Hayvan Dükkanlarındakiler Büyüyünce Ne Oluyor ?
-
Merak ettim ne yapıyorlar. Ufakken seviliyor, ilgi çekiyor fakat büyüdüüğünde ne oluyor ? Ne yapıyorlar ?
Bugün gittim bi AVM altındaki yere bakamya , hayvanların gözleri iltihaplanmış , yara bere var ufak. Hadi tanıdıktan falan satın aldın ev hayvanı doğurdu da ; hayvan satan yerleri de oradan hayvan alanlarıda anlamıyorum.
Adamlar bu işe sırf para kazanç kapısı diye bakıyor. 3-4 yer gezdim hayatımda toplasan bu yüzden kıyaslama yamak istemiyorum ama hepsinde hayvanların sorunu vardı.
Yazık bu hayvanlara. Hayvanları satanların tipler zaten 'Alemin kralı' dizinsindeki gibi (yada neyse adı ATV'de vardı).
Tıkmışlar hayvanları yazıktır.
Satılmayanları ne yapıyorlar ? Büyüyünce falan ucuza mı veriyorlar yoksa uyutuyorlar mı ? Çünkü benim gittiğim İstanbul'da baya hayvan var. Kuş, hemster vs.. E haliyle o hayvanların çoğu kalacak. eşe dosta verse bir müddet verebilir. Sonra ?
Uyutuyorlar mıdır acaba ?
-
sahibinden.com da sahiplenecek kimseler için hayvan ilanları var.Belki petshopların ilanıdır.
-
Önce insanlara insan gibi bakılmadıkça hayvan hakları diye asla bağırmicam.
Yoldan geldim köprü altında 4 kişi gördüm etrafı naylonla örtmüş yemek yiyorlardı. Bu mu insanlık...
Hayvanlar susuz diye kendini parçalayanlar o insanlardan tiksinebiliyor.
Neyse konuya gelirsek uyutuluyordur koca bir fareyi kimse almaz herhalde.
zeybekustasi tarafından 21/Ağu/13 22:31 tarihinde düzenlenmiştir -
belki de doğaya salıyolardır
-
Zaten seninde dediğin gibi çoğu hayvan sorunlu hocam bi müddet sonra ölüyorlar uyutmaya bile kalmıyo o derece yani.E tabi yaşlanmış hayvanları ucuza veriyorlar amaçları zaten bugüne kadar ki o hayvana karşı yapılan masrafları karşılamak en azından.Kedi köpek kuş balık kaplunbağa vs bunlar zaten çok satılan hayvanlar.
-
hayvan büyüyene kadar hapisde büyünce doğaya salsa ne yazar.
petshopculuk kadar iğrenç bir meslek görmedim. resmen işkence. o cins hayvanları gümrükten bavullarda getiriyorlar. ve daha ne iğrençlikler var
ordan hayvan alanında satanındaaaa
-
bi kısmı sucuk oluyo
bi kımı döner oluyo
bi işe yaramayanlarda domuz yemi oluyo -
zeybekustasi bunu yazdı
Yoldan geldim köprü altında 4 kişi gördüm etrafı naylonla örtmüş yemek yiyorlardı. Bu mu insanlık...
Keşke insanların açlıkları ve susuzlukları sokağa kaba koyunca azalsa...
Deniz Feneri gibi kurumlar var, daha önce yardımlarda bulunuyorduk böyle kurumlar daha organize ve daha iyi iş bilir diye. Deniz Fenerine kurban bağışı yaptık bir kere ...
Onunda nerelere gittiğini gördük.
Ya kendin araştıracaksın (ki çok zor) ya da çok çok sağlam kurumlar bulacaksın.
İşin özü ;
Hayvana para diye bakan pet shopçular (pet şop ne amk hayvan dükkanı sahipleri ve çalışanları),
İnsani yardıma 'ohh cepleyelim' diye bakan yavşaklar,
Sağlık, besin, hizmet vs.. gibi önemli şeylere insanları dşünmek yerine ceplerini düşünenler mide bulandırıcıdır.***
Senin mantığına gelirsek bu iş çok uzar gider. Ne gibi ?
Bugün dışarıda yemek yedik, ve dedem yiyemedi. Hastaydı gerçi ama söylendim. Bıraktığımız yemeklerle Afrika'da kaç çocuk doyardı. Dikkat etmek gerek, müsrif olmamak gerek. Paket yaptırıyoruz. Çözüm bu. Tabi bunu 'aa bak onlar aç, paket yaptırıp evde yeriz' mantığınla söylemiyorum.
Boş odada lamba yanıyorsa, müsrifliktir. KApatmak gerek.
Yazlık yerlerde şofben vs.. olmadığı için elektrikli ısıtıcıyla koca kazanı ısıtıyorsak, müsrifliktir. Başka düzen gerek.
Sifon suları arıtılmış sudan değil de ; litrelerce temiz su ise müsrifliktir, arıtma tesisleri kurup sifonları arıtılmış suyla doldurmak gerek.Bu uzar gider... Bir sürü şey geliyor aklıma rahatsız edici ; en basitinden şofbenler. Önce suyu 50-55 dereceye kadar ısıt (yada neye ayarlanmışsa) sonra soğuk su ile karıştır. Böyle birşey olabilir mi ? Giden enerjiye yazık.
Buna gelene kadar neler var. Bunlar hepsi ufak ufak birikip ; milyarlarca insanda çok önemli miktarda enerji ve para kaybına neden oluyor.
Belki insanla, açlarla ne alakası var diye bilirsin. Bu iş insanlık işi hocam.
Doğaya, hayvana saygısı olmayan birinin insana saygısı yoktur. İnsana saygısı olmayanlar yüzünden dünya bu halde..
3 saniye fazla baktı diye insan ölüyor bu memlekette. Bu adamların ne doğa, ne hayvanlar ne de insanlar umrunda. Hayvan sevgisi ve doğa sevgisi ağaçtan, hayvan dükkanındakilerden ibaret değildir. Hamsiler tükeniyor, tatlı su havzalarına 'nasılsa' israil sazanları bırakılıyor (bilmeyenlere not : bunlar diğer balıkların yumurtalarını yer ve onların neslini bitirir)...
Bu saygısız insanların aldığı köpekler bile 'gövde gösterisi'. Yani dostluk kurma falan değil. Dövüşlere götürenleri bile biliyorum.
İnsanlar ve insanlık için daha fazla organize olmak gerekirken ;
kapı önüne bir kap su bırakabilirsin.
Türkiye'de her gün atılan 6 milyon ekmeği değerlendirebilirsin.
Çarptığın hayvanı veterinere götürebilirsin (sigortan karşılar)....Kısacası 'insandan önce hayvan' gibi bir dert yok ; şunu unutmamak gerek ki , hayvana ve doğaya sevgisi/saygısı olmayan adamın insana hiç mi hiç saygısı/sevgisi yoktur.
hayvan/doğa sevgisi de eve hayvan almakla, çiçek almakla ilgili değildir. İnsan sevgisi de birini bakmakla ilgili değildir. Komşuna günaydın diyemiyorsan, gişe görevlisiyken kuyruktaki insanlara güler yüzlü davranamıyorsan, insanlara sürekli kavgalı şekilde sinirli davranmak yerine anlayışlı olamıyorsan ; insan sevgisi konusunda sıkıntın vardır.
Ve maalesef; Türkiye'deki insanların büyük kısmında bu sıkıntı var. Bende dahil, sende dahil, ailelerimizde dahil. İnanmıyorsan trafikte dikkat et. Trafikte insanların gerçek yüzü ortaya çıkar.
Maalesef Mahmut Hoca gibi insanlar yerine Polat Alemdarlar var televizyonlarımızda ve çocuklar bu şekilde büyüyor. İnsanlık elimizden gitmeye başlıyor.
Çünkü sevmeyi öğrenemiyoruz. Çok ciddi sıkıntılar var. Sevginin anlamı gerçekten bilinmiyor. Kadına şiddetin %1.400 artmasından tut, Türkiye'deki ağaç katliamına, hayvan katliamına, insanların birbirine bu kadar kin ve nefret dolmasına kadar...
SEvmeyi bilsek böyle olmaz. Sevmekte Japonya'daki gibi olur. Doğayı seversin, hayvanı seversin, insanı seversin... Kısacası çevreni seversin.
-
zeybekustasi bunu yazdı
Nası bi kafa lan bu. "Yoldan geldim köprü altında 4 kişi gördüm etrafı naylonla örtmüş yemek yiyorlardı." hadi bunu yapan insanlara "insan" diye bakmama garipliğini geçtim. "İnsanların problemleri çözülene kadar hayvanlar siki yutsun np" kafası neyin kafası?
nonick tarafından 22/Ağu/13 01:28 tarihinde düzenlenmiştir -
obie bunu yazdı
sahibinden.com da sahiplenecek kimseler için hayvan ilanları var.Belki petshopların ilanıdır.
Yok hacı onların %80 hatta 90 ı para istiyo. Konu için şahsi kanaatim pet shopun sahibinin insafına kalıyodur kimisi eşe dosta veriyodur kimi uyutuyodur.