Hetzner Dedicated Intel Mi Amd Mi?
-
selam,
yıllardır vultr kullanıyorum küçük çaplı kısıtlı kesime hitap eden kendi sitelerim için. 5 - 20 usd aralığında makineler
son zamanlarda 5 ve 10 usd lik makineler patlamaya başladı. mysql vb crash oluyor. yeni sıfır makineler kurup sıfır tertemiz kurulumlar yaptım yine oluyor. ve açıkçası artık vultr un bunu kasıtlı olarak daha iyi makinelere geçmemiz için yaptığını düşünmeye başladım. zaten direk wordpress deployunda bilerek php memory limiti vb düşük bırakıyorlar, ince ayar çekmeden nginx ve php e aşırı hantal kalıyordu.
hetzner'e geçmeyi düşünüyorum
şu iki makine arasında kararsız kaldım
Intel® Core™ i7-6700 Quad-CoreCPU-B: 10032- RAM: 64 GB DDR4
- NVMe: 2x 512 GB NVMe SSD
AMD Ryzen 5 3600 Hexa-CoreCPU-B: 19914Locations:- RAM: 64 GB DDR4
- NVMe: 2x 512 GB NVMe SSD
biri (intel) 4 çekirdek 8 thread 3.4GHz,, diğeri (amd) 8 çekirdek 12 thread @3.6GHz
7-8 tane günlük tekil girişleri 100-500 arası değişen wordpress siteleri bu dedicatedlerden birinde plesk kurup barındırabilir miyim? hangisini önerirsiniz?
-
hexa core 8 cekirdek degil 6 cekirdek hocam..
surada karsilastirma var iki islemcinin https://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i7-6700-vs-AMD-Ryzen-5-3600/3515vs4040
amd daha iyi görünüyor teoride.. Imkanin varsa ikisini de alip test et.. Oluyor mu bilmem ama birer günlük ikisinde de sistemini kurup performans karsilastirmasi yap..
Ben amd islemcilere hic sicak bakmam, bende ryzen 7 2700 var, kardesime topladigim bilgisayarda intel i7 var, arada daglar kadar fark var :) onun bilgisayari 2 saniyede aciliyor, benimki 30-45 saniye sürüyor :) ki benim bellek 32 gb onun 16 gb.. bir de bu amd'nin sanallastirma zimbirtisiyla ekstra ugrasmak gerek vs.. Amd aldigima pisman oldum ama is isten gecti. Bir daha tövbe :)
Ama serverlarda isler nasil yürür bilmiyorum.. Yukaridaki linkte amd daha iyi görünüyor..
-
unbalanced bunu yazdı
hexa core 8 cekirdek degil 6 cekirdek hocam..
surada karsilastirma var iki islemcinin https://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i7-6700-vs-AMD-Ryzen-5-3600/3515vs4040
amd daha iyi görünüyor teoride.. Imkanin varsa ikisini de alip test et.. Oluyor mu bilmem ama birer günlük ikisinde de sistemini kurup performans karsilastirmasi yap..
Ben amd islemcilere hic sicak bakmam, bende ryzen 7 2700 var, kardesime topladigim bilgisayarda intel i7 var, arada daglar kadar fark var :) onun bilgisayari 2 saniyede aciliyor, benimki 30-45 saniye sürüyor :) ki benim bellek 32 gb onun 16 gb.. bir de bu amd'nin sanallastirma zimbirtisiyla ekstra ugrasmak gerek vs.. Amd aldigima pisman oldum ama is isten gecti. Bir daha tövbe :)
Ama serverlarda isler nasil yürür bilmiyorum.. Yukaridaki linkte amd daha iyi görünüyor..
Evet bende o linkten baktım da yanlış yazmışım düzeltme için teşekkürler.
Sanallaştırma yapmayı düşünmüyorum düz ubuntu üzerine plesk kurup geçeceğim hocam yine uğraştırır mı
Denettirirler mi bilmiyorum birde kurulum ücreti var her iki makineninde
-
pleski siktir et cyberpanel kur, baya deli bir performans farki var.
bir de nasil oluyorsa pleskte 20-30 mb arasi gidip gelen memory kullanimi cyberpanel (litespeed) de 5-6 mb da geziyo
-
Kesinlikle Intel i9 5ghz. AMD de var bende sanallaştırma anlık crash yaşatıyor