folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Hayalin Diğer Adı: Madde



Hayalin Diğer Adı: Madde

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    orientboy
    orientboy's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Eylül/2003
    Erkek
    Bu gerçeği şöyle özetleyebiliriz: "Dünyada yaşadığımız hayatın birer parçası olan tüm olaylar, insanlar, binalar, şehirler, arabalar, mevkiler, kısacası hayatımız boyunca gördüğümüz, tuttuğumuz, dokunduğumuz, kokladığımız, tattığımız, dinlediğimiz herşey, gerçekte beynimizde oluşan görüntü ve hislerdir."

    Biz, bize verilen telkinle bunların, beynimizin dışındaki bir dünyada sabit olduklarını, her birinin maddesel varlıklar olduklarını ve bizim bu nedenle bunların asıllarını gördüğümüzü, hissettiğimizi zannederiz. Oysa, biz hiçbir varlığın aslını asla göremeyiz ve bu varlıkların asıllarına asla dokunamayız. Kısacası bizim hayatımız boyunca madde sandığımız herşey aslında bir hayal olarak beynimizde meydana gelen görüntülerden oluşmaktadır.

    bu gerçek, bir felsefe veya herhangi bir fikir değildir. Aksine bugün modern bilimin kesin olarak ispatladığı ve inkarı kesinlikle mümkün olmayan teknik bir gerçektir. Bugün tıp, biyoloji, fizik, nöroloji, beyin ve ilgili tüm alanlarda uzman olan hangi bilim adamına "biz dünyayı nasıl ve nerede görüyoruz?" diye sorulsa, verdikleri tek cevap vardır: tüm dünyayı beynimizdeki görme merkezinde görürüz.

    21. yüzyılda bilimin kesin olarak ortaya çıkardığı, insanda büyük bir şaşkınlık ve hayret uyandıran bu bilginin bizi ulaştırdığı en önemli sonuçlardan biri ise şu iki sorunun cevabıdır: "eğer tüm dünya hayatımız, beynimizde meydana gelen görüntüler ise, bu görüntüleri beynimizde oluşturan kimdir? Beynimizde oluşan bu görüntüleri beynimizin içinde bir gözü olmadan izleyen ve izlediklerinden zevk alan, sevinen, heyecan duyan kimdir?" .

    Odanızın penceresinden dışarıdaki manzarayı seyrettiğinizde, hayatınız boyunca aldığınız telkinden dolayı, bu manzarayı gözlerinizle gördüğünüzü zannedersiniz. Oysa gerçek böyle değildir. Çünkü siz gözlerinizle dışarıdaki bir manzarayı görmezsiniz. Siz, beyninizin içinde oluşan manzaraya ait görüntüyü görürsünüz. Bu bir tahmin ya da bir felsefe değil, bilimsel bir gerçektir.
    Görme olayının nasıl gerçekleştiği hatırlandığında bu konu daha açık olarak anlaşılacaktır. Göz, sadece, kendisine ulaşan ışığı, retinasındaki hücreler sayesinde elektrik sinyaline çevirmekle görevlidir. Bu elektrik sinyali ise, beyninizdeki görme merkezinize ulaşır. Daha sonra bu elektrik sinyalleri, pencerenizden gördüğünüz manzaranın görüntüsünü oluştururlar. Sonuç olarak, görüntünün oluştuğu yer beyninizdir. Ve siz beyninizin içindeki manzarayı görürsünüz, evininizin dışındaki manzarayı değil. Örneğin yan sayfadaki resimde, pencereden bakan insanın gözüne dışarıdan "ışık" ulaşmaktadır. Bu ışık, gözdeki hücreler tarafından elektrik sinyaline dönüştürülerek, bu insanın beyninin arka kısmında yer alan küçücük görme merkezine gelir. Ve bu elektrik sinyalleri, beyinde bir manzara görüntüsü oluşturur. Gerçekte, beynimizin içi açılsa, burada bu manzaraya ait bir görüntü bulamayız. Ancak, beynimizin içindeki bir şuur, beyne gelen elektrik sinyallerini manzara olarak algılar. Peki beynin içinde, gözü, göz hücreleri, retinası olmadan, elektrik sinyallerini bir manzara olarak algılayan şuur nedir, kime aittir?

    http://www.harunyahya.org/imani/hayalmadde/res/11_a.jpg

    Hakkında bilgin olmayan şeyin ardına düşme; çünkü kulak, göz ve kalb, bunların hepsi ondan sorumludur. (İsra Suresi, 36)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DELOREAN
    DELOREAN's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Eylül/2003
    Erkek
    saaat gecenin 4 'ü ama
    senin bu yazdıklarına ancak içilir baba




  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kabus
    kabus's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Temmuz/2002
    Erkek
    Git uyu len delorean baska isin yokmu :))

    Delorean da manyak arabadir haa ;)

    Biz seninle farkinda olmadan ayri pencerelerden ayni yildizlara bakmaya devam edecegiz.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    swordofdarkness
    swordofdarkness's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Ağustos/2003
    Erkek
    orientboy bunu yazdı:
    -----------------------------

    http://www.harunyahya.org/imani/hayalmadde/res/11_a.jpg

    -----------------------------

    o resim açılmıyo...


    Kısa Pantolon, Paslı Çakı, Dizde Kabuk Bağlamış Yara, Kısa Çakı, Paslı Pantolon, Yarası Gözde Kalmış Kabuk
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DELOREAN
    DELOREAN's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Eylül/2003
    Erkek
    manyaqta ne kelime be usta türkiyeye getircem bi tane delorean görün araba nasıl olur yanlız benzin dayandıramayaız ama olsun
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    orientboy
    orientboy's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Eylül/2003
    Erkek
    kabus takip ettiğim kadarıyla akıllı ve dikkatli bi risin. yazdığım bu konu ile ilgili olarak iyice düşünmeni ve biraz araştırmanı istiyorum . tabi diğer arkadşlarında.Maddenin gerçeği konusu, son derece açık, net ve anlaşılır olmasına rağmen, , bazı insanlar birçok nedenle bu gerçeği kabul etmekten kaçınmakta ve anlamazlıktan gelmektedir.


    Hakkında bilgin olmayan şeyin ardına düşme; çünkü kulak, göz ve kalb, bunların hepsi ondan sorumludur. (İsra Suresi, 36)
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kabus
    kabus's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Temmuz/2002
    Erkek
    estagf..

    Dostum ben bu konu hakkinda bi kitab okumustum
    Matrix cikmadan cok zaman önce :)

    Anlattiklarina yabanci degilim biliyorum..
    Sagol paylastigin icin.

    Biz seninle farkinda olmadan ayri pencerelerden ayni yildizlara bakmaya devam edecegiz.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Antikky
    Antikky's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 01/Mayıs/2003
    Erkek
    swordofdarkness bunu yazdı:
    -----------------------------
    orientboy bunu yazdı:
    -----------------------------

    http://www.harunyahya.org/imani/hayalmadde/res/11_a.jpg

    -----------------------------

    o resim açılmıyo...


    -----------------------------

    açılan sayfanın başındaki tahribat.com <b>
    falan var sil sadece url kalsın.!

    Umursamaz Tavrımın Hastası Olunuz.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kelmahir
    Kelmahir's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Haziran/2003
    Erkek
    Sayin Muritler ;
    orientboya katiliyorum ve bilimsel bulgularlada destekleyecegim...Madenin en kucuk yapi tasinin atom oldugu soylendi taki 21. yuzyila kadar fakat bugun atomdan daha kucuk maddeler oldugu ispatlandi...Atom alti parcaciklari yani atomunda enerjilerden meydana geldigi ispatlandi...Yani buda demektirki mananin maddeye donustugu bir yer var ve o yer bizim beynimizdir...
    Saygilarimla...

    Dogunun Ve Batinin Gurusu
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HolyTwo
    HolyTwo's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Ekim/2003
    Erkek
    evet arkadaşlar bu konuya bi örnek vermek istiyorum.düşünün bi odadasınız burası son çıkan bir kayak oyununun oynanacağı bir oda.gerekli cihazlar çoğumuzun bildiği, 3d gözlükler, ellere giyilen özel eldivenler - maske.ve oyun başlıyor. o kadar gerçekçi ki herşey ekranın içindeymişsiniz gibi,ellerinizde kayak sopalarını yüzünüzde rüzgarın soğuğunu hissediyor ve hatta kalbimiz güm güm atıyor yuvarlanıp düşçez diye. ama sadece bi odanın içindesiniz.
    yani bize ne algılamamız isteniyosa o nu algılıyoruz. nasıl ki olmayan rüzgarı ve soğuğu hisidip üşüyor ve heyecanlanıyorsak gerçek hayatta da öyle. sadece görüntüler var ve dışarıda olduğunu iddia ettiğimiz hiçbirşeyin gerçekten orada olduğundan eimn olamayız.
Toplam Hit: 2292 Toplam Mesaj: 10