folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder HDD Mbr Silmek Düzenlemek Tüm İşlemler

HDD Mbr Silmek Düzenlemek Tüm İşlemler

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    napnapp
    napnapp's avatar
    Erkek

arkadaşlar anlayan varsa bi el atsın

hdd in mbrsi dahil herseyini silmek istiyorum

daha sonra yeni den partitionlara ayırıp sistemi kurucam

sanırım oyle bişeyki mbr ye virus girmiş olsa gerek

zaten win7 kurarken cd yi boot ettikten sonra şimdi kur ekranın gelmesi nerden baksan 5 ile 10 dk arasında degişiyodu

sonrada işlem sayfları arasında geçişlerde aynı sekilde 2 4 dk fln zaman alıyordu

bunların hepsi mbr'den olsa gerek diye dusunuyorum fdisk yapıcam kısacası ve sonrasında sistem kurucam bir el atarsanız...

virüs yoktur vs vs gibi seyler soylemeyin onlarla ilgilenmiyorum bu sekilde bunuda ogrenmiş olucaz işte

birde murifler hiren boot cd hakkında bilgiya sahip olan ark bildiklerini paylaşırlarsa cok guzel olur sanırım cok guzel bir teknik servis aracı olarak kullanılıyor

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alexfarrow
    alexfarrow's avatar
    Erkek

bende su mbr muhabbettine kafayı takmıştım

makinayı dunya kadar antivirus,spyware ile tarattım sonuç sıfır

rescue cdlerle tarattım yine sıfır.rescue cdler mbr kısımlarını tarayabiliyor ve linuxla boot oluyor.bir nevi livecd

zaten.format,fdisk gibi şeyler çare değil yani

şimdide donanımlarda hata aramaya başladım.serwo nickli üye sağolsun bazı tavsiyeler oldu

mademki türksün systeme göster ürksün
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    napnapp
    napnapp's avatar
    Erkek

sonuc olarak yani ne yapcaz bu hdd ben silip sıfırdan yapılandırmak istiyorum mbr si ile beraber ne yapıcam yani

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    amele_2
    amele_2's avatar
    Erkek

takıyon xp cdsini diskteki tüm bölümleri siliyon. sonra yenisini oluşturup formatlıyon oluyo bitiyo.

ama benim vaktim var uzun sürsün diyosan. hiren' boot cd de olan acronis disk bilmemne yada partition magicle de bölümleri silip yeniden luştura da bilirsin.

Ardından yüz köpek havlamayan kurt, kurt sayılmaz..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    XCoder
    XCoder's avatar
    Erkek

xp veya vista/7 cd/dvdsi ile cmdye çık. orda fixmbr çalıştır.

The ability to destroy a planet is insignificant next to the power of the force.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alexfarrow
    alexfarrow's avatar
    Erkek

XCoder bunu yazdı:
    -----------------------------

xp veya vista/7 cd/dvdsi ile cmdye çık. orda fixmbr çalıştır.

-----------------------------

win7de fixmbr iptal onun yerine

"bootsect / NT60 C: \"

Alternatif olarak, "bootsect / NT60 SYS" çalıştırabilir

veya "bootsect ALL / NT60" sistem bölümü veya tüm bölümleri

mademki türksün systeme göster ürksün
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    serwo
    serwo's avatar
    Erkek

fixboot ve fixmbr komutlara bazen işe yaramaz.en temizi mbr yi temizlemekten(temizlenmez zaten bi eskisiyle değiştirilir) ziyade komple silmektir.. önce hdd deki yedeklerini yana al..(başka bi hdd ye) sonra paragon partition manager tipi bi programla tüm hdd yi siliceksin. hiren boot cd si ile bu işlemi yapabilirsin.. MBR dediğimiz master boot record lanetine özel bazı virüsler war.bunlar girmeden önlem almak önemli.. güncel deilse virüs prog. ve virüs girerse temiz gibi gözüksede sürekli problem çıkar.. mbr yi fix yapmanız yada düzeltmeniz çoğu zaman işe yaramaz. herşey sıfır ilk günki gibi olsun diosan dediğim gibi yap

1- hiren boot cd- mini xp ile aç sistemi (partiton programlarından birini aç)

2-hdd deki tüm partition ları sil..

3- tek bi bölüm gözüksün hdd.

4- sonra option lardan mbr yi de sil..

5 - şimdide hdd yi istediğin gibi böl..

6 - ilk systemi kuracağın bölüme (C yi seçeriz hep harf olarak :D )) biçimlendir de ve sonra o bölümü set active die ayarla.. çünkü böle yapınca sistemi kurarken temiz bi mbr ile ilk defa yazılıomuş gibi yazılıcak.

7 -  diğer bölümleri de biçimlendir . (ntfs olucak tabi.. eski deildir tahminimce sistemin)

artık temiz bi kurulum cd si ile açabilirsin. win 7 de kursan xp de kursan harf sırasıda düzgün gözüken bi sistemin olucak.çünkü partiton u elle kendimiz yaptık..

işi xp ye win7 ye bırakınca bu harfler bazen düzensiz gelebilio. kur boz dan dolayı :)

ben bu işlemleri eski hiren serilerinde bulunan paragon partition manager programı ile yaptım.. seçenekleri seçio en son APPLy yani uygula dedikten sonra yapıo..

ama sen linux sistemle yada başka bi partiton programı ile de yapabilirsin.. ama mantık anlattığım gibi yapılırsa çok dert yaşamazsın.

şimdilik bu kadar. duruma göre ek bilgi de veririm.umarım hallolur..kolay gelsin..

Toplam Hit: 5359 Toplam Mesaj: 7