Hayde Çifte Telliye Elektirik Kesintisi Yolda Hop Hop :)
-
YURTİÇİNDE hava sıcaklıklarının 50 dereceye kadar dayanması sonucu klima kullanımının yükselmesi günlük elektrik tüketimini 1000 megawatt (MW) artırdı. Sıcaklığın yoğun bir şekilde yaşandığı İstanbul, İzmir, Antalya, Adana, Mersin gibi illerde klima kullanımının yükselmesi nedeniyle kentlerde belirli aralıklarla elektrik kesintileri yaşanmaya başlandı. Söz konusu kentlerde gün içinde 4-5 kez kısa süreli aralıklarla elektrik kesintileri gerçekleşti. Normal şartlarda günlük elektrik tüketimi 25-26 bin MW olan Türkiye'de aşırı sıcaklar nedeniyle, son 10 gündür bu rakam 27 bin MW'ı aştı.
TÜKETİM ARTABİLİR
Enerji Bakanlığı yetkilileri herhangi bir arıza yaşanmaması durumunda sistemin en iyi ihtimalle 27 bin 800 MW üretim yapabileceğini belirtiyor. Eğer toplam tüketim bu sınırı aşarsa elektrik kesintileri daha geniş alana yayılacak. Bu arada elektrik kesintilerinin önüne geçmek için bakanlık tasarruf yapılmasını istiyor.AKŞAM
Sağdan Izgara alper şiş amele olacaz :)
-
new yorkta zamanında elektrik kesilmişti millet ortalığı bir birine kattı.
Yabancılarda olacak saçma sapan elektrik, su kesintileri bak bakalım ne yapıyorlar.Mahkemeye bile verirler toplanıp devleti.Birde bizde neler oluyor bakın gayet doal birşey bizi bazı haklardan kasten mahrum etmek.
-
yılda 14 saatten fazla kesintisi olmayacak diyodu tedaş amk geçerse tüketicinin dava açma hakkı doğuyo bizde dava açacak vatandaş yok yalnız :)