folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Hele Şükür Sonunda, Profesyonel Komandolar Görevde

Hele Şükür Sonunda, Profesyonel Komandolar Görevde

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    stillalive
    stillalive's avatar
    Erkek

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin profesyonel ordu çalışmaları sürüyor. İki yıl önce TSK bünyesine katılan profesyonel askerlere bir kafile daha eklendi.

Eğitimlerini tamamlayan 540 kişilik uzman komando erbaş, 2008'in son özel eğitimli askerleri olarak Güneydoğu'ya gönderildi. Bölgede terörle mücadelede etkin görev yapan uzman komando erbaşların sayısı 5 binin üzerine çıktı.

http://s.aktifhaber.com/images/news/74730.jpg

Profesyonel ordu çalışmaları kapsamında 2006 yılında eğitimlerini komando birliklerinde tamamlayan er ve erbaşlar, TSK bünyesine dahil edilmişti. Gayri nizami harbe (gerilla tipi eğitim) göre eğitilen komandolardan daha önce iki grup halinde yaklaşık 5 bin kişi Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne gönderilmiş, Diyarbakır, Tunceli, Siirt ve Şırnak'taki nokta operasyonlarla görevlendirilmişlerdi. Bölgeye son olarak bir hafta önce 540 özel eğitimli komando sevk edildi. Son kafileden dört timin de Tunceli'nin Çemişgezek ilçesi komando birliğine dahil olduğu öğrenildi. İsmail Avcı, Diyarbakır.

Açıkçası ben terörist olsam profesyonel askerden tırsarım, ama normal askeri çöm olarak görürüm.

Geçenlerde kumpircide otururken, salataları, kaşarlı kumpirleri ve kısırları gördüm, o sırada şöyle düşündüm: Kısırlaştırılmış Siyaseti, Kaşar Siyasetçilerden Alırsak, Önümüze Amerikan Salatası Olarak Gelir Ve Biz de Onu Yeriz, Ama Orada Unutulan Birşey Var, O da Çoban Salatası.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    stillalive
    stillalive's avatar
    Erkek

xz bunu yazdı:
    -----------------------------

terörle mücadele ,terörist vurarak olmaz, daha iyi terörist vurmakla da olacağını sanmıyorum. dünyadaki örneklerde terörü bitiren ülkelere bakınız , yakın ve uzak tarihte - böyle ayrılıkçı isyanları ve terörünü bitirenler, teröristi değil terörü destekleyeni, iç ve dış destekçilerini vurarak bu sonuca ermiş. kimki bu teröristin eşkiyanın yanında yer alır kınamaz hatta destekler başına felaketi ölümü yağdırmadan bu iş bitmez.

ist'da mahalleler var alayı pkklı, pkklıolmayan yaşamayı geç içeri giremiyor , çocuğu kadını hepsi terörist sen dağdaki reşoyu vursan nolcak, yarın ist daki kadın N tane çocuğundan birinide reşonun yerine yollayacak bunu göremiyor musun?  kadınıda vuracaksın çocuklarınıda , sonra bakalım reşo yaşayabiliyormu ??

bunların hepsini zaten biliyorlar ama dağdaki mücadeleyi de bırakmayacaksın. Ama bürokratik olarak çok başarılı olduğumuz söylenemez, dış desteği yıllardır kesemedik, onu bi kesebilsek zaten, dağdakiler açlıktan geberecek :)

Geçenlerde kumpircide otururken, salataları, kaşarlı kumpirleri ve kısırları gördüm, o sırada şöyle düşündüm: Kısırlaştırılmış Siyaseti, Kaşar Siyasetçilerden Alırsak, Önümüze Amerikan Salatası Olarak Gelir Ve Biz de Onu Yeriz, Ama Orada Unutulan Birşey Var, O da Çoban Salatası.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MinervaL
    MinervaL's avatar
    Erkek
    Zaten verdiğimiz şehitlerde hain pusularla,mayınlarla,havan toplarıyla veriliyor.Böyle hain saldırılardada professional er,normal er bi farkı yok.

Konumu silenlere inat kürdüm
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mobydick64
    mobydick64's avatar
    Erkek
    etkili olacağını sanmıyorum. kalıbımı basarım. teröristin iyi vurulması kötü vurulması olmaz.
    ilk önce finansal kaynakların kapatılması lağzımm.uzman komandonun yapacağını şimdiye kadar vatanlarından ayrılıp giderek komandoluk vb.. askerlik yapan silah arkadaşlarımda sonuna kadar iyi görev yapıyorlardı.attığını vuruyorlar. uzman dediğin insanda belli eğitim görükten sonra kişisel becerisiyle başbaşa kalıyor dağda.
    çatışma öyle planlı olmaz çatışma anında çok farklı bi duygu girer insanın içine.bilmem anlatabildimmi.    1987/4 çvş.

ne mektup geliyor ne haber senden,söyle de bileyim bıktın mı benden,her akşam güneşin battığı yerden,gözlerin doğuyor gecelerime......
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Desiqner
    Desiqner's avatar
    Erkek
    MinervaL bunu yazdı:
    Zaten verdiğimiz şehitlerde hain pusularla,mayınlarla,havan toplarıyla veriliyor.Böyle hain saldırılardada professional er,normal er bi farkı yok.
    merak ettim kaç çatışmaya gittin ?
     Arkadaşım pusu gibi olaylarda Profesyonel Komandolar her zaman en az zaiyatla kurtulmayı sağlayabilir.Tabiki senin dediğinde doğru ama sonuçta adamlar profesyonel diye boşyere ünvan almamışlardır merak etme ;)

Anladım işi, sanat Allah'ı aramakmış; Marifet bu, gerisi yalnız çelik-çomakmış...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xzxz
    xzxz's avatar
    Erkek

terörle mücadele ,terörist vurarak olmaz, daha iyi terörist vurmakla da olacağını sanmıyorum. dünyadaki örneklerde terörü bitiren ülkelere bakınız , yakın ve uzak tarihte - böyle ayrılıkçı isyanları ve terörünü bitirenler, teröristi değil terörü destekleyeni, iç ve dış destekçilerini vurarak bu sonuca ermiş. kimki bu teröristin eşkiyanın yanında yer alır kınamaz hatta destekler başına felaketi ölümü yağdırmadan bu iş bitmez.

ist'da mahalleler var alayı pkklı, pkklıolmayan yaşamayı geç içeri giremiyor , çocuğu kadını hepsi terörist sen dağdaki reşoyu vursan nolcak, yarın ist daki kadın N tane çocuğundan birinide reşonun yerine yollayacak bunu göremiyor musun?  kadınıda vuracaksın çocuklarınıda , sonra bakalım reşo yaşayabiliyormu ??

herşeyin bir şeyi vardır
Toplam Hit: 860 Toplam Mesaj: 6