Hiç Spam Mail Atan (Spamcı) Biriyle Konuştunuz Mu?
-
Geçenlerde bir spam mail aldım. Bu maili yazan kişi 400 milyon adres içeren bir email listesini satmaya çalışıyordu. Mesaj bana da geldiğine göre 400 milyon adresten bir tanesi de benim email adresimdi. Çaldığı eşyaları size satmaya çalışan bir hırsız düşünün. Bu eşyaların içinde kendinize ait eşyalar görseniz ne düşünürsünüz. Ben de öyle düşündüm.
Gelen mesaj :
Merhaba Sayin Ilgili / Yetkili,
Hemen Her sektorden yuzlerce firma Mail Bank"larimizi ve Ticaret Sanayi Rehberlerimizi kullanarak urun ve hizmetlerinin reklam ve tanitimlarini hem daha hizli ve etkin hemde sadece internet maliyetine yapiyor. vıdı vıdı vıdı...
TICARI PAKET: Kendi icinde toplam 5 ayri calismadan olusan bu paket 1.000.000"a yakin yerli firmanin Web ve E-Mail adresleri yaninda bik bik bik..
FIYATI: 400 YTL
NORMAL PAKET: Yerli kullanicilara ait Karisik adreslerden olusan bu paket 15.000.000 adres ihtiva etmekte olup, cik cik cik...
FIYATI: 400 YTL
WORLD E-BANK: 400.000.000 Yabanci internet kullanicisina ait Email adresini... hey be hey hey!!
FIYATI: 300 YTL
E-Mail Toplama Program Paketi (ETP) :Farkli arama alternatifleri sunan 10 programdan olusan bu paket... savulun uleen!
FIYATI: 250 YTL.
Mail Gonderi Program Paketi: (EGP): Birbirinden farkli Seri ve Toplu mail gonderme alternatifleri sunan...
FIYATI: 250 YTL
Bir dusunun! Karar sizin.
Basari ve esenlikler dileriz.
UYANIK AJANS
Arayın Görüşelim
0 542 XXX XX XX
0 284 YYY YY YY
Not: Tekli alimlarda pakedin uzeri fiyati gecerlidir. Coklu alimlarda kolaylik saglanir.
Çok sinirlenmiştim. Gemi azıya almak mıydı o deyim, bu ne densizlik, bu adamlar coşmuş, resmen insanlara salak muamelesi yapıyor. Hemen cevap yazmalıydım:
Asagida belirttiginiz telefon numaralarinizi kullanarak savciliga suc duyurusunda bulunmayi dusunuyorum.
Spam yaparak beni ve iki bucuk milyon insani rahatsiz etmeye ne hakkiniz var?
Suc duyurusunda bulunmamam icin bana tek bir sebep soyleyin.
Suc duyurusunda bulunsa mıydım acaba? Emin değildim ama çok rahatsız olmuştum. Belki korkar, vazgeçerler diye kendimi avuttum. Ne yazık ki email list providerımız yavuz hırsızmış. Cevap yazmakta gecikmedi:
Suc duyurusunda bulunmakla kendinizi bugun oldugundan daha mutlu hissedecekseniz,bulunun.Bir sekilde bizim mail gondermemize engel olsaniz bile bu tur maillerden yuzde yuz bir daha karsilasmayacaginadan eminseniz hic durmayin.
Size gerek spam konusunda,gerekse benim yaptigim is konusunda teorik,pratik,felsefik vs. vs. bir suru aciklamada bulunmak isterdim,ama anlayip anlamayacaginizi bilmiyorum.Hukiki acidanda gerekli izahati gerekli yerlerde yaptik simdiye dek.Bir vesile dogarsa sizede yapariz.
Vel hasili kelam listemizden cikmak istiyorsaniz tehdit yerine,cikmayi talep etmekle yetinebilirsiniz.Biz remove listemize adresini aldik.Bir daha gonderilmemesine dikkat ederiz. Ancak diger konularda bizim adimiza endise duymadan dilediginizi yapmakta ozgursunuz.
Unutmayin bugun onsuz yasayamadigimiz bir suru teknolojik gelisme bir zamanlar sizin gibi dusunenlerce mahkum edilen seylerdi. TVden tutun cep telefonlarina degin hersey.
Oyle yada boyle bunun da bir hizmet oldugunu gormenizi,anlamanizi arzu ediyoruz.
Gecmiste sizin gibi tepki gosterip tehtidler ve kufurler savuranlar,gun geldi bizi anladilar ve musterimiz oldular.
Umutsuz vaka olmadiginizi ve Bir gun bizi anlayacaginizi umuyoruz.
Esen kaliniz.
Ne diyeyim? Allah akıl fikir versin. Hem suçlu, hem güçlü. Utanmasa beni bir numaralı teknoloji düşmanı ilan edecek. Hani bunlarla muhatap bile olunmaz belki ama gene de üşenmedim aşağıdaki cevabı yazdım. Deliyim.
Suc duyurusunda bulunmakla kendinizi bugun oldugundan daha mutlu hissedecekseniz,bulunun.Bir sekilde bizim mail gondermemize engel olsaniz bile bu tur maillerden yuzde yuz bir daha karsilasmayacaginadan eminseniz hic durmayin.
Yaptigimiz islerde 100% basarili olmak zorunda degiliz. Ama elimizden geleni yapmamiz gerekir. Suc duyurusunda bulunmaktan amacim kisisel tatmin degil. Sadece SPAMLE MUCADELE EDIYORUM. Sizin gibilerle ozellikle mucadele ediyorum, cunku siz sadece spam yapmakla kalmiyor, sahibi olmadiginiz bir seyi (email listelerini) sahiplerinden izinsiz satiyorsunuz. Benim email adresimi satma hakkini size kim veriyor?
Size gerek spam konusunda,gerekse benim yaptigim is konusunda teorik,pratik,felsefik vs. vs. bir suru aciklamada bulunmak isterdim,ama anlayip anlamayacaginizi bilmiyorum.Hukiki acidanda gerekli izahati gerekli yerlerde yaptik simdiye dek.Bir vesile dogarsa sizede yapariz.
Tebrik ederim, kendinizi boyle teorik, pratik, felsefik olarak tatmin etmeye devam edin. Ama beni ve bir suru insani sadece rahatsiz ediyorsunuz. Sacma sapan ve kolayci yollardan para kazanmaya calismaniza teorik, pratik ve felsefik izahlar bulmaya devam edin.
Vel hasili kelam listemizden cikmak istiyorsaniz tehdit yerine,cikmayi talep etmekle yetinebilirsiniz.Biz remove listemize adresini aldik.Bir daha gonderilmemesine dikkat ederiz. Ancak diger konularda bizim adimiza endise duymadan dilediginizi yapmakta ozgursunuz.
Tehdit etmiyorum sadece SPAMLE MUCADELE EDIYORUM. Hem ne listesi bu Allah askina? 400 milyon insani netacans.com uyesi yapip listenize mi eklediniz? Tek rakibiniz Google mi? Listemiz demeyin suna lutfen. Dunyanin dort bir tarafinda bizim gibi kolayci, email hirsizi insanlarin topladigi email listesi deyin.
Unutmayin bugun onsuz yasayamadigimiz bir suru teknolojik gelisme bir zamanlar sizin gibi dusunenlerce mahkum edilen seylerdi. TVden tutun cep telefonlarina degin hersey.
Bugun email gibi bir teknoloji nimetinin kullanilamaz hale gelmesinin yegane sebebi SIZSINIZ ve diger spamcilar. Insanlar hergun eposta hesaplarini kontrol ederken karsilarina cikan yuzlerce spam mesajdan dolayi kufru basarken siz de payiniza duseni aliyorsunuz. Siz sadece spamci degil ayni zamanda satici da oldugunuz icin payiniza daha esasli bir miktar dusuyor. Insanlar sizin yuzunuzden kendilerine gelen spam mesajlari silmek icin zaman kaybediyor. Adini bile bilmediginiz insanlara zarar veriyorsunuz. Sonra da oturup "teknolojik gelisme" dersi vermeye calisiyorsunuz.
Oyle yada boyle bunun da bir hizmet oldugunu gormenizi, anlamanizi arzu ediyoruz.
Mafya milleti de haracini yedigi insanlari korudugunu dusunur. Veya boyle dusunulmesini ister. Bununla yaptigi ise bir anlam kazandirmaya calisir. Anlasilan o ki email mafyasi da yaptigi isin bir hizmet olarak gorulmesini istiyor. Kulahima anlatin lutfen.
-
arkandayız kardeşim bende hergün en az 15 junk/spam mail temizliyorum!.. Allah belalarını versin dicem ama belki bu sitede de yapanlar vardır.. dicek bişey yok yalnız olmadığını bil yeter..
-
"Spamacı" ne demek abu "Spammer" yada "Spamci" yazsan daha guzel olmazmiydi ?
-
pardon yanlış yazmışım,düzelttim....
-
Valla açıkçası insanlar 3 kruşa birbirlerini satan bir ülkede bunları artık ben normal karşılıyorum....
Nedense bu yıl kendime göre karanlık çağ diye nitelendiriyorum...
Çünkü Kurtlar vadisinden sonra herkezin elinde sallamalar , silahlar her eline bunları alan kendini polat elamdar zannediyor...
Bu arada asıl konuya gelelim...
Beyler bu mail spamlarını biraz araştırdım....Ve milyonlarca virüs çeşidi olduğunu anladım bu korkunç bir savaş......
Tamam bizde az virüs göndermedik zamanınıda heves yapıp kendimizi kanıtlamaya çalıştık yakınlarımıza ve okulda ama bu kadar şerefsizce 3 kuruşa dağıtım insanların şerefiyle oynamadık ama bu senin anlattığında resmen oynamışlar......
Kendi kendime bu muydu yani dedim insanlık....Ama nafile biz en azından kimsenin ekmeğiyle oynamıyoruz.....Bunlar ise oynuyor...
Bu arada artık maillere spam şöyle geliyor gennelikle....
Gri renkli fotoğraflar...Koyulmuş ve bir haber veriyorlar bu resmi görebilmek için lütfen tıklayıınz....
Zaten bu mailler genellikle """Macro adı verilen basit bir yöntemle yazılıyor""""" ve araştırdığıma göre bazı virüsler o kadar iyi saklıyorki...Kendilerini farklı boyutlarda değiştirebiliyorlar...
Mesela bir tane örnek veriyim....Bir iniboot.exe diye bir virüsümüz var diyelim.....Bu hemen kendini antivirüs saplamak üsereyken hemen kendini küçük formatlarda dağırak iniboot.eze aniden systembat gibi milyonlarca dosya yaratarak veya sisteme hızlı olarak dos uyarıları göndererek virüs bu arada istediği mekanizmaya yerleşerek işlemi sürdürüyor... -
:))) sitelere giriyorum reklamlar rahatsız ediyor şu mynete söleyin reklam almasın
Toplam Hit: 2509 Toplam Mesaj: 6