Hellgate London
-
Uzun zamandır takip ederek beklediğim Hellgate yakında çıkıyor , klasik fantasy mmodan bıkmış biri olarak ilaç gibi gelecek gibi duruyor , neden Hellgate dersek
1. Oyun Diablo yapımcılarından geliyor
2. Oyunun yapılcıları Blizzarddan olduğu içinde kötümü / güzelmi olacak diye yorum yapmaya zaten gerek yok..
3. Ses / Grafik olarakta Blizzard ın zaten ne kadar başarılı olduğunu biliyoruz kaldıki ayrı yapılmış mmolardaki ( World of Warcraft vs. ) gayet başarılı olmuştur.
4. Elfin kulağı , dwarf vb gibi eski çağlarda geçen mmnolardan bıkanlar için daha ne denebilir, oyun gelecekte geçiyor!!
5. Benim icin en onemli ozelliklerinden biriside oyun DURUST! bu ne demek benim icin, hellgate ben mmorpg yim diye ortaya cikip isimizin sadece mob kesmek oldugu bir oyun degil. oyun zaten direkt bunun uzerine kurulu. onlarca yuzlerce binlerce mob kesecegim. bunuda bilerek ve isteyerek yapacagim. bir anahtar bir salak mobu kesmek icin gerekli yere girmek icin kastirmayacagim. mob kesecek ve bunu gercekten nefes almadan yapacagim bunuda sacma sapan mmorpg yalanlari arkasina siginarakda yapmayacagim. rol yaptim bilmemne abi bunun anahtari icin suraya bilmemne orekesi kasmak icin kestim de gak di guk du olmayacak. sirf item icin sirf mob kesmek icin sirf sahsi keyfim icin 20 tane mobun arasina dalacak ve cikacagim. bu bana hos geliyor simdiye kadar gordum ki bu degismeyecek de bana gore, mmorpg ler mob kesmek uzerine kurulu sadece guzel sozler ve yalanlarla bunu degilmis gibi gostermeye calisan yol yapma oyunlari hepsi. warhammer conan wow hepsi daha bir tek ornegi yok bunun aksini yapan (a tale in the desert haric bir kac tane life sim var vs)
6. Oyun full random. diablodan bilirsiniz bir yer digerine benzemez bunda da ayni sekilde olacak. nedir bir girdiniz kendiniz sonra tekrar girdiniz hmm degismis, ardindan bir arkadasinizla girdiniz gene degismi monotonlugu ve ezberi oldurebilecek bir ayrinti cikinca goruruz.
7. oyun ayni anda hem FPS hemde 3rd person RPG ogelerini sunabiliyor. bu ne demek isterseniz FPS kadar hizli bir oyun oynayin isterseniz RPG tarzi bir warrioru yonetin. oyunda su ana kadar 6 sinif aciklandi. bunlardan hunter FPS , Templar RPG seklinde oynanabiliyor. birisi bildiginiz melee damage dealer veya tank digeri FPS lerdeki elinde silah kosturan ziplayan doom vari karakter. bu serbestlik oyuna zenginlik kazandiracaktir. bir karakter degistirdiginiz de oyun seklinizinde degisecegini umuyorum.
zaman icersinde bundan da bayarim kesin ama en azinda su anda icersinde bulundugum fantasy sicmiklarindan farkli durusu ile beni en cok cezbeden oyun konumunda.Resmi sitesi :
http://www.hellgatelondon.com/ -
Muhteşem Bir Oyuna Benzior
-
Super oyun abı harbı ya
-
yakın zamanda çıkması gereken Hellgate FPS-RPG türü olarak tabir edilen bir oyun olacak ve Blizzard North'dan ayrılan Diablo ile adını duyuran kişilerin şimdi Flagship Studios adlı bir yapım firması kurdular ve bu oyun üzerinde uğraşıyorlar , videoları zaten klasik Blizzard ekibi havasını taşıyor adamlar Cinematic işinde ustalar...
oyun ayrıca direk single player senaryosu olduğu gibi tıpkı diablodaki gibi online yada lan üzerinden çok kişilik diablo pardon hellgate zevkini sunacak şeklinde tasarlanıyor...
directX 10 oyunu olması düşünülüyor çünkü kaplamalar ve dokular gayet güzel hazırlanıyor ama dX10 ve Vista gibi bir olaydan dolayı oyunların nolacağını bilmiyoruz...
bekliyoruz...