Help... Sanal Ağ Nasıl Kurulur...
-
Arkadaşlar foruma yeni üye oldum, Sanal ağ VPN nasıl kurabilirim yardımcı olabilirmisiniz...
Bir noktada 2 pc var workgoup adsl ile internete çıkılıyor, diğer noktadada tek bilgisayar ve adsl var. İki bilgisayar olan workgruba nasıl map olabilirim. Yardımcı olursanız çok makbule geçer arkadaşlar...
-
sanal ağ... ben de çok önceden düşünüyodum ama sonra anladım windows bunu yapamaz
sonra tesadüfen bi program buldum hamachi diye program sanal bir ağ kartı olarak yerleşiyo bilgisayara programından da ağ kurabiliyosun veya varolan ağa bağlanabiliyosun
çok işime yaradı valla kesinlikle öneriyorum sadece internet gerekiyo (en az 256k adsl önerilir) isteyenler birbirlerine bu şekilde bağlanabilirler ağı kurduktan sonra internet cafedekinin aynı şekilde bağlanmış oluyo bilgisayarlar ister dosya paylaş ister LAN game oyna
buradan indirebilirsin --- www.hamachi.cc
-
SLM Ben siteye yeni katıldım ve bu "hamachi"adlı programın neler yaptıgı ve nasıl kullanıldıgı hakkında bilgi verebilirmisin?
-
Abi indiriyom güzelle benziyo heralde bilgini paylaştığın için sağol.
-
arkadaşlar bu hamachi yi önce kuruyoruz zaten küçük bişey olmalı sonra görev çubuğunda simgesi çıkacak ve bi de bu çıkacak:
burdan önce bağlanma tuşuna basıyoruz bizden bir nick seçmemiz istenecek bir nick sonsuz kişide olabilir bu konuda sınır yok
sonra ağa bağlanma tuşuna basıp ya "Yeni Ağ Kur" diyip ağ kuruyoruz eşi dostu ağa katmaya çalışıyoruz ya da "Varolan Ağa Bağlan" diyip 1 ağa bağlanıyoruz
hazır ağlar için; http://forums.hamachi.cc/ ye girin oradan "public networks" e girin orada halka açık ağları bulabilirsiniz.
Bu Hamachi Ne İşe Yarar?
Bu şekilde ağ kuracağınız için yaptığınız ödevi arkadaşlarınıza gösterebilir veya multiplayer LAN destekleyen oyunları arkadaşlarınızla internet cafedeymiş gibi oynayabilirsiniz.
NOT: Hamachi yi kurup ağ ayarlarını da yaptıktan sonra artık daha fazla bişeye ihtiyaç duymazsınız. Görev çubuğundaki simgedeki üç nokta yeşil olunca herşey çalışıyo demektir. Her sistem başlangıcında kendini açar, ayarladığınız ağlara bağlanır.
-
ben bu proyu ındırdım ve denedım hakkaten mukemmel ama aklıma takılan su ? bizim ag ile ilgili bir problem cıkmaz umarım.yoksa biz biteriz valla :) yok yani şirket batar o bakimdan .