HDD Nin Cızırtısı Hoparlörden Geliyor.
-
ortada bi yanlışlık mı var yoksa sistemde mi sorun var arkadaşlar ? nedir durum
-
hdd nin cızırtısı olduna emin misin hoca ? benim eski hoparlörler dandikti sesi az bişey yükseltem hemen cızırdardı film yada müzik dinlemesemde...
Sonra sordum soruşturdum hoparlörün dandikliğinden değil elektrik tesisatının skikliğinden oluyormuş bu cızırtı.Mesela lambayı açınca yada kapatınca hoparlörden patlama sesi gibi bi ses geliyodu :| -
nikotinin dediği gibi tesisatla alakalı olabiliyor.. aynen ben lambayı açtımmı pat diye ses geliyor hoparlörden.. birde sesi
çok yükseltince çıkıyor cızırtı creative 2+1 var... fakat hdd'Den gelmemesi lazım saçma geldi bana ki donanımdan hiç
çakmam ama pek alaka kuramadım ben yav
-
kedidir o kedi
D:
yanında duran şeyler sorun çıkarta bilir misal benim tele mesaj geldiiinde yada çaldıında garipo sesler gelirdi hoparlorden temansızlık ve oynamalardanda oluyo olabilir bide monitorun yanındaysada olabileer
-
yapma yawuz hocam kulak var nizam var :)
telefonun yaydığı sinyallerden doalyı çıkan sesle hdd gıcırtısı arasında taze elmayla çürük tuz kadar fark fark ;) -
hocam benimde öyle bi sorun var ama bendeki ses kartındn kaynaklanıyor.. seninde o yüzden olaiblir.. bende cmedia 8738 4+1 ses kartıvar..arkadaşımda da aynısından var.. o kartta olan bi sorun..
-
kedi medi değil hocam o her bilgisayarda o ses var genelde ya bende cözemedim o sesin ne oldugunu ama o ses hdd den değilde genelde mause falan oynattıgında gelir ve soyle dusunuorum ki mause hareketinde pcdeki veri akısı olucagı için veride tekduze değil elektirkle olacagı için ses sonuna kadar acıkken bi manyetik alan olusturabilir board uzerinde tabi bu bi varsayım nekadar dogru bilemiorum demek isteyenler pclerinden sesi sonuna kadar acıp hiç bi müzik calmadan mause hareket ettirsinler
-
simdi tekrar denedim pcnin böle msdos oyunlarında ses cıkartırya ole sesler cıkartıo kaydedip koyayımda inanmassınz cunku elektrik sesine benzer bir ses
-
ha siz o sesi diyonuz
-
şimdi şöyle oluyor
mesela şu an herşey normal ama atıyorum media player ı açmak istedim tıklayınca hem hdd nin kırmızı ışığı yanıyor hem de hoparlörden cızzt diye ses geliyor
aynı şey misalen şu an iexplorerı açmak için tıklayın yine oluyor
hdd ışının yanma süresi ile hoparlörden gelen cızzt ın süresi aynı bu yuzden hdd nin sesi diyorum