HD Nosuna Göre Çalışan Pro

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DE5TROY3R
    DE5TROY3R's avatar
    Erkek

Visual basic ile harddisk numarasına göre çalışan pro yapabilirsiniz. 

Private Declare Function GetVolumeInformation Lib "kernel32.dll" Alias "GetVolumeInformationA" (ByVal lpRootPathName As String, ByVal lpVolumeNameBuffer As String, ByVal nVolumeNameSize As Integer, lpVolumeSerialNumber As Long, lpMaximumComponentLength As Long, lpFileSystemFlags As Long, ByVal lpFileSystemNameBuffer As String, ByVal nFileSystemNameSize As Long) As Long

Function SeriNoAl(strDrive As String) As Long
        Dim SerialNum As Long
        Dim Res As Long
        Dim Temp1 As String
        Dim Temp2 As String
        Temp1 = String$(255, Chr$(0))
        Temp2 = String$(255, Chr$(0))
        Res = GetVolumeInformation(strDrive, Temp1, _
        Len(Temp1), SerialNum, 0, 0, Temp2, Len(Temp2))
        SeriNoAl = SerialNum
    End Function

Private Sub Form_Load()
    Label1.Caption = SeriNoAl("c:\")  ' Numarayı alıyoruz
    If Label1.Caption = "-Numaranız" Then 'doğruysa
    Form2.Show  'göster

Label2.Caption = "Harddisk no'su doğrulandı.."
    ElseIf Label1.Caption = "-Numaranız" Then 'yanlışsa

End 'kapat
    Else
    End
    End If
    End Sub

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Musket
    Musket's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Kernel32.dll ın ıcın de boyle bır sey var mıymıs ?

Gerçekten hani üşenmeyip win ref. leri kontrol mu ettin bunun için :))

P.S.: Vay be : )

Bill Amca nın aslanlarının tanımladıgı fonksıyona bak...

Değişken olarak bır ben yokum...

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BeelzeBuB
    BeelzeBuB's avatar
    Erkek

Bu HD nosu değil C partition'ın volume no sudur. her formatta değişir ve hatta programlarla bile dğeişiyodu. ben ise direk hdd nin etiketinde yazılı olan no ile yapıyprum ne format ne başka birşey değiştirbiliyor. bu numara aynı zamand fabrika sırasında hdd nin biryerinde saklanıyor. yazdığım programın vb kodunu atayım

http://rapidshare.com/files/72042068/hddno.rar.html

bu kodda SizinSerialNonuz yazan yere kendi serialnonu yaz pek onu nasılmı öğreniceksin. Serial no serialno degiskeninde tutulur yani o sorgulama olan satırı silip msgbox serialno yazarsan kendi serial nonu öğrenmiş olursun onuda  SizinSerialNonuz yazan yerer koy böylece senin hdd formatlansa bile o program sadece senin bilgisyarında çalışır(reverse engieeringi saymıyorum

hadi ordan seksi!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DE5TROY3R
    DE5TROY3R's avatar
    Erkek
    BeelzeBuB bunu yazdı:
    -----------------------------

Bu HD nosu değil C partition'ın volume no sudur. her formatta değişir ve hatta programlarla bile dğeişiyodu. ben ise direk hdd nin etiketinde yazılı olan no ile yapıyprum ne format ne başka birşey değiştirbiliyor. bu numara aynı zamand fabrika sırasında hdd nin biryerinde saklanıyor. yazdığım programın vb kodunu atayım

bu kodda SizinSerialNonuz yazan yere kendi serialnonu yaz pek onu nasılmı öğreniceksin. Serial no serialno degiskeninde tutulur yani o sorgulama olan satırı silip msgbox serialno yazarsan kendi serial nonu öğrenmiş olursun onuda  SizinSerialNonuz yazan yerer koy böylece senin hdd formatlansa bile o program sadece senin bilgisyarında çalışır(reverse engieeringi saymıyorum

-----------------------------

beni kandırmışlar demek :)

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DE5TROY3R
    DE5TROY3R's avatar
    Erkek
    BeelzeBuB bunu yazdı

bu iyiydi, fakat silinmiş

Toplam Hit: 2301 Toplam Mesaj: 5