folder Tahribat.com Forumları
linefolder İnternet Siteleri
linefolder Hazır Scriptlerde Yabancı Kodları Nasıl Tespit Ederiz?

Hazır Scriptlerde Yabancı Kodları Nasıl Tespit Ederiz?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nvidia
    Nvidia's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Hocalar selamlar ,  internetten bulduğumuz hazır  sctiptlerin (lisanslı olanlar)  içinde yabancı  kodlar varmı nasıl kontrol ederiz? 

Yabancı kod  dediğim  adam scriptin içine  hangi ip de  hangi domainde  çalıştığını  tespit  etmek  adına  içine  bi  kod  yerleştirdiyse bunu nasıl tespit ederiz ?

Moda  Not: Hocam yanlış yere  açtıysam kusura  bakma  yer  çok uygun geldi  bana

Nvidia tarafından 11/Tem/16 01:15 tarihinde düzenlenmiştir

Milyarlarca yıl ölüydüm dirildim ve tekrar dirilmemek üzere öleceğim günü bekliyorum!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nick6
    0x656e
    0x656e's avatar
    Homo

Pek bir bilgim yok ama : 

http://rips-scanner.sourceforge.net/

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nvidia
    Nvidia's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    0x656e bunu yazdı

Pek bir bilgim yok ama : 

http://rips-scanner.sourceforge.net/

eyvallah hacım :) tam istediğim bu değilde  sql injection vs  kontrollerini yapıyormuş siite  yararlı kaynak  not ettim :)

Milyarlarca yıl ölüydüm dirildim ve tekrar dirilmemek üzere öleceğim günü bekliyorum!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek

Hocam Script Kütüphane gibi deil mi ? Zaten çağırdığın Script kodlarını da görebiliyorsun. Ordan kontrol edilemez mi ?

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nvidia
    Nvidia's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    MhmdAlmz bunu yazdı

Hocam Script Kütüphane gibi deil mi ? Zaten çağırdığın Script kodlarını da görebiliyorsun. Ordan kontrol edilemez mi ?

adam  20 mb script yazmış tek tek dosyalları  mı kontrol edeyim  olası dosyaları kontrol  etsem dahi bildiğin  hard  core  amalelik oturup kendim yazacam sonunda 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek

Script içine Eğer Server bilgileri alınıyorsa bu şekilde seni izler o zaaman yani bu bi kesin yada şöyle birşey varsa. Örneğin adam senin IP'ni istiyor ama Sen IP yi Kendi tarafında gizle o da çekemesin. 

Öbür türlü ne bileyim olmaz gibi yani mantıksız. Ya kodu acıp bakacaksın yada senin IP'ne falan erişimi kısıtlayacaksın.

Tabi bu konuda daha üstün beyinler vardır konu iyi gibi biraz takip edelim.. bende kullanıyorum çünki .

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Buremba
    Buremba's avatar
    Erkek

amacın eğer bunu yapan bir tool geliştirmekse zor iş (kodun ast'sini çıkarıp static analysis yaparak belki bişeyler elde edilebilir çünkü sonradan eklenen kodun düzeni muhtemelen farklı olur) ama işi biraz daha basitleştirirsen yabancı kod oraya muhtemelen bir yere veri göndermek için konulmuştur. bütün kaynak kodda regex'le email, url ve ip arayıp yabancı adresleri tek tek inceleyebilirsin. bu tabi ki kesin yol değil adam url'i falan encode etmiş olabilir. bu tarz şeylerde de genelde base64 kullanılıyordur, http://stackoverflow.com/questions/8106038/regex-for-detecting-base64-encoded-strings bu linkteki gibi bi regex'le gene bütün base64 encoded yazıları alıp inceleyebilirsin. 

. . .. . ... .
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    trooper
    trooper's avatar
    Erkek

tüm sayfalardan include edip çağırdığı fonksiyonların olduğu dosyayı kontrol et

ZzZzZzZ...!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nurulmac11
    nurulmac11's avatar
    Erkek

ben eval ve base64 diye aratiyorum kodlarda (notepad++ ile `find in files a gel bi klasordeki tüm dosyalarda aratabiliyosun)

eğer yine site virüs yerse (1/2 kere yedim). virüs mutlaka bi dosyayı falan değiştiriyo ya da bi dosya oluşturuyo. o dosyaların oluşturulma/değiştirilme tarihine bakıyorum

sonra gidip loglardan o tarih/saatte gelen requestlere bakıyorum. beklemediğin bi dosyaya gelen bi request oluyo adamın giriş noktasını bulmuş oluyosun. orayı temizleyince bişey kalmıyo.

bazı hostinglerin kendi antivirüsü var, belki rica edersen "abi sitemi bi tarayıverin" diye tararlar.

black implies white, self implies other, life implies death.
Toplam Hit: 1110 Toplam Mesaj: 9
script yabancı kod yabancı kod tespit etme