HDD Çızık
-
Arkadaşlar aranızda hdd tamiratıyla uğraşan varmı
80 Gb samsung Sp0802N modeli
hdd kafası estikce verileri silmeye başladısonra tatmiyle acılmayıp ses cıkartmaya başladı içini açıtıgımda başlangıc noktasını Daryesel şekilde derin çizikler oldugunu gordum
tahminimce manyetik okuyucun birşekilde başlangıc noktasına surtup çizdigini duşunuyorum
hdd anlayan arkadaşlara sorum şu :( bu modellerde normaldemi çizik oluyor yoksa direk çoplukmu oldu
Resmi
-
Bildiğim kadarıyla hasrddisklerin içine hava girdiği anda bozuluyor olmaları. Eğer doğruysa geçmiş olsun sana. Yeni bi hdd alırsın artık...
-
nickimyok la bi iletişim kur istersen bi ara anlatıyordu
-
hava girince bişey olmuyorda amale2 hacı nicimyok ulaşsam sorucamda adamın msn herzaman acık cvp vermiyor yaf :(
-
benim harddiski iki üç defa açtım çalışıyo bi sorun yok ( seagate - barracuda) cızık mızık görmedim hiç
-
samsung mu asrın hatası aynen bendede var senin kinin modeline benzer bir şey bir ses çıkartıyor yuh dersin sonra araştırdım samsung un genel sorunu
-
beyler bilgisayar calışırken hareket ettirmeyin su aleti yaaa :@@ siz ornek teskil etmelisiniz muridler olarak.... nedir bu cehalet :D:D senin sorunun ondan kaynaklanıo..... ve ben yazın cok samsung sattım... garanti kapsamınıda biliyorum ve bu garanti kapsamına girmio... sakın harddiski acma... buyuk bi olasılıkla yaraaa yer hdd en... cunku içine toz girmemesi gerekio...hem hdd tamiratı denilen bişi yok...sadece altındaki devre tamir edilebilir... ama yinede sana yardımcı olayım....
"Low Level Formatting" diye bişi war... bu senin sorununu kısmen cozer...başka bir yolda yok ! ama bu yol cok tehlikeli soyliyeyim.. iice araştır bunu.. ama ben hiç denemedim..nasıl yapıldığınıda bilmiyorum acıkcası...ama bundan başka bi cozum yolun yok !! -
çöpe at:) 30 $ ver al bitane be veya gel bana iddaada ortak ol 60$ kazan:D
-
Irf hacı "Low Level Formatting" ses gelmeden önce denemiştim işeyaramadı + hdd kartını daha önce kendim ufak bir onarım yaptıgım için garanti kapsamını çoktan aştı
merak ettiğim bu şerit cizgiler normaldede varmı yoksa onlarcabilgi çope gidicek
Nurky İdda haram hacı (:
-
dur hoca hemen telaşa verme ortalığı : ) .
low level format dene.
-
onu daha önce denemiştim malsef Çızık oldu Geri donuşumu yok :( gitti 2 yıllık bilgiler