Hiçbir Program Yükleyemiyorum Hatada Almıyorum (Ubuntu 16.04)
-
Merhaba hocalar bilgisayar yandı yeni bir bilgisayar aldım :) Neyse normalde kali kullanıyordum br süredir ama ubuntunun 16.04 sürümünü görünce bakalım ne var ne yok ayağına yükleyeyim dedim.
En başta programlar ve indirilen paketler yükleniyordu ama daha sonra hiçbir hata vermeden yeni paket ve programlar yüklenmemeye başladı. Kuruluyor diyor o sırada yenileniyor ve kur diyor tekrar yani başa sarıyor.
Sorularım:
- yüklenmemesinden kaynaklanan logları nerden kontrol edebilirim.
- Olası hata ve sorunlar neler olabilir.
- Siz daha önce karşılaştınızmı bu tarz sorunlarla nasıl çözümler ürettiniz.
Nvidia tarafından 22/Tem/16 14:06 tarihinde düzenlenmiştir -
Ya bende de virtual ubuntu kurulu, sanki kafayı yemiş vaziyette kuruldu. Ne kendi sistem güncellemesini yapabiliyor ne başka bişey.
Verdği uyarı da şöyle : sisteminiz güncel ama yeni sürüm var yüklenemedi :D
-
Hocam şu linke bakabilir misin?
http://askubuntu.com/questions/761210/16-04-cannot-install-anything-from-ubuntu-software-center
-
DuPi bunu yazdı
Hocam şu linke bakabilir misin?
http://askubuntu.com/questions/761210/16-04-cannot-install-anything-from-ubuntu-software-center
şimdi bu sorunu snein sayende çözdüm hocam ama sorunu anlayamadım ingilizcem olmadığından biraz açıklarmıısn öğrenmem açısından sorunu....
Çok teşekkür ederim ayrıca.
-
SHA1 imzasından dolayı olduğu yazıyor hocam imzalar uyuşmadığından böyle bi bug varmış.
Anladığım kadarıyla bu şekilde.İlla gdebi kullanmak zorunda değilsin dpkg -i ile de yükleyebilrisin .deb dosyalarını
-
0x656e bunu yazdı
SHA1 imzasından dolayı olduğu yazıyor hocam imzalar uyuşmadığından böyle bi bug varmış.
Anladığım kadarıyla bu şekilde.İlla gdebi kullanmak zorunda değilsin dpkg -i ile de yükleyebilrisin .deb dosyalarını
evet zaten genelde dpkg-i ile yüklüyordum öncedende ubuntu yazılım merkezide aynı işlemleri yapmıyormu bizimle aradaki tek fark bizim bunu manuel olarka yapmamız değil mi.? Yeni bilgiler geliyor :) aydınlanıyorum
Edit: Şimdi şunu farkettim ubuntu yazılım merkezinden bir program kurmamı engelliyor az önceki @depi hocamın önerdiği paketi yükleyerek .deb paketlerini yüklüyor yazılım merkezi ama diğer programları yüklemiyor
Nvidia tarafından 22/Tem/16 14:42 tarihinde düzenlenmiştir -
debian kurun bence, ubuntunun derdi bitmez kederi bitmez
-
aynen problem o sha1 bir emekli ediliyor. diyor
onun yerine sha256 veya sha512 kullanılıyor. eğer yüklenmeyen bir uygulama görürseniz repo yöneticisinden sha sını güncellemesini isteyin falan birşeyler yazıyor.