Hasarlı SD Kart

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nrddnshn
    nrddnshn's avatar
    Erkek

Bugun telefonu açıp yeniden açtıgımda durum cubugunda Hasarlı SD Kart hatasını gördüm. biçimlendirmeniz gerekiyor diyor. bilgisayara bağladım telefonu yine görmedi biçimlendirmeden eski halıne getırmenın başka bi yolu yok mu ? 

Zayıfa acımak doğaya ihanettir..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    selo-g
    selo-g's avatar
    Erkek

direk hafıza kartı bilgisayara bağla dosyalarını yedekle biçimlendir sonra tak

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nrddnshn
    nrddnshn's avatar
    Erkek
    selo-g bunu yazdı

direk hafıza kartı bilgisayara bağla dosyalarını yedekle biçimlendir sonra tak

dosyaları görmüyor kı hatta dırek kartı gormuyor pc telefondan bıcımlendırmenı ıstıyor ama yınede saol

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    watervay
    watervay's avatar
    Erkek

pc ye tak cmd komut isteminde ( başlat çalıştır cmd enter ) sd kartın olduğu sürücüye gir chkdsk /R  yap belki düzelir.

Syntax error..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nrddnshn
    nrddnshn's avatar
    Erkek
    watervay bunu yazdı

pc ye tak cmd komut isteminde ( başlat çalıştır cmd enter ) sd kartın olduğu sürücüye gir chkdsk /R  yap belki düzelir.

eyvallah hocam

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HyP-X
    HyP-X's avatar
    Erkek

Hocam aklınızda bulunsun, gerçi biliyorsunuzdur ama ben yine de hatırlatmış olayım;

sd kartı taktığınız her telefon, tablet, fotoğraf makinası vs cihaz sd kartı kensi sistemine göre biçimlendirir.

'Biçimlendirir'den kastım sadece içindekileri silerek kartı formatlar değil, kartın içerisinde dokunulmaması gereken belli bölümler(dosya/klasör)

oluşturarak binevi kartı kendi tanıyabileceği şekle sokar.

Kendi telefonumdan örnek vereyim mesela sd karta LOST.DIR adlı bi dosya mevcut.

İlk hafıza kartı içindekilerle beraber çöp oldu ondan yazayım dedim. Bu vb dosyaları elle silmeye çalıştığınızda

(pcye bağlayıp zorla kaldır programlarıyla silmek de dahil) veya telefonu, cihazı neyse hızlandırayım diye yüklediğiniz

cleaner uygulamaları tarafından bu bölümler/dosyalar silindiği zaman sd kart arızalı diye hata verir.

Ya da sd kart okuma/yazma işlemi yaparken oluşan aksiliklerde örn; pc ye bağladın ve dosya atarken

bi anda telefonun data kablosu çıktı veya pc kapandı veya telefonun kablosunu önce pcden sonra

cihazdan çıkar demeden önce çıkardın falan. Bunlara dikkat etmek lazım.

Basit bişey olmazlı cümleler ama önemli derecede veri kaybı yaşayıp dikkat etmeye çalışmaktansa

sorun yaşamadan kullanalım diye biraz uzun yazdım, kusura bakmayın hocalar :)

Kartın tekrar kullanılabilmesi için, telefoncu arkadaşlar daha ayrıntılı bilgi verecektir flaşlama yöntemiydi yanlış hatırlamıyorsam

geri kazanılabiliyor diye aklımda kalmış ama bu şekilde arızalanmış karttaki veriler için yüksek ihtimalle windows ortamında ulaşamıyorsun.

.. you only have you ..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HoLyCat
    HoLyCat's avatar
    Erkek

Hocam bilgisayarına filezilla indir.

kurulumu yap.

Sonra programı aç, Sol kısımda bilgisayarın sonra SD kartını göster, içindeki verileri görebilirsin.

Bu yöntemi YaSaMaK murit de denemiştim, başarılı olmuştuk.

🆃🅰🅷🆁🅸🅱🅰🆃.🅲🅾🅼
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pSkpt
    pSkpt's avatar
    Erkek

Konuyu baltalamak gibi olmasında bende de var bi kart ama çatlak üstü takınca kart okuyucuya bi anda ısınıyor kart ışık yanıp yanıp sönüyor buna çare yoktur de mi?

a

İmza...
Toplam Hit: 1186 Toplam Mesaj: 8