Hdd Recovery Dvd Olusturma

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    snekvalesi
    snekvalesi's avatar
    Erkek

arkadaslar internetde 2 gundur bir cok yere baktim ama sorunuma bir cozum bulamadim.

toshiba satellite L655 marka bir bilgisayar aldim ama rusya ulkeleri icin..

yaninda cd filan verilmedi ama win7 home premium 64 bit vardi cihazda.. 

yaptigim en buyuk hata ilk actigimda turkce professional 32 bit yuklemeye calismakdi. 

bilgisayarimi ilk actigimda rusca windows kurulumunu yapacakken kapadim ve elimdeki win7 turkceyi yukledim.

tabi  yaptigim yanlisi bilgisayari acinca farkettim. D klasorunde HDD RECOVERY klasoru vardi yaklasik 8 gb lik.

simdi win7 home premium 64 ingilizce yukledim ve cihaz altindaki seriali girdim  ve calisiyor.

ama yeni bir bilgisayar gibi olmadigi apacik belli. siz daha iyi bilirsiniz cihaz ilk alindiginda yaninda bedava programlar ve ozel kurulumlar bulunuyor.. ve tabi system recovery basitce yapilabiliyor.. bende simdi onlar yok. mahvettim olarak dusunuyorum:)

cok karistirmadan soruma geleyim

bende 2 partition  gordum ilk windows kurdugumda. ikinci hard diskde HDD RECOVERY basliginda klasor gordum swm uzantili buyuk dosyalar. ve ayrica windowsu yuklerken normalde gozukmeyen bir partition daha gordum onun icinde ne oldugunu hic bilemiyorum. acronisle actim o partitionu gordum ama acamadim.

HDD recovery klasorunu veya diger gizli partitionun icindekileri(artik icinde neler var bilmiuyorum) kullanarak tekrar ilk olmasi gerekn sisteme donebilirmiyim?? toshiba disk creator ayrica 7zip programlari gibi  makaleler gordum ama birsey cikartamadim..

yardimci olursaniz 2 gunluk bas agrimi dindireceksiniz ve cok sevinecem

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MuRaT55
    MuRaT55's avatar
    Erkek

selam.... toshiba cok kazik... kendi basima gelmisti, bende ise yanlis sistem cd si koymustum, sistem geri yükleniyor diye bekletti, ama sonradan hdd yi mahfetti :D

biraz arastirdim bende google de senin icin...

2 sey belki isine yarar... sistem geri yüklemesine bak, en eski tarih hangisi diye, belki ilk aldigin günüde eklemistir...

diger yapabilecegin sey ise ; Acronis Disc Director... Google amcaya göre, recovery partitionunu geri yükleyebiliyormussun.. kendim denemedim bilmiyorum... bi bak istersen...

veeeeeeeeeee

tam mesaji yazarken, bir daha ariyayim dedim :D

http://neosmart.net/blog/2009/windows-7-system-repair-discs/

buldum sanirim.. ulan sorun sanki benimmis gibi sevindim :P

sanirim bu son linkteki program ile sorunun hallolacaktir.. olmazsa camdan atlarim :P

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    snekvalesi
    snekvalesi's avatar
    Erkek

cok tesekkur ederim dostum oyle sevindim ki anlatamam:D harikasin  vallah.. bir bakayim acronis bende olacakti. sonuclari alirsam yazarim tekrar baskalarinada faydasi olur belki konunun. tekrar tesekkur ederim
    :) 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    snekvalesi
    snekvalesi's avatar
    Erkek

windows sistem geri yukleme noktasi bulamadi. birincisi olmadi yani.

ama windowsun kendi yapmis oldugu windows 7 system repair disc ini aliyorum simdi. onunla olacak gibime geliyor. 

acronisi sona biraktim denemek icin 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    amele_2
    amele_2's avatar
    Erkek

shift, yada ctrl f88 yaparak açtığında başlangıç onarma altında hdd recovery şeysi çıkar toshibalarda

baktın mı hiç?

Ardından yüz köpek havlamayan kurt, kurt sayılmaz..
Toplam Hit: 2685 Toplam Mesaj: 5