Harmonica Çalmayı Öğrenmek Hakkında
-
Hocalar herkese selam olsun, geçenlerde bi heves harmonica aldım(resmini konu sonunda paylaşıcam) lakin nasıl çalınacağına dair pek fikrim yok. Forumda arattırdım ama çok açıklayıcı bilgi bulamadım.
Aramızda harmonica-mızıka çalan varsa yardımcı olabilir mi, püf noktalarını nelerdir falan bende kulağıma küpe yapayım hemde bilen birinden fikir almış olurum, yanlış öğrenmemiş olurum bi nevi.(eğitim videolarıda kabulümdür)
Ahanda benim harmonica.

Herkesi saygı ve sevgiyle tekrardan selamlıyorum.
-
Heriy potır mızıkası ?
-
oncelikle o harmonicayi cope at adam akillli bi tane hohner yada lee oskar al 60 70 tl bise daha sonra tek delik uflemeyi ogren
ondan sonra bend yapmayi ogren (youtube harmonica bend lesson felan yaz )
youtube dersleri dianotic 10 delikli mizikalar icindir genelde
chromaticler pompalidir daha cok nota var yani ama bend yaparak ustalasirsan diatonictende bir cok notayi cikarabilirsin
blues tarzi seviyorsan hohner blues harp al diatonictir yani 10 delik ve natulel do dur bu mizikalar c harfi olur uzerlerinde
bana kalirsa lee oskar harmonic harmonica serisinden bi tane al sol minor yani gm iyidir ben onu kullanuyorum ama naturel la da guzeldir yani A
oyle ufle dur iste tek delik ufleme cekme isini yapana kadar pratik yap agzinin alismasi lazim yoksa ne caldigin belli olmaz hos harmonicaya rastgele uflesende melodi kulaga hos geliyor
-
Hocam ben gitar calarken ayni anda mizikada calicam dedigin c mizikayla her tonu tutturabilir miyim ? Bu arada paylasimin icin sağol
-
Nedense aklıma bu yasaklı enstürman geldi ;
http://www.youtube.com/watch?v=_XPfoFZYso8
Ayrıca dinledikten sonra oluşabilecek sorunlar için yanıma gelmeyiniz, yasaklı 1 enstürman çünkü beyini aşırı tetikleyen 1 ses dalgası. -
-
öncelikle aldığın harmonica yanlış sen 24 delik çin malı almışsın 10 lria filan büyük ihtimal onu kardeşin filan verse ona ver kafa şişirsin :D
arkadaşın dediği gibi bilindik bi mızıka al ben 70küsüre hohner aldım ahşap gövde do anahtar yani solo ve gitarla çalınabilir blues harp modeli 10 deliklitek dlik üflemeyi öğreniceksin dilin bükülüyorsa öyle bükülmüyorsa dudaklarını büzerek daha sonra bende geçersin sonra kafana göre ritim tutturursun melodilere filan geçersin ama biraz zordu başlangıç mızıkada kolay gelsin
-
Konuyla alakasız ama adam hoşuma gitti
www.yurilane.com