HDD Sorun / Veri Kurtarma
-
Selam dostlarım.Hardiskimle ilgili bir problemim var bu konuda bilginize başvurmak istedim.
En son bilgisayarı yanlışlıkla yeniden başlatmayı seçtiğim için kapandıktan sonra elimle power düğmesinden kapattım.
Sonra açmak istediğimde makinayı boot bile edemedim.
HDD yi çıkardığımda boot edildiğini gördüğümde sorunun hdd'den kaynaklandığını farkettim.Şimdi hdd yi işyerine getirdim.Burada başka XP kurulu makinaya taktığımda o makinada açılmıyor.Tek başına taktığımda boot edilmiyor.Bende elimdeki linux (knoppix) cdsinden boot ettim.
Hdd 160 gb idi iki part halindeydi. d: partını görebiliyorum fakat ondada bazı dosyalarımın eksik olduğunu farkettim.C yi yani en önemli kısmı göremiyorum.İçinde ödevlerimden tutunda çok özel aile fotograflarıma kadar önemli bilgilerim vardı.
Şimdi Hardisk yanmış mıdır(bunun düşük bir ihtimal gibi)Yada hardiske ne olmuştur.?
içindeki verileri windows ortamında nasıl kurtarabilirim.
-
hacı hdd yi hiçmi görmüyor 2 hdd birden bağlayınca ? bide jumper ayarlarını doğru yapıyorsun dimi ?
-
master slave ile uğraşma slave de yapsan boot dosyaları olduğu için sorun çıkarabilir.
en basiti şu şekilde yapmak, cd romu çıkar, bozuk hdd için cdrom un ide kablosunu kullan, biosa gir boot seçimi vardır orada hdd0 vd hdd1 yazar senin işte kullandığın diskin hangisiyse onu boot olarak seçeceksin, böylece senin bozuk harddiskten boot etmez. biosu iyice kurcala ayarlarını mutlaka bulacaksın.
-
gene kurtaramazsan bu programı kullan
http://tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?highlight=getdata&folderid=37155