Hesap Makinesi Lazım
-
Yazın büyük bir hevesle aldığım ikinci el TI 83+ hesap makinem dün son görevini de yerine getirerek (son final sınavı :) ) aramızdan ayrıldı.
Eve geldiğimde hesap makinesini açtım, tüm ekran simsiyah olmuş. Dünden beri ne yaptım ne ettimse bir türlü çalıştıramadım. Henüz bir dönem beraber olmamıza rağmen dünden beri yas tutuyorum. Çok alışmıştım kerataya :)
Şimdi bu tarz bir hesap makinesi bakıyorum. Casio 991 es ler falan var ama onlarda da işlem ekrana sığmadığında yana kayıyor, benim istediğim işlemin bir alt satıra geçmesi. Yani yaptığım işlemin hepsini derli toplu görmek istiyorum ekranda ti 83+ de böyleydi.
Uzun lafın kısası kenarda köşede ti 83+ ya da bu tarz bir hesap makinesi olup kullanmayan mürid varsa makul bir fiyata almak istiyorum ya da bağışlarsa her kullandıktan sonra hatırlar dua ederim :)
-
Bende hesap makinesi arıyorum ancak o yeşil ekran değil lcd ekran olsun istiyorum.
Var mı böyle bir aygıt.
-
Hocam ben casio fx-5800P kullanıyorum gayet guzel kendi hafizasında formuller ayrica kendinde kayit yapabiliyosun netten bi arastır istersen. Ben gecen yıl 147 tl ye almıştım.
-
Akıllı telefon, tablet pc falan kullanmıyormusunuz? ne bileyim, en dandik androidli bir telefona bile gelişmiş bir bilimsel hesap makinesi uygulaması kurup kullanmak çok daha pratik olmaz mı bu iş için?
Şahsen yanımda öyle ilkel bir alet taşımam hiç bir zaman, ne zaman yarı yolda bırakacağı belli olmaz. O yüzden neredeyse her işimi iPhone ile hallediyorum.
Ama tabi telefon sınava sokulmaz o ayrı..
-
Casio FX-991ES tek geçiyorum hocam,
integral, eşitlik, vektör, matris determinant çözüyor.
FX 58 serisi de çok iyi ama onu gören hocalar izin vermeyebiliyor,
FX-991ES görünüm itibarıyla 81ES'lere benzediği için çakmıyorlar. 35TL'ye hepsiburada'dan almıştım 3 sene önce.
Ayrıca üzerine 1 A4 kopya yazabiliyosun :D
-
Tablete telefona sınavda izin verilmiyor.Hesap makinesi şart.
fx-5800 e baktım fiyatı çok uçuk geldi.
Hiç olmadı fx-991 es alıcam zaten. Ama ti 83+ a alışınca diğerlerini kullanmak biraz zor gelicek.
-
casio fx5500 yeterli bence
gerçi bimden aldığım dandik hesap makinesinin grafik bile çizdiğini gördükten sonra çöpe atacaktım
-
ti 89 titanium bulabilirsen al baya iyi
-
trampfd bunu yazdı
Ama tabi telefon sınava sokulmaz o ayrı..
aynen hocam hesap makinesini unutup sınava gelsen bile telefon kullandırmıyorlar
-
Valira bunu yazdı
ti 89 titanium bulabilirsen al baya iyi
O kadar para verilir mi bir hesap makinesine!
-
parasında değilim.
bana bir kaç satırlık lcd renkli ekran kaliteli hesap makinesi lazım.