Hep Birseyler Eksik ?
-
Bakiyorumda insanlarin yarisindan fazlasi yasamayi hata ve yuk olarak goruyor . Kendinize "neden" yada "ben ne icin varim?" diye sordunuz mu ? Eger sormadiysaniz sorun boylece hersey azda olsa netlesecektir. Eger bu soruyu sorduysaniz birde sunu dusunun bir kanser hastasisiniz ve 10 gun yasayacaginizi ogrendiniz ne kadar kotu degil mi ? Hayatiniz bitmistir o an ve 10 gunu nasil veya neyle kimlerle gecireceginizin derdine dusersiniz ve keske dersiniz .Keske birseyler olsada biraz daha yasayabilsem hayata daha doymadim. Ama hayat normal monoton gidincede hayattan cok sikildim dersiniz.Ve ufacik birseyde olmek istiyorum dersiniz.Hatta arkadasinizin dogum gunune gitmek isteyipte gidemediginizde ve ustelik babanizdan harclik alamadiginizda bile ayni seyi dusunursunuz . Ama yanildiginiz hicbir zaman aklinizin ucuna gelmez neden mi cok rahat oldugunuz ve hicbirseyi goremediginiz icin. Belkide bu satirlari yazarken hayatimda baska seyler yapsam daha dolu yasayabilirim hayati . Veya daha kotu . Kim bilir su an bunlari okurken kac kisinin 10 gun omru kalmistir veya 10 gununu kiminle geciriyor.Ben bunlari neden mi yaziyorum birden bire hayatimdan birseyler eksilmeye basladi ve bu aralar kendimi hep suclu hissetim herkes gibi yasadigim icin ve bu aralar kendimi hep suclu hissetim 10 gunumu degerlendiremedigim icin ve bu aralar kendimi hep suclu hissetim ailemi yeterince sevmedigim ve onlara hep karsi ciktigim icin ve kendimi suclu hissettim kurdugum ailenin eve ekmek goturmeyen ayyas bir herif oldugum icin ve kendimi hep suclu hissedicegim OGLUMA MEZARIMIN USTUNE BIR CICEK KOYMAYACAK KADAR KIRDIGIM ICIN yaziyorum.
Begenen veya begenmeyen yorum yaparsaniz sevinirim.
-
Ben çok düşündüm ve sonuca vardım hayatım online bilgisayar oyunu gibi oyunda görev bitmez hayatta dert bitmez ama oyunda nasıl görevler bizim seviyemizi artırıyosa dertte öyle bundan 2 yıl önceki Ağladığım derdim keşke şimdi olsa çünkü büyüdükçe dert te büyüyor.
-
TORN bunu yazdı:
-----------------------------
Ben çok düşündüm ve sonuca vardım hayatım online bilgisayar oyunu gibi oyunda görev bitmez hayatta dert bitmez ama oyunda nasıl görevler bizim seviyemizi artırıyosa dertte öyle bundan 2 yıl önceki Ağladığım derdim keşke şimdi olsa çünkü büyüdükçe dert te büyüyor.
Tabiiki sorumluluklar su an sorumluluk sahibi olmasaydik insan nesli tukeniyordu.Ufacik bir ornekle anne babanin sorumluluk sahibi olmadigini dusunursek bebek kendi kendine bakamaz ve dunyaya gelen bebekler teker teker yokolurlardi. -
çabucak ölüp cennete gitmenin yolunu arıyorum ben, yahu keşke çocukken araba çarpsaydı peh şimdi büyüdük cehenneme gitme şeyide var bare askerde şehit düşelim.
-
Allura bunu yazdı:
çabucak ölüp cennete gitmenin yolunu arıyorum ben, yahu keşke çocukken araba çarpsaydı peh şimdi büyüdük cehenneme gitme şeyide var bare askerde şehit düşelim.
Neden :| Onlarca kisi hayata baglanmak icin beklerken neden hayatin tadini cikarmaya bak yarini 2 gun hayatin kalmis gibi yasa hayati en azindan monoton olmaz hayatin birseylerden zevk alirsin. -
cok güzel yazmıssın hocam gerceklerı gercek kelimelerle acıklamışsın.Hayatı boş gecirmemek lazım kaç saatimizin kaldıgını bılmıyoruz.Hayata her an güzel bakmak dedigin gibi kolay olmuyor bazende imkansız oluyor fakat eger o an güneş yoksa dünyanda.Cama nefesınle buğu yapıp güneş çizmelisin.
-
Claros bunu yazdı:
Allura bunu yazdı:
Neden :| Onlarca kisi hayata baglanmak icin beklerken neden hayatin tadini cikarmaya bak yarini 2 gun hayatin kalmis gibi yasa hayati en azindan monoton olmaz hayatin birseylerden zevk alirsin.
-----------------------------Adamın biri anlatmıştı adam rüyasında ölüyo filan bağırıyo nolur tekrar gideyim ama nafile ben tadını çıkarıyorum bazende hayata karşı bilerek gülümsüyorum
bknz=ceza&sagopa neyim varki.
-
Eğer karnın toksa ve kalıcak bir yerin de varsa hiç bir sorun yoktur..
Hayat dişlilerin olduğu bir sistem belki evet bizler minik 'biricik' dişlileriz kendimizin biriciği..Oturup ciddi ciddi düşündüğünde; gerçekten birşeye yaramadığını, yok olduğunda sistemin durmadığına durmayacağına emin olabilirsin,bir iki ahlanıp vahlanan olsa da senin için değil kendi hayatlarında ,kendileri için senden aldıkları şeylerden dolayı ..
İntihar edemiyor olmak;intihar etmekten çok daha zor olduğundan ve ''hep birşeyler eksik'' olduğundan yaşıyoruz zaten.
Hepimiz hikayemizin prensi prensesi kralı kilit noktası can alan kısmıyız.. ama kendimizin biriciğiyiz fazlası değil..bu da durmadan düşünmeye değer bişey değil.
-
hadi keyfine bak inan bana aldanma öbür dünyaya hayatı yaşaa korkma öbür dünyayı sorma hayatı yaşa. bkz : duman.
-
Bence bizler eksiğiz.Hep birşeylerin eksikliğinden yakınırız.Birşeyleri eksik gördüğümüzden veya eksik görmek istedğimizden hep eksik kalırız.Anlıyacağınız kısır döngü bu.Birşeyleri tam görememe gibi bir yetenek bıraktı bu birşeyleri hep eksik görmek...