili Garip Bir Problem :|

Harici HDD İle İlgili Garip Bir Problem :|

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kurdo
    kurdo's avatar
    Erkek

Eski bilgisayarımın hdd'sini bir hdd kızağına bağlayaraktan laptopıma ek hdd olarak kullanıyorum. Az önce bir resmi upload etmek için taktım hdd'yi. Bütün resimlerimi kategorize ettiğim Resim dizini bomboştu :| dos'tan girdim dir komutu çektim dizin gene bomboş görünüyor. Sonra içinde ki kategorilerden biri aklıma geldi adres bölümüne

G:\Resim\mines yazdım. mines klasörü ve resimler sağlıklı biçimde açıldı. sonra G:\Resim\TBTSummits yazdım o da açıldı. aklıma gelen bir kaç dizin ismini yazdım hepsi açıldı; ama gelin görün ki Resim dizinine direk girdiğinde içi bomboş ve boyutu da 0 mb olarak görünüyır :\ 25'e yakın kategori vardı ve 7 yıllık resim arşivimdi her bi hatıra anı geyik bilgi vs. herşey var içinde. Google'da dizin kaybı, dosya kaybı, dosya kaybolması, dizin kaybolması gibi 8-9 şekilde arama yaptım ama bir sonuca ulaşamadım. Bir amele eski hdd'lerde olur öyle sonra geri gelir dedi ama pek kafama yatmadı. çözüm getirebilecek olan var mı? 

kendinize ayığ olunuz
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    oldwolf
    oldwolf's avatar
    Erkek
    sorununu çözer mi bilmem ama hdd ni başka bi pc de denemeyi düşündün mü?

Metallica Rules
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kurdo
    kurdo's avatar
    Erkek
    aynı sonucu aldım. bad sector ihtimali üzerinde durdum. ama yukarıda yazdığım gibi dosyalar silinmemiş. sadece dosyaları kategorize ettiğim 20-25 adet klasör ana Resim dizininde görünmüyor. ancak tam adres yazınca kategorize ettiğim resimlerin klasörlerine ulaşabiliyorum.

kendinize ayığ olunuz
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Chip
    Chip's avatar
    Erkek

Fiziksel bad ler program sayesinde düzeltilemez.Çünkü fiziksel bad dediğimiz olay diskin üzerinde kaplı olan micro partikuler tabakanın kalkması ile oluşur ve diskin yüzeyinde bu parçacıklar dolaşır. Ama bazı yazılımsal sorunlardan dolayı oluşmuş sanal badler vardır bu tip badler sistem fdisk ,format yada scandisk ile işleme sokulduğunda düzeltilir. Fiziksel bad den kurtulmak tam anlamıyla mümkün değil ama çözümsüzde deil badli kısımdan itibaren diski bölerseniz sorununuz geçici olarak ortadan kalkar.Bunun için partition magic türü yardımcı programlar kullanabilirsiniz.
    saygılar iyi çalışmalar..

HDD seagate marka ise Seagate Disk manager programı Bad sectorleri temizliyo.

Yada harddiskin kendi sitesine girip ordan bad sector düzeltme programlarına bak hocam. 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    oldwolf
    oldwolf's avatar
    Erkek

aklıma gelen tek bi şey var, öncelikle klasöre çift tıkladığında içini açıp boş mu gösteriyor yoksa sana erişilemez diye bir hata penceresi mi çıkartıyor, eğer hata penceresi geliyorsa o klasöre olan erişiminde bi engelleme olabilir, tıpkı "system volume information" klasörü gibi.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ 

System Volume Information klasörü gerek C diskinde gerekse D diskinde bulunabilir.
    Bu klasörün varoluş sebebi windows Xp işletimsistemin problem çıktığı takdirde, windowsu kurtarmaktır.
    Bu klasöre erişim yasaktır.
    Fakat tabiki senin bilgisyarındaki herşeye senin erişim iznin var.
    Bu klasöre erişim yapmak için;
    Denetim Masası => Klasör Seçenekleri => Görünüm =>
    Gizli dosya ve klasörleri göster (İşaretle)
    Korunan işletim sistemi dosyalarını gizle (Önerilen) (Check Box'ı temizle)
    Başlat => Çalıştır => cmd (Enter)
    cacls "C:\System Volume Information" /e /g Oturum açma adı:F (Enter)

cacls komutu dosyaların erişim izinleri listeler ve değiştirir
    işlemek istediğin klaösrün tam yolunu belitirsin
    /e komutu Klasörü değiştirmek yerine düzenlemeni sağlar
    /g komutu hemen sağ tarafında belirtiğin için şu komutlara göre erişim hakkı sağlar
    /r oku, /w yaz, /c değiştir, /f tam erişim

yani;
    cacls "C:\System Volume Information" /e /g Oturum açma adı:F (Enter)

bu komutu yazarak, C:\System Volume Information klasörüne senin oturum açma adın ile
    tam erişim sağlamış olursun.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

şu cacls komutunu istersen bi de o resim klasörün için dene. benden bu kadar başka bi şey gelmiyo aklıma :(

edit: saçma bi soru olacak ama gizli dosyaları göster seçeneği aktif mi bilgisayarında? belki çözü bu kadar basitken komplike işler düşünüyoruzdur?

Metallica Rules
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kurdo
    kurdo's avatar
    Erkek
    evet gizli dosyaları göster dedim :D ayrıca klasör boş görünüyor hata vermiyor.

kendinize ayığ olunuz
Toplam Hit: 1864 Toplam Mesaj: 6