folder Tahribat.com Forumları
linefolder Java
linefolder "Hesap Makinesi Plas Plas" Java Çalışmam

"Hesap Makinesi Plas Plas" Java Çalışmam

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erdoganb
    erdoganb's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Merhaba arkadaşlar, Java programlama dili üzerine bir kitap çeviriyorum,
    kitap GPL lisansı ile dağıtılıyor, yani ücretsiz. Çevirim de ücretsiz olacak,
    tabi e-kitap.

Ben de hem kendimi geliştirmek hem de benim gibi programlama
    temeli olmayanlara yardımcı olmak düşüncesiyle bu kitabı çevirmeye başladım.
    Bi hayli yol kat ettim.

Kitaptaki örnekleri kod kısmı ingilizce haliyle, ben bunları türkçeye çevirmeye çalıştım,
    çevirdim de ve fakat sonuç kafa karıştırıcı. O yüzden kodları tekrar ingilizceye çeviriyorum.

Kitabın adı "Java For Kids" googleye yazınca hemen çıkıyor, yazarı Yakov Fain.
    Yazar amca da sağolsun kendi blogunda yayınlamış, kitabın ingilizce, fransızca ve rusçası var.
    Ben de bi türkçesi olsun istedim.

Neyse sadede geleyim. Kitaptaki hesap makinesini yapmaya çalışıyorum. Ciddi yol kat ettim.

Daha bitmedi makinecik, ama şu anda şekli çok güzel oldu, paylaşmak istedim.

Kitaptaki gerekli düzenlemeleri yapınca bloguma koymayı düşünüyorum.

Hatta bir, jsp blog düşüncesi var aklımda, hem jsp yi öğreneceğim, öğrenirken de bloga

ekleyeceğim.

saygılar, sevgiler...

işte makine plas plas : http://e-rdo.net/paylasiyore/Hesap%20Makinesi%20Plas%20Plas.jar

yardırmak bizim işimiz
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SSPPSS
    SSPPSS's avatar
    Erkek

hocalar bende javacıyım javada takılan sorunu sorusu olan varsa sorabilir... ama googleda aratıp bulabileceğiniz seylerle yormayın lütfen ...

ciddi problemlerde yardım ederim... elimdede tonla ebook var yakında site acıp paylaşcam zaten host sponsoru arıyorum bide kitapları kategoriliycek bi amele

hesap makineside eksik olmuş hesaplamıyo :D

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JPriest
    JPriest's avatar
    Erkek

Sadece çocuklar için değil, yetişkinler de tadabilir :)

Görsel programlama dersinde hoca bu kitabı da tavsiye etmişti. Yararlı bir kaynak. Çevirinin bitmesini sabırsızlıkla bekliyoruz.

Sen hiç kaval çaldın mı?
Toplam Hit: 1338 Toplam Mesaj: 3