Her Kez Dj Olacak Kendi Remixsini Yapacak!!!
-
öncelikler yazdıgım adreslerdeki programları indirim
www.flstudio.com flstudio5 i indirin
www.acoustica.com acousticamp3audio mixeri indirin
beat leri yani rtimleri fl studyoda yapcaz montajı ise acoustica da yapcaz resimli ve ayrıntılı anlatımı hazırlıyorum bu forum baslıgı altında bulacaksınız...
unutmayım müzik ruhun gıdasıdır remixse ruhun ta kendisidir..
bu programları kullanarak yaptıgım calısmalardan bir kacını buraya koyuyorum
http://rapidshare.de/files/3460421/y_tilbe_seker_oglan.mp3.html
http://rapidshare.de/files/3644489/djfatih_erci-e.mp3.html
daha bir cok calsımam bir cok müzik platformlarında sunulmakta buraya yazamıyorum reklam olur diye yaptıgım calsımalrın cogu arabesk ve fantazi isteyen bana ulassın No_ProbleM_HCK@hotmail.com
-
adam zipler şarkıları :D
-
H4CK3R bunu yazdı:
adam zipler şarkıları :D
Sen ziplersin artık >:( USLUBA DİKKAT !! -
arkadaşlar bırakın onları falan siz şu programlara bakın ağzınız açıkkalcak http://www.inndir.com/ara.php?ara=dj+ link tıkla yeter :)
-
Parcalarimin cogunu bu programla yapiyorum ve bu yuzden bu konuya daha cok agirlik vermek istiyorum
?likle fl studio kullanimini 2 asamada anlatacagim
1:remix yapmak icin
2:remake (dijital parcamizi)yapmak icin------kolay REMIX NASIL YAPILACAK-------
?celikle programi acinca bir proje ile aciliyor dinlemek isterseniz play tusuna basin ve dinleyin (neler yapabileceginizi gormekk icin iyi olur:)
yok ben almayayim hemen bir rmx yapayim diyorsaniz ozaman hadi basliyalim
Programi acinca korkunc gorundugunu biliyorum ama bu sizi hic korkutmasin cunki bir cok seyi kullanmiycaz
öncelikle file kismindan new i seciyoruz
karimiza 4 ses ten olusan(kick,clap,hihat,snare)bir patterns sayfasi aciliyor iste dikkat ederseniz karsilarinda bulunan kutucuklari isaretlediginizde ve play tusuna bastiginizda isaretlediiniz kadar ses calmaya basliyor,iste bu alan beatlarimizi rtimimizi yazacamiz,yapacagimiz alan
remix yaparken en cok kullanacagimiz b?lere gelelim artik
1:solda bulanan packs bölümundan rtimimizde kullanacagimiz sesleri sececegiz
2:fx yani efektler buda ekranin en saginda ve en ?yer aliyor
simdi rtm duygunuz varsa hadi bir rtim yazalim packs bolumuna tikliyoruz ve ordaki alt b?lerden istedigimiz sesleri surukleyip pattern b?umuze surukluyoruz yada secmek istedigimiz sesin uzerine sag tiklayip 'open in new cahannel' diyoruz,burda kullanmiyacaginiz bazi secenekleri yazayim kafaniz karismasin
pack bolumunda -sytrus,-strings,-percs,-basses'leri simdilik kullanmayin diger bolumlerden sesleriniz secip patterns bolumunuze atin
kutucuklari kullanarak rtminizi yazin
hizini yukardaki buyuk sayacn altindaki kucuk dijital ekrandan ayarlayabilirsiniz(tempo)
rtminizi yazdiktan sonra file kismindan export edip acoustica mp3 audio mixser parcaya montajini rahatlikla gercekletirebilirsiniz.
Not:onemli bir konu temponuzun remixsini yapacaginiz parcayla uyusmasi yani temponuz hizli parca yavas ise igrenc olur bununda cok kolay 2 yolu var anlatiyorum iyi dinleyin
1-parcayi acoustica da kesin 20 saniyelik kismini wave formatina cevirin ve sonra fl studio yu acarak file kismindan import/beat to slice yi tiklayarak 20 saniyelik kismi flye tasiyin bitti iste bukadar,bir bakmissinizki tempo b?unda parcanin hizi bmp si orda yazar halde ne guzellll :)
2:magix programini kullanarak parcayi impot edin ve sonra cikan ktucuga ok dedikten sonra bmp si orda yazacaktir metronom esliginde
son olarak imza olayina gelelim fl studio programini istediginiz gibi konusturabilirsiniz nasilmi ?
solda misc den used by demo project kismindan bir insan sesi secin kirmizi olanlardan onu alin ve patterns bolumune surukleyin cikan kutucukta istediginiz seyi yazip s?tebilirsiniz ama ingilizce lisani oldugu icin biraz ugrasmaniz gerekir ben mesala fatih dedittirmek icin foteih yazmak zorundayim anladiniz herhalde cikan kutucuktaki 4 secenekten istediginiz secip ayarlarinizi yapabilirsiniz hadi kolay gele
--unutmadan daha ayrintili ve resimli d?an geliyor---- -
hoca benim gitar ile bestelediğm şarkılar falan var bunlara pc den drum bas falan ekleyip üzerine gitar solo falan yapmak istesem nasıl yaparım butür yazılımlar varmıdır.
-
öncelikle yaptıgın besteleri kaydetdip dijital ortama aktarman gerekiyor wave formatında yada mp3 formatında sonra bu parcanı flstudioya import edip istegin ensturman eşliğinde bass gitar drum bass hatta vokaller ve efecklerle güzel bir aranje elde edbiklirsin ama fl stüdyoyu kullanmayı öğrenmen lazım baska bir program olarakta cubesx i öneririm ama oda sadece macintosh için
-
cubesx vardı bi ara klavye falan öyle bi kayıt almıştık para ile yapılmıştı benin klavyem yok olsa güzel işler yaparım
benim istediğm tam tersi yanlız sen var olan parçalarla oynadığından öyle dedin herhalde
ama genelde önce drum bas yazılır üstüne söylenir yada çalınır benim bildiğim bana amatör bişiler lazım bi ara fianal kullandım ama nota bilgisi çaok fazla istiyodu neyse saol
-
iyyy maşşallahh..