Hibernate Nedir , Yenir Mi İçilir Mi ?
-
İşletim sistemleri üzerinde sohbet ettiğim bir arkadaşımın sorusundan sonra yazmak istedim bu dökümanı… Nedir bu Hibernate , Ne işe yarar dedi arkadaşım… Son zamanlarda sıkça duyulan bu kelimeyi ve ne olduğunu açıklayalım istedim…
Hibernate çok kısa tanımlama ile Windows’u ‘hibernate’ edersiniz, bilgisayarınızı tekrar açtığınızda çok daha hızlı açılır ve de kaldığınız yerden devam edersiniz.

Yani ? : Windows işletim sisteminin kendini kapatması sırasında ” SHİFT “ tuşuna basılı tutularak Ram üzerindeki bilgiyi HDD‘ye kopyalayarak işletim sisteminin daha hızlı açılmasını sağlayan çok şukela bir yöntem diyebiliriz. Bu yöntem tabii ki Diz Üstü bilgisayarlarda yöntemi bilen kişiler tarafından kullanılıyor. Masaüstü bilgisayarlarda ise sorun yaratabiliyor.
Hibernatı komut satırı (cmd consolu) üzerinden çalıştırmak içinse : c:\windows\system32\rundll32.exe powrprof.dll,setsuspendstate hibernate komutunu kullanabiliriz.
Nimetleri ve yararları geç keşfedilen az bilinen bir özellik olan Hibernate ile Windows kullanmak çok daha keyifli hale geliyor. Ee diyeceksiniz Microsoft işletim sisteminin bu özelliğini neden kullanıcılarla paylaşmıyor ? Sanırım Microsoft bu konuya biraz espirütel yaklaşıyor. En sevdiğiniz pastayı buzdolabının görünmeyen bir köşesine kaldıran anneniz gibi.
Referans: onuroktay.com
Yazar: Onur Oktay
-
bknz. sleep mode