Hasta Kaldım Makinaya

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek

Hp herzaman benı etkıler ama uzun zamandır takıp etmıyordum.

Dokunmatık ekranlı masaustu makına yapmıslar hayran kaldım arkadas ya makinaya ya.

Alacagım makına bu sekılde bırsey yada hp nn iq serısınden olacak kesınlıkle ona karar verdim.

Hp nn 20 ınc dokunmatık ekranlar 700 tl cıvarında 2 gb ekran kartlı i işlemcili 10 gb ramlı bır makıne yapmayı dusunuyorum.

Artık kopeklerın dogumuna kaldı pc ısım :D

ama yapacagım boyle bır makına.

Sımdı sorum bu arkadaslar dokunmatık ekran tum işletim sistemlernde calısıyormu 

ekstara yazılım vs gerekır mı acaba.

Birde ram ın 4 gb ve 10 gb olması arasnda fark olur mu acaba? yoksa gereksız ısraf mı olur.

Bir de ekran kartını 1 gb olarak mı almak mı yoksa 2 tane bır gb almak mı daha fonsiyoel olur.

Ram lerı modullerıne karsılıklı olarak taktıgımız orn 1 gb 1gb cıft kanallı ve daha hızlı calısıyor dıye hatırlıyordum.

Birde ekran kartınnn ram ını sonradan artırabılırmıyız.

Boyle bır sıstemde cok mu onemlı olur gene grafık kartı nn ramı ?

Çift monıtor yapmayı dusunuyoru makınayı .alt tab ıle gecıs yapılacak ekranlar arasında yada tumlesık ekran olacak.

Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gfb_soldier
    gfb_soldier's avatar
    Erkek

hacı it köpek işinden uzay üssü kurma işine mi giriyon :)

http://twitter.com/#!/yasiinergul
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek

it köpek te hocam  teknolojıye para harcamayı sevıyorum ben cebımde param vardı gıttı ıpod touch aldım gozumu bıle kırmadım.

Gecen gıttım kopek sattıydım gene alım satım 

gıttım telefon aldım klavyelı nokıalardan.

Ama cok guzel ya bebek gıbı ama verılmez amk ya buna o kadar para motor alırım ya ama motordan sonra alınabılır

Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Balyoz99
    Balyoz99's avatar
    Erkek

Ev kullanıcısı için 10gb ram sigara yakmak için ocak almaya benzer. 4gb(2x2) daha sağlıklı olar.

Arkadaş format atmam için tabletini vermişti. Win 7 yükleyip haftasonu kullandım, pazartesi okulda geri verirken üzülmüştüm.

Parmakla pencereleri sürüklemek, internette gezinmek, ekran klavyesiyle yazmak falan çok eğlenceli fakat masaüstü bilgisayarlarda biraz garip oluyor.

Staj yaptığım şirkette güvenliğin ekranları dokunmatikti ama oturduğun yerden parmak atmak zor oluyordu. Ekranın yakın olması lazım.

Dokunmatik ekranlı tablet ve dokunmatik pc ekranı arasında tercih yapsam tableti seçerdim.

arbeit macht frei
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek

Balyoz99 bunu yazdı:
    -----------------------------

Ev kullanıcısı için 10gb ram sigara yakmak için ocak almaya benzer. 4gb(2x2) daha sağlıklı olar.

Arkadaş format atmam için tabletini vermişti. Win 7 yükleyip haftasonu kullandım, pazartesi okulda geri verirken üzülmüştüm.

Parmakla pencereleri sürüklemek, internette gezinmek, ekran klavyesiyle yazmak falan çok eğlenceli fakat masaüstü bilgisayarlarda biraz garip oluyor.

Staj yaptığım şirkette güvenliğin ekranları dokunmatikti ama oturduğun yerden parmak atmak zor oluyordu. Ekranın yakın olması lazım.

Dokunmatik ekranlı tablet ve dokunmatik pc ekranı arasında tercih yapsam tableti seçerdim.

-----------------------------

illustrator vs adobe kasıyorum hocam.

anasını sıkmekteym.Su anda bıle ınternet sekmesınde 20 den fazla sekme vardır.

altta ps acık ıtunes acık pc suite acık fileziilla acık acık ta acık.

Gercı boyle bır sıstem yaparsam en guncel oyunları da takıp ederım.

İşten gucten vaktım kalırsa sayet

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BosphorusPasha
    BosphorusPasha's avatar
    Erkek

israf.. Tercihine göre şu anlık uygulamaları kaldıracak standart donanım yap yeni uygulamalar çıktıkça eskisini satıp makinayı yenilersin yeni parçalar alırsın. diğer türlü aldığın aletin teknolojisi eskiyecek değeri düşecek benim dediğimi yaparsan yeni teknoloji kullanmış olacaksın.. bence dediğin şeyleri uygulamaya geçirme. 10 gb ram nedir? 4 gb bile yeter artar.. 1 gb yada 512 gddr3 gddr5 yada 256 bit ler işini haddiyle görür o kadar uçurtma yapmaya gerek yok hocam..

Toplam Hit: 1136 Toplam Mesaj: 6