Hayrına Wordpress Kuran Yok Mu
-
Elimde 2009 kayıtlı bir domain ve hosting paketi var. Boş zamanlarda bişeyler yazmak makale paylaşmak için kullanmak istiyorum. WP kurulumundan pek anlamıyorum seo ayarları tema seçimi falan yapamadığım şeyler. İşin uzmanına ftp kontrol paneli falan versemde boş bir anında yüklese ne güzel olur :)
-
hocam ver panel bilgileirni kurayım 1 dakikalık iş kurulum tema olayınıda araştırı bakarsın yükleriz
KaptaN tarafından 30/Haz/15 09:28 tarihinde düzenlenmiştir -
şimdi çok zor olmamakla birlikte bi soru sorucam digitaloceana wp kursam maili nasıl yaparım ? yandex yada google mı kullanmam gerek ?
-
HeyQirs bunu yazdı
şimdi çok zor olmamakla birlikte bi soru sorucam digitaloceana wp kursam maili nasıl yaparım ? yandex yada google mı kullanmam gerek ?
Çoğu ücretsiz panelde mail server özelliği geliyor. Onlardan birini kullan bence.
Yada yandex kurumsal mail ad (ücretsiz). Hatta DNS'lerini yandex'e yönlendir ordan yönet. Siten kapansa da maillerin çalışsın.
-
cemnet bunu yazdı
Elimde 2009 kayıtlı bir domain ve hosting paketi var. Boş zamanlarda bişeyler yazmak makale paylaşmak için kullanmak istiyorum. WP kurulumundan pek anlamıyorum seo ayarları tema seçimi falan yapamadığım şeyler. İşin uzmanına ftp kontrol paneli falan versemde boş bir anında yüklese ne güzel olur :)
Balık tutmayı öğreteyim :)
Öncelikle yukarıdaki linkteki sistemi kendim denemedim çünkü öncesinde aynı sistemden kendime yazmıştım. Mantık aynı: Dosyayı sununa at, o senin yerine indirsin, kursun :)
Wordpress kurmayı öğrenip ilk makaleni wordpress kurma üzerine yazabilirsin.
-
pm at hocam kurayım ayarlarını da çekip vereyim
-
cpanellerde var otomatik kurulum
-
hocam kendin denedin mi kurulumu, cidden çok basit ve kurulumu olağanüstü şekilde kolaylaştıran yönlendirici talimatlar var bi dene cidden çok çok kolay hem öğrenmiş olursun, sonrasında temanı bulursun onuda kurmak kolay, seo eklentisini ve istediğin ek özelliklere göre eklentilerinide kurarsın yani şimdi başlasan uğraşmaya bir kaç saate rahat rahat temanı biraz düzenleyecek seo ayarlarını iyi kötü yapacak kadar öğrenmiş olursun
Lotus tarafından 30/Haz/15 12:14 tarihinde düzenlenmiştir -
wordpress kurulumu gerçekten çok basit. ama mesela ben ihc den bir hosting aldım wp yi kurmayı bırakın panel içerisinden mail bile zor açıyorsunuz :)
wordpress dosyalarını sunucuna at dostum. dosyalar içerisinde ki wp-config-sample dosyasını aç notepad de.
cpanel e gir. bir database oluştur. oluşturduğun database bilgilerini wp-config-sample dosyasının içine aynen yaz. ardından www.siteadın.com ya da www.siteadın.com/wp-config-sample.php e adresine gir kurulumu tamamla. bunlar karışık gelebilir. bunun haricinde bazı sunucular da wordpress joomla gibi şeyleri kendisi kurabiliyor paneli bir kurcalayın istersin.