Her Koyun Kendi Bacağından Asılır ( ! )
-
Bir gün halka doğru yolu göstermek için söylediği sözlerden rahatsız olanlar, Hârûn Reşîd'e gidip; "Sultanım, bizim yaptıklarımızın ona ne zararı var? Bizi kendi hâlimize bıraksın. Sonra her koyun kendi bacağından asılır." gibi sözlerle şikâyet ettiler. Bunun üzerine Hârûn Reşîd, Behlül Dânâ'yı çağırtıp, halkın isteğini bildirdi. Behlül Dânâ hiç sesini çıkarmadan sarayı terk etti. Birkaç koyun alıp kesti, bacaklarından mahallenin köşe başlarına astı. Bunu gören halk gülerek; "Deliden başka ne beklenir, yaptığı işler hep böyle zâten." diyorlardı. Aradan günler geçtikçe, asılan hayvanlar kokuyor, bundan da bütün mahalle zarar görüyordu. Kokudan durulmaz hâle gelince, aynı kişiler Hârûn Reşîd'e gidip, durumu anlattılar. Behlül Dânâ'yı çağırtıp, sorduğunda: "Bir kötünün herkese zararı olduğunu herhalde anladılar. Ben bir şey yapmadım, her koyunun kendi bacağından asıldığını onlara gösterdim." diye cevap verdi.
-
ben bu sözü ilk duyduğumda zaten doğru bişe olmadığını anlamıştım. O zamanlar çok küçüktüm ama harikalığım taa ozamandan beri vardı :P
yazı da güzel -
NighT-7 bunu yazdı:
-----------------------------O zamanlar çok küçüktüm ama harikalığım taa ozamandan beri vardı :P
-----------------------------Bkz. kendi kendini kandırmak :D keh keh keh
-
üniv 1 de ilk matematik dersinde bu sözü duymuştum.
bencede herkes kendi bacağından asılmıyor. neden derseniz buna benzer /mat dersinden 3 kişi beraber kopyayla geçmiştik./ demekki değilmiş.
-
Her koyun kendi bacağından asılır diyenlere benimde cevabım kısa ve basit oluyordu..
Her koyunun kendine has kokusuda vardır (!) :)
Hatta birde özentilik yapıp ingilizcesini de yazayım; :)
Every sheep has an own scent!
-
Bacaksız koyunu neresinde asıyolar acaba :D muahaha :D
-
burada aynı fikri paylaşabilmenin, karşılıklı saygının ve inanç toplumunun önemi vurgulanıyor.
Hikayenin esprisi budur.
-
vay be ne koymuş lafı adamlara :D
-
eee öyledir tabi her koyun kendi bacağından asılmasına asılırda tüm mahalleyide kokutur elbet... bu bana dokunmayan yılan bin yaşasın gibi bişey...
Toplam Hit: 1062 Toplam Mesaj: 9