HDD Çızık

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    volkan
    volkan's avatar
    Erkek

Arkadaşlar aranızda hdd tamiratıyla uğraşan varmı
    80 Gb samsung  Sp0802N modeli
    hdd kafası estikce verileri silmeye başladı

sonra tatmiyle acılmayıp ses cıkartmaya başladı  içini açıtıgımda başlangıc noktasını Daryesel şekilde derin çizikler oldugunu gordum

tahminimce manyetik okuyucun birşekilde başlangıc noktasına surtup çizdigini duşunuyorum

hdd anlayan arkadaşlara sorum şu :(  bu modellerde normaldemi çizik oluyor yoksa direk çoplukmu oldu

Resmi

http://img90.imageshack.us/img90/9266/goruntu443us6.jpg

onekine?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sanane
    sanane's avatar
    Erkek
    Bildiğim kadarıyla hasrddisklerin içine hava girdiği anda bozuluyor olmaları. Eğer doğruysa geçmiş olsun sana. Yeni bi hdd alırsın artık...

Naber la?
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    amele_2
    amele_2's avatar
    Erkek
    nickimyok la bi iletişim kur istersen bi ara anlatıyordu

Ardından yüz köpek havlamayan kurt, kurt sayılmaz..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    volkan
    volkan's avatar
    Erkek
    hava girince bişey olmuyorda amale2 hacı nicimyok ulaşsam sorucamda adamın msn herzaman acık cvp vermiyor yaf :(

onekine?
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    buruksu
    buruksu's avatar
    Erkek
    benim harddiski  iki üç defa açtım çalışıyo bi sorun yok ( seagate - barracuda)  cızık mızık görmedim hiç

:) mutluyum, huzurluyum
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sunyy2003
    sunyy2003's avatar
    Erkek
    samsung mu asrın hatası aynen bendede var senin kinin modeline benzer bir şey bir ses çıkartıyor yuh dersin sonra araştırdım samsung un genel sorunu

tek bir an var ATA mın diz çöktüğü çalar harmandalı zeybek oynar bu dilden firar eden her söz yaydan çıkmış ok gibi (sagopa kajmer) Sago sıcak ekmek üzerine bal kaymak. "Bla bla" larını tartıda tartar bakkal aylak. Aşkın bir sabunsa köpürt beni Pentax
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    IRF
    IRF's avatar
    Erkek
    beyler bilgisayar calışırken hareket ettirmeyin su aleti yaaa :@@  siz ornek teskil etmelisiniz muridler olarak.... nedir bu cehalet :D:D  senin sorunun ondan kaynaklanıo..... ve ben yazın cok samsung sattım... garanti kapsamınıda biliyorum ve bu garanti kapsamına girmio... sakın harddiski acma... buyuk bi olasılıkla yaraaa yer hdd en... cunku içine toz girmemesi gerekio...hem hdd tamiratı denilen bişi yok...sadece altındaki devre tamir edilebilir... ama yinede sana yardımcı olayım....

"Low Level Formatting" diye bişi war... bu senin sorununu kısmen cozer...başka bir yolda yok ! ama bu yol cok tehlikeli soyliyeyim.. iice araştır bunu.. ama ben hiç denemedim..nasıl yapıldığınıda bilmiyorum acıkcası...ama bundan başka bi cozum yolun yok !!

...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nurk
    nurk's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    çöpe at:) 30 $ ver al bitane be veya gel bana iddaada ortak ol 60$ kazan:D

[22817//kaanabak]
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    volkan
    volkan's avatar
    Erkek

Irf hacı "Low Level Formatting" ses gelmeden önce denemiştim işeyaramadı + hdd kartını daha önce kendim ufak bir onarım yaptıgım için garanti kapsamını çoktan aştı

merak ettiğim bu şerit cizgiler normaldede varmı yoksa onlarcabilgi  çope gidicek 

Nurky  İdda haram hacı (:

onekine?
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AntiOksidan
    AntiOksidan's avatar
    Erkek

dur hoca hemen telaşa verme ortalığı : ) .

low level format dene.

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    volkan
    volkan's avatar
    Erkek
    onu daha önce denemiştim malsef Çızık oldu Geri donuşumu yok  :( gitti 2 yıllık bilgiler

onekine?
Toplam Hit: 1763 Toplam Mesaj: 11