Heykelcik
-
HEYKELCİK
Sen yalnızsın. Güneşi korkutup kaçırttın. Karanlığa saplandın. Mum ışıkları tedirgin eder oldu seni. Sen yalnızsın. Hem de hiç olmadığın kadar.
Demet demet çiçeklerin kokusunu duyamaz oldun. Kısılı kaldın ufacık kafesinde. Anahtarı da sakladın sende bir yerlere. Korkuyorsun çünkü dışarıdan. Kafesin ötesinden. Sen duygusuzsun aslında. Özgürlüğün tadını alamayacak kadar.
Varlığını yoklukla pekiştirmeye çalıştın. Sonuç? Yok olmaya yüz tutmuş bir kalp. Sen yanıldın. Mutluluk için yanlış sahile kulaç attın. Oysa akıntının yönünü tahmin bile edemezdin! Dalgaların seni suyun dibine çekmesine izin mi vereceksin? Üstelik gözlerimin önünde!
Sen… Yalanların kırdı umutlarını. Oysa umutların da birer yalandı. Ki sen asla bir yalancı olamadın. Ah! Sorularınla baş başayken sen, ben buradan baktım sana. Ve… Küllerinden doğdu yaram. Acıttın!
Sana bir yol çizdim. Özgürlüğü önünde dize getirdim. Sense onun ayaklarına kapanmasına izin vermedin. Sen iyilik perisini taklit ettin. Ki sen asla bir oyuncu olamadın. Bu pandomimde sana yer açmamıştım!
Şimdi düşünüyorum da, bir sonsuz küme çizebilseydim ben. Ve seni de alabilseydim içine, sınırlarını istediğin kadar zannettiğin. Labirent bölmeler yapsaydım, dolanıp dursaydın. İster miydin? Ben mi? Asla! Sana gerçeklerden bahsetmeliyim. Öyle bir küme yok! Ve asla çizmeyeceğim!
Acımasız mıyım? Asla! Yalnızca iyiliğini istediğimi söylesem. Titrek ışıklar altında gözlüklerini takıyorsan eğer, bir şeyler yanlış demektir. Ve sana aydınlığı gösterecek birileri gereklidir. Hayır, aydınlık tahmininden de acımasız. Fakat hiç biri senin kadar cesaretsiz değil. Sana zincirlerini kırmakta yardım etsem. İstemez miydin?
Sana ağlıyorum ben. Anlattıklarımın hepsini yanlış anladığın için. Tıpkı şimdi olduğu gibi. Aslında bunu da yanlış anladın ya. Eskileri sandın? Hayır tam da şimdi kastım. Ve bir yol ayrımındayım.
Seslen bana. Çakılı kalma kaderin kucağında. Bir melodi bestele akşamın rüzgarında. Emanetini ona ver. Ulaştırsın bana. Hayatta olduğunu bileyim. Kıpırda! Uyuşmadığından emin olayım. Bir tiyatro sergile bana. Duygularını yitirmediğini görebileyim.
Bir sözcük fısılda kulağıma. ‘’ Seni seviyorum ‘’ Bırak gerisini ben halledeyim!
konpicyus