folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Hastane Atıkları Nereye Atılır?

Hastane Atıkları Nereye Atılır?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AntiSeptiK
    AntiSeptiK's avatar
    Erkek

Hocalar gece gece hastanenin önünde yürürken aklıma takıldı, bu tıbbi atıklar hatta kol, bacak, parmak, iç organ vs. gibi atıklar nereye atılıyor? nasıl yok ediliyor? :S

"Seni hiç tutamadım, ama hissediyorum. Hiç konuşmadın, ama seni duyuyorum. Seni hiç tanıyamadım, ama seni seviyorum."
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AsilKan
    AsilKan's avatar
    Erkek

Valla ben tıbbi atık aracı diye bir araç gördüm.. Şehir çöplüğü istikametinde gidiyordu.. Ama atıldıkları yerde tıbbi atık diye uyarılar felan oluyordur..

...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek

kol bacak parmak organ felan bunları gömüyorlardır diye düşünüyorum

gömüldenten sonra zaten 1 yılda eser kalmıyordur :|

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

abd dekinin belgeselini izlemistim 

kullanılan inorganik ürünler tekrar dönüsüme 

organik yani parmak bacak vb. şeyler özel araçlar ile yok edilmek üzere bazı merkezlere yollanıor

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GebesH
    GebesH's avatar
    Erkek

Devlet hastaneleri için bildiklerimi kısaca anlatayım.

Eskiden hastaneler tıbbi atıkların alınması için ihale yaparak özel firmalara bunları paslıyorlardı ancak son çıkan yasa doğrultusunda belediyelere zorunlu olarak veriliyor bu tıbbi atıklar. Hastanelerde döner sermayelerinden bu atıkları alan belediyelere ücretlerini ödüyorlar.

Bildiğim kadarıyla bunlar imha ediliyor farklı bir durum var ise yanlış bilgilendirmeden şimdiden özür dilerim.

Emin olmamak ile birlikte bir takım tıbbi atıklar örn: şırınga vb. geri dönüşüm için ayrılabiliyor ama onlarda tıbbi atık nasıl ayrıştırılıyor onlar hakkında bilgim yok.

Keep Going !
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    berdush
    berdush's avatar
    Erkek

hastane atıklarını ikiye ayıracak olursak.

doku organ parça(kol bacak.vb) cenin gibi metaryeller.patoloji laboratuarlarına gönderilir. burda tanı koyulduktan sonra. belediyenin açtığı çukurlara gömülürler.

diğer hastane atıkları ise belediye çöplüğünde yakılarak imha edilir.

Felek Adamın A. qor.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    carnager
    carnager's avatar
    Erkek

insanlardan alınan yağlarla gerçekten fight club daki gibi sabun yapılabilirmi, çok denemek istiyorum :) konusu geldi sorayım dedim, imha edilmeden önce alma şansımız varmı :D

EVERY MAN DIES, NOT EVERY MAN REALLY LIVES ...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sRcN
    sRcN's avatar
    Erkek

hastanede çalışan birisi olarak cevap vereyim. Tıbbi ve evsel atık olmak üzere 2 ye ayrılır hastane atıkları;

Evsel atıklar daha çok hasta, hasta yakını ve temizlik personelinin çöpleridir örnek şişe, pet bardak, selpak, kağıt v.s. belediye çöp araçları alırlar bu çöpleri.

Tıbbi Atıklar: Enjektör, serum ve anjioket setler, ilaçlar, pansuman malzemeleri, sargı bezi, ortopedik alçı vs.vs. bunlar ise haftalık yada performansa göre günlük olarak sağlık bakanlığı tarafından görevlendirilmiş sağlık müdürlüklerine bağlı bir tıbbi atık araçları ile alınıp yerleşim merkezlerinden uzakta, kontrollü bir şekilde yakılarak imha edilir.

Organ, doku, kemik v.b. cerrahi atıklar ise toplanıp cerrahi atık imha merkezleri ( her ilde bulunmaz ) gönderilir, asit ve bileşenleri kullanılarak kontrollü bir şekilde imha edilir.

Wordpress - SEO & Digital Marketing
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LizardKing
    LizardKing's avatar
    Erkek

carnager bunu yazdı:
    -----------------------------

insanlardan alınan yağlarla gerçekten fight club daki gibi sabun yapılabilirmi, çok denemek istiyorum :) konusu geldi sorayım dedim, imha edilmeden önce alma şansımız varmı :D

evet yapılabilir. yağ sonuçta =)

"Din en büyük rpg.dir.." arsiv.ozgurdusuncehareketi.org - evrimagaci.org
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AsilKan
    AsilKan's avatar
    Erkek

pessimist bunu yazdı:

carnager bunu yazdı:

evet yapılabilir. yağ sonuçta =)

Bknz : Adolf Hitler , yahudi , sabun :D

...
Toplam Hit: 5163 Toplam Mesaj: 10