Hayat Hikayeleri (Farklı Dünyalar)
-
arkadaşlar buraya girenler çok farklı insanlar.Yani farklı şehirlerde farklı görüşlerde farklı aile tarzları farklı adetler vs.. çok değişik bana hep ilginç gelir mesela düzcedeyken 250-300 milyarlık lamburcini vardı 4 taen mafya arabası burda mafya evi var ordan geçerken arabanın içinde mafya babası vardır dedim baktım şöyle bir çok insan onun yerinde olmak için neler vermezdi o adamda bizim gibi ölüm korkusu olmaması için neler vermezdi vs..
neyse şimdi biraz hayat hikayemi anlatayım siz;
Türkiyenin iki demokrat sosyal kendi vardır (bana göre 3 te çıktı tekirda ama çok şehir gibi dil) izmir ve eskişehir.Ben eskişehirde doğrum.Annemler bulgaristandan gelmiş.Annenemin eşi kırım tatarı harbihemde.Rus ihtilalinde bulgaristana gelmişler.Sonra ordan buraya gelmişler annem ve kardeşi var.Erkek kardeş.Herkez o dönemde kızlar okutulmaz derken ddemler fakirlikle mesaiye kala kala zor zar annemi sonra dyaımı okutmuşlar.Annem şu anda 4 milyar gibi bir maaş alıyor yardımcı docent.Dayım müzik öğretmeni bir çok ünlüye çaldı, beni tanıştırdı hüsnü şenlendiriciyi falan tanıyor oda extra şu bu güzel para kazanıyor.
Anne tarafı sol görüşlüdür.Babamlar görücü usulü annemi istemişler dedemde vermiş büyük hata..Babam teknik öğretmendir.Artemada çalışıyordu o zamana kadar içki vs.. vardı fakat nurculara daha sonra tarikat olayları mı ne çıkmış onlarla birlikte dükkan açmaya karar vermişler dükkan açında annemler boşanmış 1.5 yaşındaydım.
Daha sonra dedemlerin ynaına gittik.Aile hayatıdır birşey görmedim tke gördüğüm aile hayatı dedemanneannemlerin ki oda gayet sağlıklıydı hayatlarında 1 kere kavga etmişler çok sert o kadar.Neyse 9 yaşlarında babamlar tekrar evlendi benim için fakat 4 sen sonunda oda hüsrana uğradı 2 yıl babam hiç aramadı diyebilirim.Sonra gittim.Ancak babamlar nurculara katılmışlardı sürekli beyin yıkamaya çalışıyorlar beni hep o tür yerlere götürüüyorlar.Dükkanımıza 6 ayda 200 milyar lira verdklerini biliyorum gayri resmi yolla.
Tabi dayımın gece çalıştığı için birazda yapıdan çenesi çok sağlamdır.ÇEvresi bu yüzden çoktur.Karı kız çevre ne istersen var.Asker vs.. hepsi tnaıdık bir kaçıda çok yakın olmamız sebebiyle askeri hayatın içindeydim zaten.Dayımla jandarmaya giderdik ordan çok yakınlarımız vardı şimdi şemdinliye gittiler.Birde dayımın eşinin kardeşi kayın biradermi ne oluyorsa havacıdır radarda oda askeir olayı güçlendirdi normalde de gelip konuşuruz.
Dayım askere gitti erzurma askeri öğretmen bizde gitmiştik en iyi ayda dayım herzaman ki gibi yine çevre göstermek naısl olur bu işler diye göstermek amacıyla dolaştırdı çocuklarla flana konuştu bende hep yanımdayım ebnde konuşuryorum krütçe orda öğrendim.Sonra pkklı falan vardı 1-2 tane konuşuyor kürtçe dayım anlamıyorum pek eve geldimi anlattı resmen adamlar ne derse onu yapıyorlar.Hani niye kendi halkınızı öldürüyorsunuz madem devlet kurmak amacınız dendiğinde bilemiyoruz diyorlar vs.
Erzurm, bitlis, van, muş, siirt,samsun,izmir,bursa,istanbul,ankara,tekirdağ, çanakkale, anlatya şimdi aklıma gelenler bir çok yer dolaştım gezdim bir çok insan tanıdım bir çok tür gördüm.
Kısaca hayatım bu genel olarak.Çok memnunum neden mi zengini, fakiri, nurcusu, komunisti her çeşit insan gördüm bunlarda çok geniş fikirler verdi ve bu sayede sosyal bir görüşlü oldum.Aşırı tutucu bir ailede büyüyüp öyle bir şehirde yetişip öyle insanlarla gezenelrden fikrim kat kat ileri görüşlüdür bu yüzden bu kadar tartışma çıkıyor.Neyse tartışmayı geçtim kısaca bu arkadaşlar varmı söyleyip içinizi dökmek istediğiniz yada hayatınızdan anıdır şudur budur hayatınızdır anlatmak istediğini?
-
geçen ramazan bayramında marmaristen yola çıktım kastamonuya gidiyom ankara kuzenle buluşacaktım oda uçakla kıbrıstan gelecek beraber süpriz yapacaktık ben sabah 8de aştiye indim onun uçakta akşam üstü 6da geliyodu tamı tamına 11 saate yakın aştide bekledim.ramazan bayramı dolayısıyla aştide adım atacak yer yok her 15 dakikada bir 70 otobüs kalkıyor.sağa doğru yürüyorum türkiyenin doğusundan olan insanlara öbür tarafa gidiyorum türkiyenin batısından olanlar güneyinden kuzeyinden olanlar belkide o gün hayatımda bir daha hiç göremeyeceğim bir toplulukla iç içeydim.ben 10 saat nasıl geçecek diye düşünürken bi peronun önüne attım çantayı oturdum üstüne yanımda biri oturuyo sigara yakacaktı sonra bana uzattı sonra bi muhabbet o 11 saat nasıl geçti bilmiyorum bu sene ramazan bayramında bi daha gideceğim 10 saat tekrar bekleyecem inanın çok faydası oluyor farklı dünyalardan insanlar görmek isteyenlere...
-
oyle hocam muhabbetçi olacaksın.Ben pcye başladım ne olduysa ters tepti.Kızlarla muhabbet eder vs.. bi ton iş yapardım.Ankara gezisine götürcek dayım okulunu bende geleyimd edim hiç görmemişim.Turla gidiyoruz doğa turizm ordan birinin kızıda gelmiş annesi kızı var.Dayım kırkadaydı o zaman otobus kırkaya bıraktı çocuklara sonra eskişehire geliyoruz 40 dk falna yol var ben kızla arkadyım takılıyorum :D vs.. kız bana aşık olmuş zaten muavine söylemiş sonra kızla iş pişirdik ama 1 sene kızla hiç görüşmedne işi devam ettirdim kız aşık olmuştu.
Espiri şu bu tonla yapabiliyordum şimdi pc asosyal yaptı ama zor zar aşıcam.Çok çevreye sahip olmak .enesi düşük olmak çok güzeldir.Pcye ramen okulda çevrem vardı hiç bir şekilde dayak yemedim.Kimse bana birşey söyleyemiyordu çünkü hepsi arkadaşımdı :) herkezi tanıdrım ülkücüsüde vardı komunistide ikiside arkadaşımdı kavga falan çıkmaz seni anlıyoruz derlerdi muhabbetimiz iyidi ama karşımdaki de sözde değil özde adam olacak ülkücü dinci fark etmez gerçektne o fikri benimsesin herkeze saygısı olsun yeter.
Öyle durumlarda oturup baya bi muhabbet oluyor sıkılmıyor insan :)