HDD Veri Kurtarma (Yardım) !!
-
Müridler 500 gb harddiski ontrack easy recovery ile verilerini kurtarmaya çalşıyorum 1milyon küsür tane dosya buldu ama hala "building tree" diyor tarama işlemi 2 saate bitti ama bu building tree kısmı 1 haftayı aşkın süredir devam ediyor. makina yaklaşk 2 haftadr açık ve hala bir tane dosya bile göremedim sizce 500 gb hdd yi bu kadar uzun süredir bir tane bile dosyayı listeleyemememim sebebi sizce nedir ? programı daha önce kullananlar veya 500 gb hdd den veri kurtaranlar bi yardım etsin bana kafayı yemek üzereyim. veya 2-3 gün içinde formattan sonra sildiğim dosyaları kurtarabileceğim bir program bilen var mı ?
bilgisayarımın özellikleri : AMD Athlon 64 X2 5600+ 3,11 ghz - 2 Gb DDR2 667 Mhz Ram falan filan diğerleri.
-
Ontrack EasyRecovery Professional 6.10.07
bende bunu kullanarak kurtardim, 8 gb lik flashdiski kurtardim, cok sürmedi acikcasi...
ama sanirim piyasadakinin en iyisi bu :)
-
GetDataBack indir onu kullan. bu kadar süre neden bilgisayarını açık bırakıyorsun hocam yazık değilmi, keşke işleme başlamadan önce konu açıp sorsaydın.
-
Hocam ben geç ay recovery my files ile bütün dosyalarımı kurtardım.Önemli olan hardiskte kurtarmak istediğin dosyaların üzerine bişi yazılmaması
-
revo uninstaller deneyebilirsin ayarlar kısmından derin tarama ve silinmiş dosyaları bul gibi pek çok ayarı var
-
active file recovery önerebilirim.
büyük ihtimalle bütün programlar aynı mantık üzerinde çalışıyor önemli olan nokta şu . üzerine dosya yazılmamış veya tekrar tekrar formatlanmamış olması.
yazdığım programla HDD'yi full tarama yaptırdığında daha önce HDD de oluşturduğun bölümleri buluyor ve onların içersinden dosyalarına ulaşabiliyorsun. dün bir müşterimin D'sini sildim yanlışlıkla ve bütün dosyalarına eksiksiz kurtardım. silinen bölüme hiç ellemeden direk programı çalıştırdım ve tarama sonrası bütün dosyalar gittiği gibi çıktı karşıma.
sadece bölüm silinmesi dolayısıyla benim işlemim bu kadar kolay olmuş olabilir.
bir çok program denedim ama bir birinden farkı değişik değişik tarama türleri vb şeyler war çok kafa karıştırıyor. bu program kullanımı basit tek tuşla bütün bölümleri getiriyor bölümler arasında puanlama yapıyor kendisi ve sana kurtarabilme ihtimalini de gösteriyor ( good, bad, very bad, poor vb.) bad oalrak görünen bir bölümden bütün dosyaları kurtarmayı başardım.
senin tek sorunun HDD boyutununu büyün olması.programlar HDD detaylı incelemeye aldığı için her sektörü tek tek inceler. bu işlemin süresi HDD Boyutuna göre değişir. 80 GB bir HDD'yi tarama işlemi tam olarak 1 saat 10 dk sürmüştü. 500 GB bir HDD için işlemi gece bırakıp sabaha kadar beklemek durumunda kalabilirsin.
-
http://www.tahribat.com/Forum-Bicimlendirilmis-Harici-Hddden-Veri-Kurtarma-107048/ bi incele istersen.
-
Erd Commander 2007 Kullan