Hazır Beton Dönem Ödevi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    atm
    atm's avatar
    Erkek

Okulun ilk açıldıgı haftada hocamız dönem ödevi olarak hazır betonun haftalık ve aylık olarak fıyat tablosunu cıkarmamızı soyledı..

haftalık olarak analız etmemızı ve neye gore artmıs neye gore azalmıs bunu ogrenmemızı ıstedi..

Tabikide ben yıne son haftaya bıraktım bu işi haftaya ödevler teslim ediliyor, henüz hiçbirşey yapmadım.Şu an kendımı kurtarmam ıcın ne yapmam gerekıyor?

Konu ile ilgisi olan arkadaşlar var ise yardım eli bekliyorum..

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Olgunisik
    Olgunisik's avatar
    Erkek

Birden fazla yolu var.

1) Hazırbeton firmalarından birine git. Son 1 yıllık fiyat değişiminizi ay ay yada hafta hafta öğrenmek istiyorum de. Nasıl olur yapamayız derlerse irsaliyelerde yazan fiyatlarda olur, kimin ne aldığı ile ilgilenmiyorum metreküp fiyatı olsun yeter de. Öğrenci olduğunu felan belirt. Eşşek değillerse yardımcı olurlar.

2) Baktın eşşek çıktı yardımcı olmadı;

2a) Başka beton firmasına git.

2b) Tanıdık müteahhit varsa ona söyle alım yaptığındaki irsaliyeleri çıkarsın. Ortalama bir inşaat bile aylarca sürer, sana aylarca süreli veri demektir.

2c) İl özel idaresinden iste. Yatırım ve tesisler (Yapım şube de olabilir) şubesinde şube müdürüne git dersini anlat. O sana olmaz diyen beton firmaları talep eden il özel idaresi olunca word mü olsun excel mi diye sorar, hayır diyemezler. 

2d) il özel idaresi yoksa demekki büyükşehirde yaşıyorsundur. Çevre ve Şehircilik il Müdürlüğüne git yapım şube müdürünü bul, derdini anlat. Şube müdürü kabul ederse beton firmaları menü bile yaparlar. Hiçbir beton firması çevre ve şehircilik müdürlüğüne hayır diyemez. 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gkhn
    gkhn's avatar
    Erkek

Kurumsal calisan beton santrallerinde mesafe farkini gormezden gelirsek ayni siniftan betonun birim fiyati gune veya saate bagli olarak degisim gostermez.

Ben anlayamadim bu odevin amacini. 

I am free of all prejudice. I hate everyone equally
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bektas
    x-files
    x-files's avatar
    Erkek

Günlül fiyat farkı olması derken herhaldr şirkete maliyetinden bahsediyor olmalısın. Mesela neler etkiler. Çimento fiyatı sürekli değişen bişi değildirama değişim olduğunda etkiler. Kullanılan beton katkısı. Agrega daki su miktarı neticede içindeki rutubete agrega oranlarını belirliyeceksin. Mixerin betonu götürdüğü mesafeye göre mazot fiyatı kullanılan mobil beton pompası.

//Hayat Bazen Tatlıdır//--//Aşıksan vur saza şoförsen bas gaza// https://zulfumehmet.com/ Kişisel bir olay
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kilit11
    kilit11's avatar
    Erkek

http://emlakkulisi.com/beton-fiyatlari-26-ocak-2015/338450

bu sitede aylık olarak haber yapılmış fiyatlar.

burada da fiyat değişiminden bahsediyor..

http://www.betonvecimento.com/beton-2/hazir-betonun-gercek-fiyati

21 mayıs 1864
Toplam Hit: 1094 Toplam Mesaj: 5
u