folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder Hayatta Birşeyleri Başardım Diyebilmek



Hayatta Birşeyleri Başardım Diyebilmek

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LeveragEffect
    LeveragEffect's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2007
    Homo

    Merhaba arkadaşlar. Şu an 21 yaşındayım ve Yıldız Teknik Endüstri Mühendisliğini bitirdim, ufak tefek ayrıntılar kaldı diplomayı almaya. Size biraz kendi hayatımı anlatıcam, ama biraz. İlkokul ve lise boyunca %10luk dilim içerisinde (TR) dolaşan bir öğrencilik hayatım oldu. Öğretmenlerim ve ailem nazarında her zaman çok iyi yerlere gelecek, çok güzel yerlerde olacak beklentisinde oldu. İlköğretimde lgs adını hatırlıyorum fakat ismini değitirmişlerdi, her neyse o sınava girdim ve çıktığımda olmadı dedim. Tire Anadolu Öğretmen Lisesini kazandım neticesinde ve orada 4 senelik bir eğitim-öğretim hayatım oldu. Harika insanlar tanıdım, hazzın ötesinde vakitlerim oldu. Arkadaşlarım ve hocalarım 280 çıkaran benden yine öyle birşeyler bekliyorlardı. Ben 260 küsür yaptım ve yine olmadı dedim. Nedense şu sınav sistemine kendimi hiç bir zaman uygun görmedim, o da bana beni siklemeyeni ben hiç siklemem cevabını verdi sanırım. 1 sene daha hazırlanmaya gözüm yemedi ve Yıldız Teknikte Endüstri Mühendisliğine başladım. Bende bunlar yaşanırken de birçok dostum ve arkadaşım hayalimdeki üniversitelerden neredeyse hepsini tutturmuşlardı-sağolsunlar o zaman kendime ve onlara çok kızdım ama şimdi hepsi güzel insanlar güzel hatıralar-. Okula başladığımda 17 yaşındaydım ve hazırlık muafını geçmiştim, o gazla felaket bir 1. sınıf geçirdim. Ortalamam 1.8 gibi birşeydi ve ben ilkokul - lise hayatım boyunca 65 almamış bir insandım. İçime oturdu bu durum biraz gayretle bu senenin başına kadar geldim. 

    Size özellikle bu son senemden bahsetmek istiyorum. Bu senenin başına kadar hiçbir hocayla yakın bir muhabbetim, bir tanışmam-tanışıklığım yoktu. Bunları biraz sorguladım ve yanlış yaptığımı anladım. Hocalarla konuşmaya, sorunlarım hakkında onlardan fikir almaya başladım. Şu an itirabiyle bölümümdeki hocaların %50sinin telefon numarası vardır ve arayıp konuşurum, onlardan da bazıları sağolsunlar milestonelarımda aramışlardır, sormuşlardır. 4. sınıfa kadar 1 tane bile sertifika programına katılmadım - ms , istanbul instutite gibi- hepsinden birer tane aldım, bunun yanlış olduğunu anladım. ALES, YDS hiç girmemiştim yüksek lisans yapıcam dedim -bu ana hedefimdi- sadece baharda yapılan sınavlara girebildim ama yeterli sonuçları aldım. Harika bir tez dönemi geçirdim ve şu an makaleye çeviyorum. Hocam bendeki ışığı gördü ve beni Tübitak'ın İETT Esnek Ulaşım Modülü Projesine dahil etti. Proje ekibindeki hocalar hacıları gördüğümde, tanıştığımda, kick off unda porojenin büyük bir haz yaşadım. 

    Ve tabi hedefim yüksek lisans programları. Başlangıçta aklımda Ytü ve İtü vardı. İtü tabiki bizim okula göre daha zor ve ulaşması daha keyif verici olacaktı. Ytüye başvurumdan sonra bilim sınavının ardından sonuçlar açıklandığında başvurduğum 2 bölüme de kabulümü gördüm. Sevindim ancak aynı gün İtü'de mülakatıma girdim ve o gün okulum mezuniyetimi yapıyordu, katılamadım, ailem üzüldü tabi görmek isterlerdi o sahnede. Hernyse vardır bir hayır dedim ve bugün İtü sonuçlarını açıkladı.

    Leverageffect İtü Endüstri Mühendisliği Yüksek Lisans Programına kabul edildi. Hayatımda ilk defa yapmak istediklerimi zamanında yaptım ve başarmanın hazzını şu an sonuna kadar hissediyorum. Bunu da bütün herkes bilsin diye tüm platformlarda yazmaya karar verdim. Fazla vaktim yok ama kopipespepepeeps yapıyorum ^^ 

    Kalın sağlıcakla, yurda akşam ıvır zıvır ısmarlayacağım iftardan sonra, bişeyler alıp gelecem-bu kısımda kopyala yapıştır yapılmamıştır.- 

    Bu arada mülakat süreci ıvır zıvır hakkında sorularınız varsa da alabilirim, dönüşünü de yapabilirim. 

    Sağlıcakla,

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    masTR
    masTR's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Eylül/2010
    Erkek

    tebrik ederim hocam inşallah bütün hayatın boyunca bu çizgide ilerleyebilirsin. güzel bir yazıydı zevk alarak okudum


    hsyn.ackgz > skype
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Mayıs/2012
    Erkek

    edit/

    Her şeyin hayırlısı. :)

    not: şey ayrı yazılır.

    zeybekustasi tarafından 09/Tem/13 21:16 tarihinde düzenlenmiştir

    https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hatayi
    hatayi's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Temmuz/2013
    Erkek

    başarılarının devamı


    Tarikat-ı Aliyyeyi Tahribadiyye
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baron_27
    baron_27's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Ağustos/2005
    Erkek

    l..effect (nickin) ve bülümünün adı anlamı nedir. ve 21 yaşında okul bitirip, 23 de de yüksek lisans bitireceksin bu gidişle helal olsun.


    ///______________
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ONEMINUTE
    ONEMINUTE's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 27/Mart/2009
    Erkek

    Yaşamak Güzeldir.


    ;ATATÜRK"ÜN FEDAİ ORDUSU {AFO}; # ATATÜRK Öldümüki? Atatürkçüler Ölsün... #
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LeveragEffect
    LeveragEffect's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2007
    Homo
    baron_27 bunu yazdı

    l..effect (nickin) ve bülümünün adı anlamı nedir. ve 21 yaşında okul bitirip, 23 de de yüksek lisans bitireceksin bu gidişle helal olsun.

    Finansman dersinde Leverage Effect adlı bir etki görmüştük. Türkçesi kaldıraç etkisi olan bu yöntem ile aldığımız kredi ile yatırım yaparak elde ettiğimiz kâr arasındaki ilişkiye bakarak bir oran elde ediyorduk. Bu da bizim kaldıraç etkimiz oluyordu. 

    Bölümüme gelecek olursak, kurumsal şirketlerde artık olmazsa olmaz bir konum ve disiplin olan endüstri mühendisliği en iyiyi bulma ve sistem içerisindeki bileşenleri entegre etme konusunda yetiştirilmektedirler. Ana kolları bu olsa da aynı zamanda işletme hukuk makina mühendisliği gibi farklı disiplinlerdeki konularında da az ve yetersiz de olsa bir backgroundına sahipler -sahibim-. Proje yönetimi, optimizasyon, simülasyon benim sevdiğim ve ilgilenip kariyer yapmak istediğim alanlar. Biraz sokak jargonuna inecek olursam endüstri mühendisi pastacı postacı taklacı bile olur derdi hocam. Yelpazesi çok geniş bir disiplin ve piyasada dezavantaj olarak gösterilen pek çok şeye sahip olsa da ne yapacağını bilen ve kendini sürekli geliştirmek -kaizen- isteyen biri için güzel bir meslek.

    CEO

    Proje Koordinatörü

    Genel Müdür

    Specialist -THY-

    Proje Yöneticisi

     

    Çok fazla şey olabilirsin, ancak gerçekten de bilinçli olman gerekiyor ve okuldaki dersler yetmiyor. 

     

    Bunun dışında kapitalizmi de ayakta tutmuş yegane meslek grubudur. Birçok dersi de 2. Dünya Savaşında İngiltere ve US. tarafından ilk defa uygulanmıştır.

    Lojistik

    Yöneylem Araştırması  gibi.

     

    Tarihten bu disipline katkısı olan birkaç kişi söyleyeyim belki araştırmak istersin

     

    Fredrick Taylor

    Webber

    Gilberth's

    Gantt

    Ford

    Taguchi

    Nash -Filmi olan Oyun Teorisini şu anki gelişmişliğine ulaştırmada asansör olan-

    İlk anda aklıma gelenler bunlar oldu.

     

    Günümüzde kitaplarını beğendiğim ise

    Winston - O.R.

    Nahmias - Operation and Production Analysis

    Kelton - Simulation with Arena

    ve tabiki caseler için Harward Business Review kitapları

    Umarım faydalı olur.

     

     

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Persebar
    Persebar's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Temmuz/2013
    Erkek

    Hocam vallaha insan böyle umutsuzken böyle işler başarması sendeki hazzı veriyor geri kalan tüm yaşantın boyunca böyle devam etmesi dileğiyle bende okurken zevk aldım valla özendim ne diyeyim :D


    Sistemlerdeki güvenlik açıkları, onu üretenleri unutmamanız için üretenler tarafından bırakılan bir hatıradır.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akmarky
    akmarky's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Ağustos/2012
    Erkek

    http://www.youtube.com/watch?v=2vafp-8DPDk

    yaşamanın hastasıyız dede

Toplam Hit: 1137 Toplam Mesaj: 9