folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Harici HDD Kutusu Sorunu

Harici HDD Kutusu Sorunu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Easx
    Easx's avatar
    Erkek

Masaüstünü hddlerim olmadan sattım.

Hddleride notebookta kullanmak ıcın 3.5" hdd kutusu aldım bir adet ggden en ucuzundan.

Taktım bir güzel çalıştırdım dosyalara erişimde vs sıkıntı yok.

Ama pc kapatmadığımdan hdd kutusu takılı ve powerı acıkken valide hanım temizlik yapmaya girmiş ve güç girişini çıkartmış yanlışlıkla.

Geldiğimde çalıştığını gösteren kırmızı ışık yanıyordu tahminime göre usb hala takılı olduğundan ordan güç alıyordu.

Ardından kapattım tuşundan güç kablosunu taktım usb taktım tekrar açtım hdd hıc bır tepkı vermedı.

Dıger hdd taktım aynı sekılde oda hıc bır tepkı vermedı daha once calıstıgı zaman hddyı calıstırıyordu dırek tusunu acınca.

Şu anda garip bir yerdeyim başka bir hdd ile başka bir makine ile deneme şansım yok.

Daha önce başına gelen var mı böyle bir olay?

Sizce sorun hdd'demi yoksa hdd kutusunda mı?

Ona göre kutuyu satana geri sokucam yada gidip bir soğuk su içicem hddler için

www.kriptopedi.com
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hojucuk
    hojucuk's avatar
    Erkek

disk kutusu takiliyken aygit yoneticisinde ve sag altta usb gorunuyor mu? 

ariza kutudadir muhtemelen

C* ya hepsin ya hic..ya TÜRK"sün ya pic!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akustikelektrik
    akustikelektrik's avatar
    Erkek

hocam disk yönetiminde görünüyomu hdd, veya usb aygıtı algılanıyormu? Disk hata denetimi ile düzeltmeye çalış,geçici birşey olduğunu düşünüyorum.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    128Kbps
    128Kbps's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

ide kablosu ile direk anakarta bağlasana bende kutu yok kırıldı öyle yapıyorum ben

https://t.me/pump_upp
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Easx
    Easx's avatar
    Erkek
    akustikelektrik bunu yazdı

hocam disk yönetiminde görünüyomu hdd, veya usb aygıtı algılanıyormu? Disk hata denetimi ile düzeltmeye çalış,geçici birşey olduğunu düşünüyorum.

hayır hocam hıc bır aygıt gırısı gozukmuyor. HDD kutusu arıza yaptı buyuk ıhtımal.

Elimde bir dosya var onun satışını yapıyordum hddde kaldı. Bugun bır e sata kablosu alıp laptopa baglayacam hddyı.

Umarım çalışır. Taş gibiydi aletler 20 lıralık urun yuzunden bırsey olmamıstır umarım.

Ayrıca hdd esata ıle laptop bagladıgımda herhangı bır baglantı aparatı daha gerekmıyor degıl mı?

Dırek acılması gereklı yanı?

www.kriptopedi.com
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akustikelektrik
    akustikelektrik's avatar
    Erkek

e sata ile bağladığında ayrıca güç bağlaman gerek,e satalı hdd kutusu kullanabilirsin,usb ile güç alırsın,esata ile veri aktarırsın

akustikelektrik tarafından 28/Eki/13 12:20 tarihinde düzenlenmiştir
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alexfarrow
    alexfarrow's avatar
    Erkek

hocam marka nedir model nedir

sormamın sebebi yan sanayi,ucuz ürünler olunca bu hdd kutuları hep problemli oluyor,sürekli problem çıkartıyor

daha evvelde 3-5 hdd ye veda ettim bu ucuz kutular yüzünden

birde şu yurtiçi olan microbax denen üründende uzak durmak gerek

en son bıktım dedim kendimce seagate usb aldım gerçektende kalite ürün kendini belli eder

derler ya ucuz etin suyu yaman olurmuş aynen öyle

mademki türksün systeme göster ürksün
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Easx
    Easx's avatar
    Erkek
    alexfarrow bunu yazdı

hocam marka nedir model nedir

sormamın sebebi yan sanayi,ucuz ürünler olunca bu hdd kutuları hep problemli oluyor,sürekli problem çıkartıyor

daha evvelde 3-5 hdd ye veda ettim bu ucuz kutular yüzünden

birde şu yurtiçi olan microbax denen üründende uzak durmak gerek

en son bıktım dedim kendimce seagate usb aldım gerçektende kalite ürün kendini belli eder

derler ya ucuz etin suyu yaman olurmuş aynen öyle

hocam 24 lıralık bır urun gıttı gıdıyordan almıstım markası bıle yok anlıcagın.

alt tarafı 100 gb transfer yapıp hddlerı satıcaktım.

dedıgın gıbı ucuz etın yahnısı hesabı. Umarım hddlere veda etmemısımdır.

Everest ve toshıba marka 2 hdd kutusu buldum bugun onlardan bır tanesını almayı dusunuyorum. Ama bu seferde aklımdan gecmıyor degıl hddler uctuysa aldıgım sey bosa gıdecek + olarak 60 lırada dosyayı sattıgım kısının parasını yatırmak zorunda kalıcam. Hddlerın calısıp calısmadıgını deneyebılecegım bıryerde yok malesef. Cıkıcam sımdı carsıya bır bılgısayarcıya denettırıcem ona gore netten o kutulardan bır tanesını alıcam.

Easx tarafından 28/Eki/13 14:47 tarihinde düzenlenmiştir

www.kriptopedi.com
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akustikelektrik
    akustikelektrik's avatar
    Erkek

Hocam madem kısa bir veri transferi amacın var,ide sata adaptörlerden al,hem bütün harddiskleri bağlayabilirsin,hem güç kablosu da var içinde..her seferinde kutuyu söküp takmana gerek kalmaz,ben 30 liraya almıştım,hala kullanırım

Toplam Hit: 1259 Toplam Mesaj: 9