HDD Den Anlayanlar Bakabilir Mi?
-
Merhabalar,
Elimde eski bir HDD var. Crystal Disk Info sonuçları veriyorum. Orada özellikle en alttaki değerlere bakıp yorumllayabilecek olan var mı?
Bu HDD daha ne kadar kullanılabilir? Bad sector oluşturup verileri uçurur mu?
İkinci resimdekilerin de sol taraflarında yeşil nokta var.
SkynetX tarafından 06/Nis/16 00:01 tarihinde düzenlenmiştir -
Eski bir disk ama sıkıntı yok gibi. Sadece power on hours kısmı yüksek. Şöyle düzgün bir test yazılımıyla (Hirens'in içinde vardı, adını hatırlamıyorum) bir yazma-okuma-doğrulama testi yapılsa ve uzatılmış smart testine bakılsa (yaklaşık 1 saat sürer) daha sağlıklı sonuçlar verir. Smart destekli diskler öyle kafasına göre uçmuyorlar. Önce C6, C5 ve 05 id'li değerler yükselir (eğer kontrol kartında bir sıkıntı yoksa).
-
YeniHarman bunu yazdı
Eski bir disk ama sıkıntı yok gibi. Sadece power on hours kısmı yüksek. Şöyle düzgün bir test yazılımıyla (Hirens'in içinde vardı, adını hatırlamıyorum) bir yazma-okuma-doğrulama testi yapılsa ve uzatılmış smart testine bakılsa (yaklaşık 1 saat sürer) daha sağlıklı sonuçlar verir. Smart destekli diskler öyle kafasına göre uçmuyorlar. Önce C6, C5 ve 05 id'li değerler yükselir (eğer kontrol kartında bir sıkıntı yoksa).
Açtığım konuyu unuttum :P
Teşekkürler @YeniHarman. Disk 6 sene civarı aktif olarak kullanıldı.
Buradaki değerlerin yüksek olması daha iyiymiş herhalde düşük olmasına göre.
SkynetX tarafından 07/Nis/16 10:36 tarihinde düzenlenmiştir -
SkynetX bunu yazdı
Cık o değerlerin hiç yükselmemesi gerekiyor. Yaşlılıktan artabilir.
-
YeniHarman bunu yazdıSkynetX bunu yazdı
Cık o değerlerin hiç yükselmemesi gerekiyor. Yaşlılıktan artabilir.
Stackoverflow da okumuştum. Demek yanlış anlamışım. Tekrar teşekkürler.
-
HDD sağlam ancak tek sıkıntısı 5400Rpm olması onun haricinde için rahat edecekse Full olan HD Tune ile yavaş bad sector taraması yaptır ve sonucu paylaş.