Hepatit B Aşısı Hakkında Bi Sorum Var Acil ?
-
valla baya bi önemli benim için, 2 sene önce lise sonda geldiler aşı için ilk dozu okulda vurdular gittiler diğer 2 dozu sağlık ocağında vurdurun dediler, ben gittim 2. dozu vurdurdum 3. doz çok sonra bi tarihe verdiler onuda unuttum aklıma geldiğinde iş işten geçmişti zamanı dolmuştu bende gidip vurdurmadım. Şimdi polislik için sağlık raporu alacam haftaya, annemde şimdi söyledi rahmetli babam taşıyıcıymış sanırım oda emin değil tam olarak. Banada bulaşma ihtimali var eğer bu durum varsa. Ama şuda var ben 2 kerede kan verdim geçen sene, donör olarakta listedeyim. Eğer olsaydım hepatit sanırım kan verirken zaten çıkardı diye avutuyorum kendi mi :| Haksız mıyım ?
Velhasıl tam Sorum şu olacak, ben bu 2 dozu vuruldum 3. yü vurulmadım, 2 dozda olsa aşı koruyucu bi etkiye sahip olur mu ? Yoksa son dozu vurulmadığım için her hangi bi etkisi olmaz mı bu aşının ?
Duyan, bilen, bu konuda fikir sahibi olan varsa bi yardımcı olsun lütfen kafam allak bullak şuanda :/ Yarın kan testi için baktırmaya gidecem ama içime düştü artık bi korku bi yardımcı olun.
-
Arkadaşım sakin ol, elbette Kızılay'da kan verme öncesi testte çıkardı pozitif olsa. Bir sağlık ocağına aç karına gidip Hepatit B için kan testi olabilirsin.
Benim aşılar hakkında bilgim yok.
Not: Çalışma arkadaşımın hepatit b taşıyıcısı olduğu öğrendiğimde seninle aynı endişeleri ben de yaşamıştım, öksürükle falan geçer diye biliyordum Kan testi yaptırdım, Allah'a şükür yokmuş.
-
ERERESEL bunu yazdı:
-----------------------------
Arkadaşım sakin ol, elbette Kızılay'da kan verme öncesi testte çıkardı pozitif olsa. Bir sağlık ocağına aç karına gidip Hepatit B için kan testi olabilirsin.
Benim aşılar hakkında bilgim yok.
Not: Çalışma arkadaşımın hepatit b taşıyıcısı olduğu öğrendiğimde seninle aynı endişeleri ben de yaşamıştım, öksürükle falan geçer diye biliyordum Kan testi yaptırdım, Allah'a şükür yokmuş.
-----------------------------Vallahi sakin olamıyorum işte :/ 3 yıldır polislik için ölüp diriliyorum şükür bu sene kazandım şimdide bu durum kafma girdi iyice çöktüm 1-2 gündür :(
Dediğin gibi işte kızılayda illaki çıkardı diye ümit ediyorum. Yarın gidip test olacam sabah erkenden inşallah sorun yoktur, varsa bittim :|
-
olsaydı çıkardı. ben hepatit b taşıyıcısı olduğumu kızılaya kan verdikten sonra öğrendim. bi torba kan verdim sevabına, birkaç gün sonra aradılar. bi sürü kan testini standart olarak yapıyolarmış zaten. gitti böyle böyle dediler. bi test daha yaptılar ücretsiz. sonuçları elime verdiler. durumu açıkladılar.
olan benim bi ünite kana oldu :D
-
taşıyıcı olsan kan almazlardı hocam rahat ol.
-
dede bunu yazdı:
taşıyıcı olsan kan almazlardı hocam rahat ol.
-----------------------------İnşallah öyledir.
Eskişehir Anadolu Hastanesini aradım yarın olmaz bayramdan dolayı sanırım, cuma gelin dedin :s
-
yazdık olm yukarda okusana
daha 4 yıl önce falan başıma geldi şimdi 10 kat daha fazla bakıyolardır
bu arada sonradan öğrendiğime göre babadan geçme riski de çok az
-
Prometheus bunu yazdı:
yazdık olm yukarda okusana
daha 4 yıl önce falan başıma geldi şimdi 10 kat daha fazla bakıyolardır
bu arada sonradan öğrendiğime göre babadan geçme riski de çok az
-----------------------------tmm la okuduk ne bağırıon :D illa senden mi alıntı yapacam okuduğumu belli etmek için :| :D