folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder Helisel Dişlilerde Açı Seçimi (Yardım)

Helisel Dişlilerde Açı Seçimi (Yardım)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Excel
    radres
    radres's avatar
    Erkek

Almış olduğum tasarım projesi (100kW redüktör tasarımı : konik-düz-helisel dişli gruplarıyla) gereği helisel dişli grubu tasarlamam gerekiyor şunları yaptım mesela :

malzeme seçtim , katsayıları belirledim (çalışma ;ortam ; hız ;kuvvet dağılışı vs.) , mukavemet değeri zatren tamam ...

ilk başta helis açısını 20 derece seçtim çünkü makel dersinde genelde 20 derece seçilirdi ... sonuç olarak modül ve dişli boyutlarını hesaplayıp sonuçları hocaya götürdük ...

"Sen bu açıyı ezbere seçmişsin . Araştır neye göre seçildiğini. Tekrar hesapla." dedi ...

yha kitapı altüst ettim bulamadım .... varmı bilen ? internetede baktım alakasız sayfalar çıktı ...

valar morghulis ...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    meco
    meco's avatar
    Erkek
    hocan haklı bende olsam neye göre 20 derece sectin diye sorardım :) bu linkte makinacılar icin programlar var icinde helisel disli programıda var at bikenarda dursun belki gerekli olur.. http://maximasoft.weebly.com/programlar.html bu linkte de cizilmis bir redüktör tasarımı var belki buda fikir verebilir http://rapidshare.com/files/80052736/Ders_Notlar__305__ve_Reduektoer_Tasar__305_m__305__By_Keabus.rar

PORTABLE programları tercih edin... isletim sistemi sismez, nereye atarsan orada calısır ve en önemlisi serial-key derdinden kurtulursunuz...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Excel
    radres
    radres's avatar
    Erkek

tmm teşekkürler ...

valar morghulis ...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

Arkadaşlar bildiğiniz gibi mü sürtünme katsayısı sürtünme katsayısı deneyi yapılan malzemeninin eğik düzlemde kayabildiği açının tanjantıdır

Yani bu açı alfa ise alfa ya da daha düşük açıda cisim kesinlikle aşağı kaymaz... Bu aynı zamanda oto blokaj dediğimiz olayı doğurur.. Konunun bununla ilgisi olabilir...

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
Toplam Hit: 1356 Toplam Mesaj: 4