folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder HDD Sorun / Veri Kurtarma

HDD Sorun / Veri Kurtarma

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    by_medcezir
    by_medcezir's avatar
    Erkek

Selam dostlarım.Hardiskimle ilgili bir problemim var bu konuda bilginize başvurmak istedim.

En son bilgisayarı yanlışlıkla yeniden başlatmayı seçtiğim için kapandıktan sonra elimle power düğmesinden kapattım.

Sonra açmak istediğimde makinayı boot bile edemedim.

HDD yi çıkardığımda boot edildiğini gördüğümde sorunun hdd'den kaynaklandığını farkettim.Şimdi hdd yi işyerine getirdim.Burada başka XP kurulu makinaya taktığımda o makinada açılmıyor.Tek başına taktığımda boot edilmiyor.Bende elimdeki linux (knoppix) cdsinden boot ettim.

Hdd 160 gb idi iki part halindeydi. d: partını görebiliyorum fakat ondada bazı dosyalarımın eksik olduğunu farkettim.C yi yani en önemli kısmı göremiyorum.İçinde ödevlerimden tutunda çok özel aile fotograflarıma kadar önemli bilgilerim vardı.

Şimdi Hardisk yanmış mıdır(bunun düşük bir ihtimal gibi)Yada hardiske ne olmuştur.?

içindeki verileri windows ortamında nasıl kurtarabilirim.

El Yumruğu Yemeyen Kendi Yumruğunu Balyoz Sanarmış.By_Medcezir
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BuZuL
    BuZuL's avatar
    Erkek
    hacı hdd yi hiçmi görmüyor 2 hdd birden bağlayınca ? bide jumper ayarlarını doğru yapıyorsun dimi ?

DAĞDA ÜÇ BEŞ KOYUN SÜRÜSÜ, TUTTURMUŞ BİR KÜRDİSTAN TÜRKÜSÜ, ELİNE ALMIŞ BAYRAK DİYE BİR MASA ÖRTÜSÜ, SATSAN BEŞ PARA ETMEZ NE DİRİSİ NE DE ÖLÜSÜ, SOYU SOYSUZ OLAN SENSİN TOPRAK SENİN NEYİNE, İTE İTLİK YAPIP KAFA TUTMA BEYİNE, ANLASA DEDİĞİMİ SOKAKTAKİ KÖPEK AĞLAR HALİNE, DUY ULAN SOYSUZ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.......
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    orena
    orena's avatar
    Erkek

master slave ile uğraşma slave de yapsan boot dosyaları olduğu için sorun çıkarabilir.

en basiti şu şekilde yapmak, cd romu çıkar, bozuk hdd için cdrom un ide kablosunu kullan, biosa gir boot seçimi vardır orada hdd0 vd hdd1 yazar senin işte kullandığın diskin hangisiyse onu boot olarak seçeceksin, böylece senin bozuk harddiskten boot etmez. biosu iyice kurcala ayarlarını mutlaka bulacaksın.

Hayattan istediklerimi alamadım, çok param yok, onu bırak bir evim bile yok, hatta arabam da yok, zor geçiniyorum, hayat filmlerdeki gibi değil. İki çocuğum var, ihtiyaçlarını zor karşılıyorum babam diyip sarılmasalar hayat hiç çekilmezdi.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikibok
    KaptaN
    KaptaN's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

gene kurtaramazsan bu programı kullan

http://tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?highlight=getdata&folderid=37155 

Toplam Hit: 1423 Toplam Mesaj: 4