Hdd Partition Sorunu
-
başlıktaki gibi şimdi ben onları nasıl halledeceğim yaaa bi fikri olan var mıı ben pc de şimdi 2 tane windows görünüyoo biri home biri prosyonell ben onu nasıl tek yapacağımmmm bana yardım edinnn :(((
-
hajı d deki dosyalarını yedekle önce windows klasörleri haricinde sonra c de kurulu olan windowstan aç makineyi d yi biçimlendir tamamdır.
-
abi yaptım onu olmuyooo fta şeklini yaptım olmuyoo
-
hacım yedeklencek dosyalarını yedekle
koy formatı d:\ ye
sonra xp cd sini tak
kurtarma konsolundan (R) ye basarak ulaşılır.
fixmbr yap mbr yi fixle.üstüne bidaha kurcaksan windows kur geç
-
Amele'nin dedigini yap,ayrica d deki windows u sileceksen , d ye format attiktan sonra ,tekrar cd ile boot edince R ile kurtarma konsoluna gireceksin kurtarma konsolunda windows secmeni isteyecek komut satiri ekraninda oradan 1'i sec(1 yazip enter) sonra senden administrator sifreni girmek isteyecek,eger sifre yoksa direk enter a bas gec....eger windows secerken 1 sectiginde hata verirse 2 yaz enter a bas....zaten d yi bicimlendirdigin icin hdd nin boot sektoru bozulacagindan c deki windows u da gormeyeceke,amelenin verdigi komutlada boot sektorunu onaracaksin "fixmbr"
-
temizce yapacagın işlem şu
c yada d deki boot.ini dosyasını aç hangi bölümdeki win silmek istiyorsan ordan sil yani istedigin win den açılsın..{ burdaki amaç açılışta gösterilen windows home edition windows profossional seçeneklerini iptal etmektir.}
sonra istmedegin yeri formatla ....
anlamdıysan yaz daha detaylı yazarım
Toplam Hit: 1105 Toplam Mesaj: 6