Hatırlayan Var Mı?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yunusemre
    yunusemre's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Ağustos/2016
    Erkek

    Selam, 

    Sabah programlamaya girişimi düşünürken anılarım depreşti. 17 sene önce bu arkası transparan, bir yandan gui tasarlarken diğer yandan xp bulutlarını seyrettiğimi hatırladım...

     

    9 yaşındayken, ilk kodladığım program üzerine gelince sürekli kaçan, üzerinde duffy duck olan yakalanmayan butondu. Arkadaşlarımı aile fertlerini filan az uğraştırmadım onu yakalatmaya ))) Bilsem bir algoritma koyar arada yakalamalarını sağlar mutlu ederdim ama henüz mouseoverda visible değiştirebiliyordum anca. Az ilerleyince herşeyi bilen uygulama yapmıştım. Adınıda Harry Potter (daha ilk çıktığı zamanlar) koymuştum.. Cevapları önceden yüklenmiş soruları bilgisayara sorup arkadaşları çok şaşırttığım oldu. Büyü vardı ne de olsa işin içinde ))) Çok hızlı yazan uygulama vardı bide. Yazılacak metni önceden kaydedip. Rasgele deli gibi hızlıca tuşlara basarak metnin hızlıca gelmesini sağlıyordum buna da çok şaşırıyorlardı :)))

    Bir de şu databank vardı unutamadığım. Chat programına benzer bir şey vardı içinde. Öntanımlı metinlerle sanki bu pilli databank üzerinden dünyanın dört bir yanından insanlarla konuştuğumu sanarlardı ilk okuldayken. Evet, evet çok seviyordum şaka yapmayı )))

     

    Ne günlerdi... Eminim vardır sizinde paylaşmak istediğiniz güzel anılarınız.

    yunusemre tarafından 26/Eki/17 15:06 tarihinde düzenlenmiştir

    "Programcılar saatler boyunca çalışmak zorunda kalmalarına engel olacak sistemler tasarlamaya saatler boyunca uğraşırlar." David Allen
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    dcpromo
    dcpromo's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Nisan/2017
    Erkek

    9 yaşında bilgisayarın olmuş bu işlerle uğraşmışsın şanslıymışsın hocam. Benim ilk pcm 18 yaşımda oldu. Monitörü bozuktu yazım gösteriyordu crt monitordu. Programlama ile ilk defa lisede tanıştım zaten  web tasarım bölmü okudum. Data Base derslerine klima iklimlendirme hocası , açık kaynak kodlu işl. sistemleri dersine elektrik hocası , ağ dersine bilmem ne hocası geliyordu hiç ama hiç bir şey öğrenemeden (okuldan öğrenemeden ama kendim öğrenerek) bitirdim. Malum meslek lisesinde zaten bunlardan bi s*kim olmaz mantıgı ile normal derss de işlemezdi hocalar  ancak ön lisans a gidip bil prog. okudum ordakilerde de ego tavan. Kendi kendime donanım bilmem ne öğrenip bilgi işlem olarak çalışmaya başladım. Programlamaya hala ilgim var ama başlayacak uygun zamanı arıyorum. :D Buradan tüm hocalarımın ağzını astarını s****  Milli eğitim bakan larının da .. neyse.  Ülkede eğitim adına hiç birşey yok yav. Ne varsa kendin öğrenip yapacan yoksa eğitim zart zurt yok maalesef(istisnalar dışında).

     

    Unutmadığım ve tek yaptığım şey program da denmez ya ona neyse asp de sürekli iç içe if kullanarak karşıdaki kişiyle konuşuyormuş gibi yapan bişiy yazmıştım uygulama mı desem bilemedim program demeye utanıyorum :D Mesela kaç yaşındasın diye soru çıkıyotdu yaşını combo box tan seçtirip ona göre soru cevap şeklinde bişiyler yapıyordu şizofrenik değişik bişeydi. Ödev olarak yapmıştım klima iklimlendirme hocası bu ne mq ne diyo bu salak salak cevap veriyo diye kızmıştı programa  30 vermişti not olarak. Sınıfta başka da ödev yapan yoktu herkes boktan iletişim formu yapıp çalışmaz şekilde sadece tasarım veriyordu ben kod yazmışım bana 30. Aklıma geldi yine oç a sövdüm yav...


    next next next install
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Eylül/2005
    Erkek

    planet source code mu ne vardı? CD'lerini alırdık oradan istediğimiz uygulamanın örnek kodlarını indirir lan burda gavur acaba ne düşünmüş diye anlamaya çalışırdık


    Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistzombie
    pesimistzombie's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    ben ilk bilgisayarıma kavuştuğumda oyunların içindeki editörlerle oyun içindeki grafikleri değiştirirdim, türkçeleştirmeye çalışırdım. counter strike, half life gibi oyunlara skin map yapardım :B kar yağdırmaya yağmur yağdırmaya çalışırdım. game maker ile oyunları editleyip , winamp skinlerini editleyip ben yaptım diye millete yedirirdim. cs deki podbot için sürekli her gün oturup sohbet eklerdim online oynuyormuş gibi hissettirsin diye. kendime küfrettirirdim :B Sonra delphi, wml, asp, html, android diye bugünlere geldik ne eski tad kaldı ne de zaman eskiden zaman daha yavaş akıyordu bir gün içinde bir çok şey yapabiliyordum şimdi ne zaman uyandım ne zaman gün bitti belli değil.

     

    pesimistzombie tarafından 26/Eki/17 16:24 tarihinde düzenlenmiştir

    :|
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    coder2
    coder2's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Mart/2007
    Erkek

    Bende 1999 yılında 9 yaşındayken bilgisayar ile tanıştım. 10 yaşımda bilgisayarım oldu. 11 yaşımda html öğrendim dayımdan. Yaş oldu 27 normalde profesör olmam gerekirken yazılım konusunda hala çömez hala çömezim.


    Önceleri Kızlar Utanınca Kızarırdı Şimdilerde Kızarınca Utanıyorlar..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek
    sandman bunu yazdı

    planet source code mu ne vardı? CD'lerini alırdık oradan istediğimiz uygulamanın örnek kodlarını indirir lan burda gavur acaba ne düşünmüş diye anlamaya çalışırdık

    oradan cok proje indirmistim :) zamanin stackoverflow u gibiydi vb ciler icin. Baska kaynak dillerde kodlari var miydi bilmiyorum.. Bir de msdn in cd leri vardi.. lisede bi hoca, degisik programlarin ve  programlama dillerinin oldugu bi cd hazirlardi ve ögrencilere satardi.. bi de cd serisi seklinde yapiyordu. elo 1, elo 2.. diye.. simdi fetöden hapse atilmis :)

    ilk basladigim dil qbasic sonra visual basic.. nerden nereye.. gerci hala is geregi bazen vb 6.0 projelerle ugrasiyorum..


    Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    seadog
    seadog's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Mart/2008
    Erkek
    yunusemre bunu yazdı

    Çok hızlı yazan uygulama vardı bide. Yazılacak metni önceden kaydedip. Rasgele deli gibi hızlıca tuşlara basarak metnin hızlıca gelmesini sağlıyordum buna da çok şaşırıyorlardı :)))

     

    Bunu şeyh efendide yapmıştı.


    devlet istatistik ensititüsüne göre kişi başına düşen tuğla öldürüyormuş
Toplam Hit: 1473 Toplam Mesaj: 5
nostalji visual basic 3