Harici HDD Problemi..
-
Ana kartında problem olan laptopumdan Harddiski söküp USB ile Harici Harddiske çevirern bir Box (Kutu) içerisine koydum.
Boxun içine yerleştirdiğim Laptop Harddiski USB kablo ile PC ye bağlandığında çalışıyor mavi lambası yanıyor.
PC'ye bağladığım zaman yeni bir aygıt bulundu uyarısı verip yükleme yaptı ve H/ L/ M/ adında üç sürücü yükleniyor.
Bu sürücülerden hangisine tıklarsam tıklayayım açılmıyor. Fakat bu aparatın aynısını bilgisayarcıda taktığımızda çalıştı ve adam harddiskimin içerisinen filmilerimi kendi bilgisayarında kopyaladı kaşla göz arasında. Yani gayet düzgün çalışır vaziyetteydi. Şuan ise;"Konum Kullanılamıyor M:\ Erişilemiyor. Disk Yapısı Bozuk yada okunamaz durumda."
şeklinde bir yazı çıkıyor.- Ben 1 Adet sürücü çıkmasını beklerken 3 Adet çıkması normal mi?
- Bana verilen aparatın bozuk olma ihtimali var mı?
- Bu problemi nasıl aşabilirim?
-
Sendekinde problem çıkıyorsa bozuktur. Değiştirmeyi dene.
-
kablo yada aparatta sıkıntı olma ihtimali yüksek hocam.
-
Disk bölüntüsü var mıydı? O kısımlar bölüntü olabilir.Hocam verileri kurtardıysan chdsk komutları var resetle istersen.
-
crimeangel bunu yazdı
kablo yada aparatta sıkıntı olma ihtimali yüksek hocam.
evet problem aparatta çıktı yenisiyle değiştim şuan normal şekilde çalışıyor.
-
C-GEX bunu yazdı
Disk bölüntüsü var mıydı? O kısımlar bölüntü olabilir.Hocam verileri kurtardıysan chdsk komutları var resetle istersen.
C:\ ve D:\ olarak ikiye bölmüştüm. Şimdi açtığımda 3 adet gözüküyor 320GB lik bir disk 80GB + 240Gb şeklinde 3. kısım da 100MB lik bir sürücü gösteriyor mahiyetini henüz anlamış değilim. Çok şükür verilerime ulaşabiliyorum. Problem aparattaymış.
-
Win7 kullanmissan daha once o ayiriyor kendine o alani,
-
DuPi bunu yazdıWin7 kullanmissan daha once o ayiriyor kendine o alani,
Evet Windows7 vardı..
-
TR-SCOPJE bunu yazdıC-GEX bunu yazdı
C:\ ve D:\ olarak ikiye bölmüştüm. Şimdi açtığımda 3 adet gözüküyor 320GB lik bir disk 80GB + 240Gb şeklinde 3. kısım da 100MB lik bir sürücü gösteriyor mahiyetini henüz anlamış değilim. Çok şükür verilerime ulaşabiliyorum. Problem aparattaymış.
Hocam gizli bölüntüler vardır.Windows'un yada üreticinin driver,recovery bölümleri olabiliyor.
-
hocam durumu zaten belli C windows D yedekler E (üçüncüsü) windows 7'yi ilk kurduğunuzda 100mb lik kısmı ayırması