folder Tahribat.com Forumları
linefolder Müzik & Sinema & Tiyatro & Kitap & Televizyon & Seminerler & Edebiyat
linefolder "Herkes İçin Biraz Mutluluk" İsteyen Bir Adamın Hikayesidir

"Herkes İçin Biraz Mutluluk" İsteyen Bir Adamın Hikayesidir

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AnTiSoZeL
    AnTiSoZeL's avatar
    Erkek
    Jerry, çevresindekilerin çok sevdiği insnalardan biriydi. Keyfi her zaman yerindeydi. Her zaman söyleyecek olumlu bir şey bulurdu. Hatta bazen etrafındakileri çıldırtırdı bile!
    Bu adam, bu halde bile nasıl iyimser olabiliyordu? Birisi nasıl olduğunu sorsa; 'Bomba gibiyim' diye yanıt verirdi hep.. 'Bomba gibiyim.'
    Jerry bir doğal motivasyoncuydu. Yanında çalışanlardan biri, o gün kötü bir günündeyse, Jerry yanına koşar, duruma nasıl olumlu bakılacağını anlatırdı.
    Bu tarzı fena halde düşündürüyordu beni. Bir gün Jeryy'ye gittim. 'anlayamıyorum,'' dedim. 'Nasıl olur da, her zaman bir koşulda bu kadar olumlu bir insan olabiliyorsun? Bunu nasıl başarıyorsun?'
    'Her sabah kalktığımda kendime ''Jerry bugün iki seçimin var: Havan ya iyi olacak, ya kötü'' derim. Havamın iyi olmasını seçerim. Kötü bir şey olduğunda gene iki seçimim var: Kurban olmak, ya da ders almak.'
    'Ben başıma gelen kötü şeylerdenn ders almayı seçerim. Birisi bana bir şeyden şikayete geldiğinde, gene iki seçimim var: Şikayetini kabul etmek ya da ona hayatın olumlu yanlarını göstermek. Ben hayatın olumlu yönlerini göstermeyi seçerim'
    'Yok yahu' diye karşı çıktım. 'Bu kadar kolay yani?' 'Evet kolay' dedi Jerry. 'Hayat seçimlerden ibarettir Her durumda bir seçim vardır. Sen her durumda nasıl davranacağını seçersin.Sen insanların senin tavırlarından nasıl etkileneceklerini seçersin. Sen havanın, tavrının iyi yada kötü olmasını seçersin.. Yani sen, hayatını nasıl yaşayacağını seçersin!'
    Jerry'nin sözleri beni oldukça etkiledi. Onu, uzun yıllar görmedim ama. Ama, hayatımdaki talihsiz olaylara karşı dövünmek yerine, seçim yapmayı tercih ettiğimde hep onu hatırladım.
    Yıllar sonra Jerry'nin başına çok tatsız şeyler geldi. Soyguna gelen hırsızlar paniğe kapılıp Jerry'yi delik deşik etmişler. Ameliyatı 18 saat sürmüş, haftalarca yoğun bakımda kalmış. Taburcu edildiğinde kurşunlardan bazıları hala vücudundaymış.
    Ben onu, olaydan altı ay sonra gördüm. 'Nasılsın?' diye sorduğumda 'Bomba gibiyim' dedi 'Bomba gibi'
    'Olay sırasında neler hissettin Jerry?' dedim. 'Yerde yatarken iki seçimim vardı. Ya yaşamayı seçecektim ya ölümü... Ben yaşamayı seçtim.' dedi.
    'Korkmadın mı, şuurunu kaybetmedin mi?' diye sorduğumda 'Ambulansla gelen sağlık görevlileri harika insanlardı. Bana hep ''iyileşeceksin merak etme'' dediler. Ama acil servisin koridorlarında sedyemi hızla sürerlerken ilk defa korktum. Doktorların ve hemşirelerin yüzündeki ifade bana bu adam ölmüş diyordu. 'Bir şeyler yapmazsam biraz sonra gerçekten ölü bir adam olacaktım.'
    'Ne yaptın?' diye merakla sordum. 'Kocaman bir hemşire yanıma yaklaştı ve bağırarak herhangi bir şeye alerjim olup olmadığını sorduç 'Evet ' diye yanıt verdim. 'Var.' Doktorlar ve hemşireler merakla sustular. Derin bir nefes alarak kendimi toparladım ve bağırdım: 'Benim kurşunlara alerjim var!'
    'Doktorlar ve hemşireler gülmeye başladılar. Tekrar bağırdım. Ben yaşamayı seçtim. Beni bir canlı gibi ameliyat edin. Otopsi yapar gibi değil! '
    Jerry, sadece doktorların büyük ustalıkları sayesinde değil, kendi olumlu tavrının büyük katkısı ile yaşadı. Yaşaması bana ders oldu.
    Her gün, hayatımızı dolu dolu yaşamayı seçme şansımız ve hakkımız olduğunu ondan öğrendim. Ve her şeyin kendi seçimimize bağlı olduğunu...

Alıntıdır: İnsan İsterse(Azmin Zaferi Öyküleri-1) Kitabı. Sayfa: 17-18-19 Kitabın yazarı Mümin Sekman.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ciğerci
    hakanS
    hakanS's avatar
    Erkek
    Hayata pozitif bakabilme adina yazilmis guzel bir hikaye..Tesekkurler..

...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dunyahali
    dunyahali's avatar
    Erkek
    çok güzelmiş.

DiBe VuRmAyA bİrAz DaHa Az KaLdI..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZoRKaYa
    ZoRKaYa's avatar
    Erkek

Gerçekten çok güzelmiş, ders almak gerek hayat bizim ellerimiz içinde iki seçimimiz var her zaman...

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    persian
    persian's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

DawnOfDarkness bunu yazdı:
    -----------------------------
    Hayata pozitif bakabilme adina yazilmis guzel bir hikaye..Tesekkurler..
    -----------------------------
    Katılıyorum arkadaşa

paylaşım için sağol

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    V1PER
    V1PER's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Başarı Madalyası
    Erkek
    Mümin Sekman acaba Jerry gibi yaşayabiliyor mu merak ediyorum açıkcası ...
Toplam Hit: 992 Toplam Mesaj: 6