Hdd Gözükmüyor
-
Merhaba sevgili müridler
Arkadaşımın açılmayan bilgisayarındaki hdd yi kendi bilgisayarımda açmaya ve içerisindeki bazı verileri kurtarmaya çalışıyorum. Problem şu ki hdd Aygıt yöneticisi/Disk sürücüleri alltında gözüküyor ancak bilgisayarımda gözükmüyor. Nedir bunun yolu yordamı bi el atıverin hele.
İşletim Sistemi: Windows xp
-
Sata mı?
-
Lotus bunu yazdı
Sata mı?
İDE
-
O zaman slave ayarı gerek hocam yaptın mı
-
Biocyte bunu yazdıLotus bunu yazdı
Sata mı?
İDE
windows kurulu olan hardiski master yap diğer hardiski slave yap hocam.. başlatın sağında yeni donanım bulundu uyarısı falan çıkması gerekli ondan sonra otomatik bilgisayarımda gözükmesi gerekli.. bilgisayarım / yönet / disk yönetimi kısmından yaparsan verileri kurtaracağın hardiski biçimlendirmiş/formatlamış olursun yani verileri uçurursun..
-
Lotus bunu yazdı
O zaman slave ayarı gerek hocam yaptın mı
windows'un kurulu oldugu hdd ile aynı yaptm ayarını en sağa dikey şekilde taktım zaten o sekilde yapınca bahsettiğim yerde gözüktü eski halindeyken gözükmüyordu. Şimdi nasıl yapmam gerek peki?
-
yeni konu açmak istemedim şöyle bir sorun var... kusura bakma arkadaş.
mavi ekran alıyorum windows açılmadan önce. yani wista cubugu soldan sağa giderken garip bir mavi ekran.
güvenli kipte de girmeme izin vermiyor.
sizce sorun hdd olabilri mi
-
Biocyte bunu yazdı
windows'un kurulu oldugu hdd ile aynı yaptm ayarını en sağa dikey şekilde taktım zaten o sekilde yapınca bahsettiğim yerde gözüktü eski halindeyken gözükmüyordu. Şimdi nasıl yapmam gerek peki?
Hocam dediğiniz ayara jumper ayarı deniyor. Windows kurulu olan HDD nizin ayarı muhtemelen Primary olarak ayarlanmıştır. Taktığınız ikinci HDD'yi bilgisayarımda görebilmeniz için bilgisayarın ikinci HDD için yeni bir sürücü yolu ataması gerekiyor. Siz iki diskin de jumper ayarını aynı yaparsanız sürücü yolları aynı olur ve yalnızca işletim sistemi yüklü olan ilk taktığınız HDD'yi bilgisayarımda görebilirsiniz. Ancak sonradan taktığınız ikinci HDD'nin jumper ayarını Slave olarak ayarlarsanız, bilgisayara diğer HDD için yeni bir sürücü yolu atar ve bilgisayarımda görebilirsiniz.
Sizin yapacağınız olay, ikinci taktığınız HDD'yi sökün, jumper ayarını bir yanına yine dikey şekilde kaydırın. Eski yeri boş kalsın, eski yerinin bir yanına takın. Eğer 3. HDD'yi de takacaksanız, diğer jumper ayarını ikisinden farklı bir yerine takmanız gerekiyor, aklınızda bulunsun.
HeadBanger bunu yazdıyeni konu açmak istemedim şöyle bir sorun var... kusura bakma arkadaş.
mavi ekran alıyorum windows açılmadan önce. yani wista cubugu soldan sağa giderken garip bir mavi ekran.
güvenli kipte de girmeme izin vermiyor.
sizce sorun hdd olabilri mi
Hocam benim aklıma ilk olarak RAM'ler geldi. Bildiğim kadarıyla mavi ekran sorunu genellikle RAM sorunları nedeniyle gerçekleşiyor, ancak bu kesin bir tabir sayılmaz. Zira mavi ekran çok farklı sebeplerden meydana gelebiliyor. Siz Vista açılırken mavi ekran verdiğini söylediniz, yani önyükleme esnasında bu sorunu alıyorsunuz demektir. Bu da benim aklıma RAM'leri getirdi. Mümkünse başka bir yerden anakartınıza uygun girişteki ve çalışır durumda olduğunu bildiğiniz bir RAM ayarlayın ve bilgisayarı yalnızca onu takarak çalıştırmayı deneyin. Yine olmazsa, başka bir bilgisayarın anakarı üzerine kendi bilgisayarınızın HDD, RAM ve ekran kartını takarak deneyebilirsiniz. Çünkü sorun RAM'lerde olabildiği gibi anakartın RAM girişlerinde de olabilir. Eğer sorun RAM'lerde ise, RAM'leri değiştirerek sorunu çözebilirsiniz. Ancak sorun anakartta ise anakartınızı değiştirmeniz gerekecek.
Eğer bütün bunları yaptınız ve halen mavi ekran sorunu ile karşılaşıyorsanız haber verin, başka çözümler üretelim.
-
@RaNGeR hocam teşekkürler tam sen yazdıgın sırada bende bunu keşfetmiştim. Teşekkürler.
Şimdi de yeni bir problem baş gösterdi. Hdd yi bilgisayarım altında görebiliyorum ancak hdd Raw uzantısı almış ve chkdsk yapılamıyor. Ubuntu yada linux'te kurtarabileceğimi düşünüyorum.
-
Biocyte bunu yazdı
@RaNGeR hocam teşekkürler tam sen yazdıgın sırada bende bunu keşfetmiştim. Teşekkürler.
Şimdi de yeni bir problem baş gösterdi. Hdd yi bilgisayarım altında görebiliyorum ancak hdd Raw uzantısı almış ve chkdsk yapılamıyor. Ubuntu yada linux'te kurtarabileceğimi düşünüyorum.
Benim 500 GB'lık taşınabilir HDD'nin de başına aynısı gelmişti. Linux versiyonlarının Live CD'leri ile kurtarmayı denedim ancak Live CD'ler ile açtığımda HDD üzerinde bir işlem yapmak istediğimde HDD donmaya başladı, dolayısıyla başarılı olamadım. Siz umarım başarırsınız.
-
umarım yarın dener sonucunu da yazarım.