Hem Sistemci Hem Yazılımcı Olabilirmiyim?
-
Selam arkadaşlar hem sistem hem yazılım üzerinde yoğunlaşabilirmiyim ?ikisi birden çalışacak olsam kasarmı ? teşekkürler..
-
iki konuda da uc noktalara gelemezsin örnek sistem kısmında HA çözümü geliştirirken öbür tarafta yapay zeka yapamazsın ama iyi bir yazılımcı sistemi bilir iyi bir sistemcide yazılımı bilir.Örnek vermek gerekirse ben kendi kurdugum sunucular ve networklerin tüm backup ve monitoring araclarını kendim yazdım
-
bakiniz; renegadealien
-
Çevremdeki mühendislerde aynı şeyi söylüyor iyi bir yazılımcı iyi bir sistemcidir ve iyi bir sistemci iyi bir yazılımcıdır..bu biraz karışık geldi :)
-
extraordinaryy bunu yazdı:
-----------------------------Çevremdeki mühendislerde aynı şeyi söylüyor iyi bir yazılımcı iyi bir sistemcidir ve iyi bir sistemci iyi bir yazılımcıdır..bu biraz karışık geldi :)
-----------------------------
yazılım bilmek demek direkt sistem bilmek demektir.Çünkü yazılımlar sistemlerde çalışırlar.Yani birini bileyim birini bilmeyeyim diyemezsin. -
şöyle anlatim bir backup projesi yazıcaksın bu projede sunucunun tüm ayar dosyalarını,web içerigini ve database bilgilerini alman ve uzaktaki bir sunucuya yüklemen lazım.Aynı şekilde dosyaları bir şekilde uzaktaki sunucudan çekip tekrar sunucuna kurman gerekicek.Bunun için hangi ayar dosyası nerdedir nasıl backup'ı alınır nasıl geri kurulur bilmen lazım :)En temeli budur
-
sistemci olmanın yolu yazılımcılıktan geçer.
-
Olmaya calışıyorum valla gece gündüz...
Bakalım...
-
benim düşüncem de o ama çook çalışmak lazım çook :)