folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Her Cisim Elektriklenir Mi?

Her Cisim Elektriklenir Mi?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    S0KR4T3S
    S0KR4T3S's avatar
    Erkek

Soru açık dostlar, cam,plastik, yün ve saçla yapıldığını biliyorum her cisimde az da olsa oluyor mu bu olay? 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TheKorsans
    TheKorsans's avatar
    Erkek

Atom olan herşeyde oluyor azda olsa. 7. sınıf konusuydu bu. Çok yakın geçmişte olduğu için iyi hatırlıyorum :D 

Hayattaki yegane üstünlüğüm, Türk doğmaktır.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    exchanger
    exchanger's avatar
    Erkek
    SeyhSamil bunu yazdı

Soru açık dostlar, cam,plastik, yün ve saçla yapıldığını biliyorum her cisimde az da olsa oluyor mu bu olay? 

Elektriklenme dediğimiz olay malzemelerin + veya - ile yüklenmeleri durumudur bir nevi. Bildiğiniz üzere dünya yani yerküre nötr'dür. Bunun sebebi elektriklenmesi için gerekli + veya - yükün çok fazla olmasıdır.Bu gibi durumlar dışında: 

Kısaca cevabım evet elektriklenir. Ancak bu elektriği hemen dünyaya da aktarabilir. Böylece anlık bir elektriklenme sonucunda yeniden nötr duruma geçebilir. 

eklemeleddin :  Elektriklenme malzeme atomlarının + veya - ile yüklenmesi ile ilgili olduğundan ve her malzeme atomlardan oluştuğundan elektriklenme mecuttur. Tabiki + veya - değer alamayan kararlı yapıdaki soygazlar hariç. Aslına bakarsanız onların bile özel durumları vardır. 

exchanger tarafından 02/Tem/14 00:10 tarihinde düzenlenmiştir

"Dünyanın bütün kötülüklerine baş kaldır. Bazen senin iyiliğin başkasının kötülüğüne de olabilir. Kendi iyiliğine de baş kaldır..." Y.Kemal
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sherlock.
    r10aldinho
    r10aldinho's avatar
    Erkek

her cisimde elektriklenme olmaz.

mesela tahta ve porselen

İlk batışını ben gördüm güneşin, Gün dönümüne sen yetiştin, Kaptanı benim bu geminin, En son ben çıkarım, Panik etmeyin ___________________________________________________________ iletisim: www.tahribat.com@gmail.com
Toplam Hit: 899 Toplam Mesaj: 4