folder Tahribat.com Forumları
linefolder Download / Dosya Paylaşım
linefolder Hertür Dosyaya"Notepad İle Aç"Sağtuş Menüsü Ekleme(Notepad İle Açmak Hiç Bu Kadar Kolay Olmamıştı:)

Hertür Dosyaya"Notepad İle Aç"Sağtuş Menüsü Ekleme(Notepad İle Açmak Hiç Bu Kadar Kolay Olmamıştı:)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SyspioniC
    SyspioniC's avatar
    Erkek

bazen herhangi bi dosyayı notepadle açmamız gerekebilir. nfo dosyaları .bat dosyaları vs... açmak için sağtuş birlikte aç... ya da uzantıyı txt yaparız ya da başka bir yöntem...

benim size sunduğum fırsat cok basit :)

http://img116.imageshack.us/img116/6969/notepadmx8.jpg

her çeşit uzantıya sahip dosyalara ekleniyor.(.rar .html .jpg .exe .dll ...) zaten bunu kayıttaki (*) işaretinden anlamış olmalısınız gerizekalı değilsiniz ya :)

neyse lafı fazla uzatmadan registry kaydini paylaşayım: 

http://rapidshare.com/files/101794370/notepad.rar.html  sadece 401 bayt :D zaten bunu formalite icabı koyuyorum, siz pekala kendinizde yazabilirsiniz :D

kod: 

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_CLASSES_ROOT\*\shell\Notepad]
    @="Notepad ile aç"

[HKEY_CLASSES_ROOT\*\shell\Notepad\Command]
    @="notepad %1"

bu kodu notepada yapıştırıp .reg olarak kaydedersiniz sonra çalıştırırsınız işte... beceremesseniz linkden indirin o zaman :P

kodu kendinize göre özelleştirebilirsiniz farkettiyseniz, "Notepad ile aç" kısmına başka bişi yazarsanız  menüde o cıkar(örn:çüküm ile aç, tirbuşonla aç vs :)

ayrıca başka şeylerde yapabilirsiniz mesela komut değerine winrar %1 yazarsanız winrar ile açılmaya çalışacak ;) 

bu yontemi kısmen ben buldum (yani vista managerdeki işlemin regmonda izini sürdüm, boyle bi kayıt girişiminde bulundugunu gördüm. şimdide ben yaptım diyede sizi kandırıyom :)

son olarak bazı arkadaşlar şuna takılabilir: niye not defteri değilde Notepad ? Çünkü ORJİNALİNE SAYGI hocalar ;) 

http://www.notepad.org/

"Derviş Yunus bu sözü eğri büğrü söyleme, Seni sorguya çeker bir Molla Kasım gelir."
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DarkF4Te
    DarkF4Te's avatar
    Erkek
    vallaha işime yarayacagını dusunmemıstım ama gecenlerde turbolaunchun 1-2 dosyasını bızıklamam gerektı çoğunun uzantısı farklıydı hepsıne sağ tıkla bırlıkte ac notepad vs. vs.  harbiden zor oluyor :D

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nickneyime
    nickneyime's avatar
    Erkek
    oooo hojam 10 numara adamsın yaa :D ne güsel oldu ya öle :D lazim oluodu paso :D

bunch of idiots around me, yes everywhere.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    itfaiyeci
    itfaiyeci's avatar
    Erkek
    Ben sanki vermiştim böyle bişey :/
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JPriest
    JPriest's avatar
    Erkek
     Notepad++ kurun bunu yapmaktan kurtulun :) O zaten kurulumda kendisi ekliyor. (Ben eklemesini istemedim ama eklemiş :) + Güzel bi metin editörü..

Sen hiç kaval çaldın mı?
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SyspioniC
    SyspioniC's avatar
    Erkek

StigmatA bunu yazdı:
    -----------------------------
    Notepad++ kurun bunu yapmaktan kurtulun :) O zaten kurulumda kendisi ekliyor. (Ben eklemesini istemedim ama eklemiş :) + Güzel bi metin editörü..

-----------------------------

tamamda hacı ben ne dedim ? orjinaline saygi :)

"Derviş Yunus bu sözü eğri büğrü söyleme, Seni sorguya çeker bir Molla Kasım gelir."
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SyspioniC
    SyspioniC's avatar
    Erkek

haa arkadaşlar bunu kaldırmak isterseniz ne yapacagınızı söylemeyi unuttum :)

regedit -->

HKEY_CLASSES_ROOT\*\shell\

anahtarındaki notepad klasörünü silin eski haline dönecektir... 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SyspioniC
    SyspioniC's avatar
    Erkek
    bugün bunu kullanmam icab etmişti bi de uplayayım dedim yararlansın millet :)

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Moonchild
    Moonchild's avatar
    Erkek

galiba ben gerizekalıyım :|

kayda hiç alıcı gözle bakmadım :D

Toplam Hit: 1488 Toplam Mesaj: 9